Tadic en Veltman eensgezind: ‘Dit was niet goed; het moet beter’

Ajax speelde dinsdagavond tegen APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League heel teleurstellend en mocht zich, met uiteindelijk een 0-0, nog gelukkig prijzen . De ploeg van trainer Erik ten Hag had veel moeite met de Cyprioten, die enkele goede kansen hadden op de overwinning. Zowel Joël Veltman als Dusan Tadic concludeert na afloop van het gelijkspel dat het snel beter moet bij Ajax.

“Het was moeilijk. Wij speelden niet onze beste wedstrijd. We moeten beter zijn, in elk aspect”, aldus Tadic in gesprek met Veronica. “Wij moeten meer rust aan de bal hebben, dat is normaal onze kracht. Wij moeten een goede opbouw hebben. En daarna, als je de bal verliest, moet je goed drukzetten. En in deze wedstrijd was dat niet goed.”

De aanvaller beseft dat de return in de Johan Cruijff ArenA ook nog moeilijk wordt en geeft aan dat de spelers nog aan elkaar moeten wennen. Ook Veltman vindt dat het beter moet. “Zware wedstrijd. 0-0, in de ArenA kunnen we het afmaken. Ze gingen inzakken, het deed me denken aan VVV. We liepen steeds in de counter. Je weet dat het hun kracht is, dat mag ons niet gebeuren.”

Volgens Veltman gaat de samenwerking met Lisandro Martinez in het centrum steeds beter. “In het begin was het lastig qua communicatie, maar dat is afstemming. Met bekende Engelse termen lukt dat goed. De communicatie is nu beter”, aldus de verdediger, die erkent dat APOEL een lastige klus blijkt. “Het valt tegen. Iedereen dacht dat we makkelijk zouden winnen, maar wij wisten wel dat het niet makkelijk zou worden.”

Related posts

51 Comments

  1. De Ajacied

   “Dit was niet goed”
   Dat zijn decwoorden van Tadic en Veltman,
   Nou zeg maar gerust: het was héél erg slecht, en we speelde ver onder ons kunnen.
   Dan ben je eerlijk,
   Het zal nog een hele kluif worden om zich te plaatsen voor de CL, maar zeker niet onmogelijk,
   Vind overigens wel erg jammer dat er dit weekend niet gespeeld wordt door Ajax, hadden ze het van zich af kunnen spelen
   ❌❌❌

   1. De Nees

    Onzin zo’n vrije weekend, zo kweken we watjes heren van de KNVB! 2 wedstrijden in de week, sjonge jonge…soms zit er een rot reis tussen maar daar word je hard van. Haren op de tanden en op de ballen! geen kaal geschoren kutjes dan kijk ik wel naar hockey.

 1. Jari_94-95

  Tja.. de dingen benoemen wat wij ook wel hebben gezien. Was niet makkelijk, moet allemaal beter. Maar wat is er echt mis. Hoe kan Ajax zo ondermaats presteren? Te veel positie wisselingen? Ik ben heel benieuwd volgende week.. was heel slecht vandaag!

   1. FrankiC

    Je kunt mij moeilijk ‘achter praten is makkelijk’ verwijten. Vanaf mei aan het posten dat dit niet gaat werken en wie er gehaald moesten worden.
    Te beginnen met Pröpper en Isak. Geen Promes enzo. Afijn lees het maar eens terug.

    1. Amoebe

     Ik houd niet van iedereen een lijstje bij. Maar als je het zegt….

     Proper en Isak….hadden die het gat van de Jong en de Ligt kunnrn opcangen dan want daar zit de crux…..al zou een goede spits indd erg welkom zijn.

     Maar hoeveel spitsen hebbrn er al gefaald die het ergens anders goed deden….ontelbaar.

     Soms moeten zaken gewoon ook toevallig onstaan, zoals misdchien wel Suarez.

    2. Old Ajax

     Franki flikker toch op met je lijstjes met namen. De selectie is meer dan voldoende om een degelijke prestatie op de mat te leggen maar als je taktisch keer op keer gaat blunderen en niet leert van je eigen fouten en die niet zietdan houdt het gewoon op. Andere spelers helpen daar niet bij. Het is duidelijk dat ten Hag met de huidige technische staf zwaar tekort komt. Eind vorig seizoen mocht je dat hier niet zeggen en nuopeens weer wel. Het is altijd al een feit geweest dat ten Hag als trainer het niet kan redden bij Ajax zonder in dit geval Schreuder.

     1. Indojood

      Kneuzen die klagen dat ze online worden afgemaakt worden om meninkjes. Nietmanen en jij, watjes en mietjes.

     2. Old Ajax

      Niet aardig hoor richting de Nees. Klinkt dom en kneuzerig. Maar ja, jij weet ook niet beter. Eerst altihd eens met mij en nu ben ik opeens “sukkeltje”. Ik ziu zeggen: spiegel weg leggen. Nog 9 nachtjes slapen en ik ben verlost van alle kneuzen hier. Als ik drie normale forumleden tel zit ik op een max. en jij zit er niet
      bij. Gelukkig kan ik je niet meer tegenkomen bij ingang J op Zuid.

 2. KBouter

  Maz en Blind exit.

  Verdediging met Schuurs en Martinez en middenveld met Ziyech, Donny en Alvarez

  1. ems

   Nee Blind was zeker niet de slechtste, hij moet op zijn oude plek staan dat wel. Mazra verkopen en Veltman op de bank zetten

 3. De Nees

  Ten Hag heeft er een kut elftal van gemaakt. Achterin lopen ze nu al zo’n 8 wedstrijden te klootviolen maar nog weet hij geen oplossing. Blind CV met Schuurs/ Alvares, of Alavares op MV met Martinez LMV. Vd Beek speelt pure spits, hij moet verdorie komende speler zijn in de 16, hij staat continue in en rond de 16, dan liever Hunter 90 min in de spits. Van Mazraoui had ik vorig jaar al genoeg gezien, is een domme speler en zal een domme speler blijven. Als RB fout op fout en als MV vooral dom balverlies en als kroon op z’n werk 2x geel pakken op nota bene het MV. Weg ermee. Marin en Veltman?? laat maar…

   1. De Nees

    Bepaalt niet hè JD ?, irriteert vooral dat er heus genoeg kwaliteit is maar je verkeerde keuzes blijft maken, zelfs na 2x PAOK als waarschuwing. Niemand is uit vorm, maar TH haalt alle zekerheden uit dit elftal waardoor ze niks meer kunnen oplossen. Net als Danny Blind bij Oranje, maakte met zijn opstelling elftal nog slechter dan het in werkelijkheid was, et voila je mist 2 toernooien.

    1. Litmanen

     Niemand uit vorm?
     Neres een 4,
     Ziyech een 3
     Mazraoui een 1
     Marin een 2 ( omdat iedereen beter was dan Mazraoui)
     VdBeek een 5 ( staat veel te diep)
     Tadic een 4. (wat een geweldig interview na afloop met onze aanvoerder!)

     Met Schone op 6 was dit niet gebeurd, maar iedereen is vergeten dat het “cement” voor een appel en een ei is verkocht.

     Veltman en Blind worden geslacht hierboven. De enige twee die nog een paar fatsoenlijke passes leverden.

     Kijk even naar de voorlopige selectie van Oranje.
     O ja, ook Koeman snapt er niets van.

     Ik heb het voorspeld. Ten Hag is een onzeker boertje en steunt op zijn volledig uit vorm zijnde koningskoppel Tadic en Ziyech. Kwestie van tijd voor TH. Hij is in elk geval geen toptrainer, want dan.had hij gisteren Mazraoui niet eens opgesteld.
     Een speler die in de jeugd al niet kon aanhaken.

     Nou, kom maar weer op met die strontkar……

     Te afgrijselijk voor woorden, maar ik geef in de huidige vorm dit elftal volgende week minder dan vijftig procent kans.

    2. De Nees

     Jij voorspeld ook zoveel goed hier, niet normaal meer… Jomanda? Iemand die niet goed speelt hoeft niet automatisch uit vorm te zijn of ben ik nou gek?

 4. -buitenkantje rechts-

  Ach..die interviews na afloop gewoon skippen..wat een onzin.
  TH stond te schutteren over wennen en restverdediging..
  Veltman is gewoon een invaller die als belangrijke speler naar voren wordt geschoven..onvoorstelbaar!
  Tadic beschreef hoe ze vorig seizoen speelden en dat ze dat nu niet meer doen.
  Gewoon cameravoer..zonder enige nieuwswaarde of realiteitszin.
  Vandaag kwam naar voren wat we al een paar wedstrijden zien.. Spelers staan op verkeerde posities.. en de posities worden niet goed ingevuld. Dit is kwalijk aangezien TH het team al de hele voorbereiding tot zijn beschikking heeft. Het team was op tijd op orde..
  Eigenlijk was het begin van het seizoen een appeltje eitje voor TH. Hij heeft bijna het team nog intact. Hij moet een oplossing zoeken voor de Ligt.. Frenkie (En Schöne)
  Schuurs of Alvarez kan voor de positie van de Ligt.. Martinez voor Frenkie (Eiting voor Schöne)
  Maar TH grossiert weer in onlogische beslissingen en gooit de verdediging en middenveld om.. Ipv beter begint Ajax steeds slechter te spelen.. Ze wennen niet, maar worden steeds onwenniger.
  Een interventie door spelers kan misschien net als vorig seizoen een oplossing bieden.

  1. De Nees

   Met dat woord ‘wennen’ verbergt hij hoe achterlijk slecht de jongens de wei ingestuurd worden, iets anders kan ik er ook niet van maken. Die interviewers zijn ook een stel lamlullen bij elkaar, echt kritische vragen of goed doorvragen doen ze zelden, ze moeten vooral vriendjes blijven voor het volgende keer interview.

 5. theomar

  Onderschatting, geen werklust, vroeg druk zetten niet gezien, te weinig over buitenkant, alles trekt naar binnen. Zo gaan we het in arena niet redden. En zo hebben we in CL niets te zoeken.

 6. Old Ajax

  Aan wie moet je dan allemaal wennen Tadic? Er stonden twee nieuwe selectiespelers in. Poe poe. Het is overduidelijk dat 5en Hag zijn aanspreekpunt mist en dat hij niet op dat voetstuk hoortvwaar velen hem hier op hebben gezet vanwege de resultaten afgelopen seizoen. Het is een zeer beperkte trainer die in zijn keuzes blijft volharden ook al ziet de hele wereld dat die keuzes niet goed zijn. Ik fenk dat we het thuis wel afmaken maar op deze wijze wordt de groepsfae een lachertje. Stiekem wel blij dat ik straks gewoon de tv uit kan zetten als het echt niks is en ik niet “vast” zit in het stadion. Zo slecht als gisteren mag je met deze selectie niet presteren. Kwestie van de poppetjes op de juiste plek en de juiste mensen in de basis.

   1. Old Ajax

    Dan barst het hier van de kakkerlakken als ik jouw, zeer aparte, zienswijze bekijk van wat een kakkerlak is. Ik noem dat “een beetje dom”. Maar joh, nog 10 nachtjes slapen.

 7. Kapstein

  Wat een wedstrijd he? Het leek wel alsof ze met een buitentemperatuur vaan 35 graden speelden.

 8. Koning Haarms Wolfs

  Dit was niet goed………dit was verdomme een complete afgang! En waarom zou je iemand wisselen, die totaal niet in de wedstrijd zit, domme fouten maakt en al geel heeft? Geeft niets, doet de scheids het toch voor je………..

 9. Stimi

  De as in het elftal is zoek. Zie het goedkomen in verdediging met alvarez en martinez. Middenveld zie graag pröpper komen. De spits ; huntelaar kan niet alles spelen en dient aangevuld te worden met spits die er gelijk staat en voor een plan B ingezet kan worden. Voorstel mijnerzijds ; bas dost en volgend jaar transfervrij suarez ophalen

 10. Ajax belg

  Wat soort voetbal hebben we gezien. Neem een bal en doe maar wat, is dit Ons Ajax voetbal, komaan. Er zit ook geen baas in het elftal, iedereen doet maar wat, altijd het zelfde spel, wat klooien door het centrum. Onze voorlinie… Niet aanwezig. Nerez wat heeft die gebracht en is verwonderd als hij eruit moet. Er moeten VEEL gasten wakker worden om niet in herhaling te vallen van 2 jaar terug. Toch blijf ik er in geloven natuurlijk, Alavez moet nog op peil komen. Maar ons middenveld moet dringend aan de slag. Succes gasten

  1. Litmanen

   Dat was de enige die een speler alleen voor de keeper zette.
   Daar hadden we Hakim toch voor?

 11. Old Ajax

  Zo het rondje Marokkanen haat hebben we ook weer gehad. Nog ff diep zaken inwrijven want “ik heb altijd gelijk”. Vervolgens het ludieke cement verhaal en ja hoor, Veltman heeft een goede pass en dat moeten we weer tijden horen. Verder vond hij Neres beter dan Ziyech en over Blind is hij ook te spreken. Wat een kneus die Litmanen. De echte Nederlanders, de blonde blauwe ogen spelers hebben het weer goed gedaan. Zou dat domme gelul bijna gaan missen.

  1. Emous1978

   Even voor de duidelijkheid hè, hier vraag je weer zelf om aandacht met dat bijna missen hè! Niet dat straks een ander daar zogenaamd de nadruk weer oplegt! Veel plezier op je trekker

  2. -buitenkantje rechts-

   Het leukste vind ik de voorspelbaarheid.. Je kan het topic en de inhoud gewoon raden..?

Comments are closed.