Zwak Ajax ontsnapt op Cyprus tegen APOEL: 0-0

Een uitermate zwak en slordig spelend Ajax heeft het eerste duel in de play-offs van de Champions League op bezoek bij APOEL Nicosia gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Erik ten Hag kwam op Cyprus niet tot scoren en mocht blij zijn dat Onana eigenlijk de enige Ajacied was die zijn niveau haalde: 0-0.

Ten Hag had net als in de vorige Europese wedstrijd weer gekozen voor Noussair Mazraoui als rechtsback en Joël Veltman als centrale verdediger naast Lisandro Martinez. Vanaf de bank zag de coach dat Ajax sterk startte. Dusan Tadic kon een van richting veranderde voorzet van Hakim Ziyech niet binnen tikken en Donny van de Beek wist een scherpe counter niet te verzilveren. De sterke openingsfase leek de opmaat naar een vroeg en belangrijk uitdoelpunt, maar dat kwam er niet. Mazraoui, Marin en Veltman incasseerden in een tijdsbestek van zes minuten allemaal een gele kaart omdat ze een Cypriotische counter onschadelijk moesten maken. Met name Musa Suleiman maakte het de Ajax-defensie zeer lastig, maar de Jordaniër hielp een grote kans om zeep.

Ajax was voor rust nog gevaarlijk via Van de Beek, maar de middenvelder zag een knappe aanname gevolgd door een schot dat gekraakt werd. Ook in het begin van de tweede helft dook Van de Beek op voor doelman Vid Belec, maar hij kon na een prachtige dieptepass van Veltman niet lekker genoeg uithalen en schoot naast. En na de kans van Van de Beek was het APOEL dat in het middenstuk van de tweede helft de klok sloeg. Ajax moet doelman André Onana bedanken dat het in die fase geen tegendoelpunt kreeg. De Kameroenese keeper redde op een pegel van Suleiman, waarna Veltman de bal uit de doelmond wegwerkte. Onana was kansloos op een kopbal van Andrija Pavlovic, maar zag die boven zich op de lat uiteenspatten. Andermaal Suleiman schoot hard in het zijnet, waarna Onana opnieuw een prachtige redding in huis had op een kiezelhard schot van Lucas Souza.

Rode kaart Mazraoui
Met Sergiño Dest en Klaas-Jan Huntelaar als invallers bracht Ten Hag vers bloed, maar heel veel kansen kreeg Ajax in de tweede helft niet meer. Ajax moest het laatste kwartier zelfs met tien man doorkomen, nadat scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz Mazraoui met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer had gestuurd. De ingevallen Huntelaar kreeg na een combinatie met Ziyech nog een grote kans, maar de spits kreeg zijn wippertje net niet in het doel.

Het doelpuntloze gelijkspel biedt vanzelfsprekend nog alle kansen om de groepsfase van het miljoenenbal te bereiken, maar Ten Hag en de zijnen zullen op hun hoede zijn. In de vorige ronde verloor APOEL in eigen huis van FK Qarabag (1-2), maar wist het de return in Azerbeidzjan met 2-0 te winnen. Aan Ajax de taak ervoor te zorgen dat de Cyprioten niet nog eens kunnen stunten in een uitwedstrijd.

APOEL Nicosia – Ajax 0-0 (0-0)

Opstelling APOEL:
Belec, Ioannou, Merkis, Joãozinho (83.Vidigal); Matic, Souza; Mihajlovic, Bezjak Jakolis, Gentsoglou, Al Tamari; Pavlovic (69.Hallenius)

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui, Veltman, Martínez, Tagliafico; Marin (62.Dest), Blind, Van de Beek; Ziyech, Neres (72.Huntelaar); Tadic

Related posts

19 Comments

 1. Yor2002

  Nou we kunnen net zo goed Dolberg niet verkopen want de rest van het elftal is op dit moment net zo slecht als hem.

 2. Stimi

  Ik zou dolberg nog niet verkopen en heel snel die pröpper halen voor de brexit en op het middenveld zetten. Daley weer terug in verdediging

  1. ems

   Blind op zijn oude plek en Martinez linie naar voren. Ziyech en vd Beek daarvoor en voorin Tadic/Neres/KJH of een nieuwe spits

 3. De Nees

  Vanavond zou een appeltje eitje worden? hebben we gezien. PAOK thuis zou ook zomaar 3-0 worden, hebben we ook gezien. Met dit elftal wordt het thuis gewoon fifty-fifty en niks meer.

 4. Bigboss

  Schaam me kapot, blijd gewoon achterin op plek veltman op rb als dest of marz dat niet speelt

  Geen blind of marz op het midden veld we soeelden eigenlijk met 6 verdedigers. Koop propper en laat als het lukt en dan nog
  Werkt Marin een half jaar wennen of zo

  Dit moet echt beter, ik hoop dat ten hag dat ook ziet

 5. Charka53

  Nu had ik van te voren al niet veel verwachtingen maar dit was bar slecht en ja we zijn vorig jaar wel erg verwend maar dit was ver onder de maat en wel bij iedereen en diegenen die normaal al minder zijn waren hopeloos maar gelukkig hadden we gisteravond Onana nog.

 6. Ajax belg

  Zwak Ajax. Je verkoopt 4 toppers en je koopt niemand met CL ervaring erbij. Enkel Martinez is een topper. De rest….. Afwachten

  1. De Nees

   Erger nog, d’r is heus genoeg kwaliteit om voor f*k sake HAPOEL van je af te houden. Als we fainooit kwaliteit hadden dan weet je kan niet beter, maar we hebben die jongens juist wel, dat maakt het nog irritanter. Deze eigenwijze boer heeft het halve elftal verkeerd staan en de juiste spelers op de bank.

Comments are closed.