Ajax met ruime cijfers langs ADO: 1-5

Ajax heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 1-5 gewonnen en dat was een zeer welkome overwinning aangezien concurrent PSV later op de middag niet wist te winnen van Feyenoord (1-1). Hiermee is de achterstand op PSV teruggebracht tot twee punten en ligt de titlestrijd weer volledig open.

Ajax begon overigens niet sterk aan de aftrap op het kunstgras in Den Haag al had het wel de voorsprong kunnen pakken via Neres, maar die kwam een teenlengte tekort om doelman Zwinkels te verschalken. Niet veel later kwam ADO op voorsprong door een afstandsschot van El Khayati. Na wat kappen en draaien in de zestienmeter van Ajax lag de bal voor zijn rechter: het leder verdween in de hoek achter een kansloze Onana. Toch reageerde Ajax snel op de tegentreffer en het was Van de Beek die met een fraaie kapbeweging de 1-1 wist te scoren. Voor rust kwam Ajax vervolgens nog op voorsprong. Manschot zag in eerste instantie geen overtreding toen Dolberg in het strafschopgebied werd gevloerd door Aaron Meijers. Na inmenging van de videoscheidsrechter ging de bal toch op de stip en Tadic wist dit buitenkansje daarna te benutten.

Toen in de tweede helft het welbekende Haags kwartiertje aanbrak was het snel gedaan met het verzet van de thuisploeg. Hakim Ziyech schoot vanaf twintig meter en met een ‘vieze’ stuit was doelman Zwinkels opnieuw verslagen. Een prachtige aanval was de aanleiding voor de 1-4 en het was uiteindelijk Van de Beek die Dolberg bediende en de Deen ronde de vloeiende combinatie feilloos af. Waar wij de hele wedstrijd al op zaten te wachten gebeurde toch nog in de slotfase. Lex Immers ging weer eens in de fout en Ziyech kende geen genade. 1-5.

ADO – Ajax 1-5 (1-2)

’36 El Khayati 1-0
’39 Van de Beek 1-1
’45 Tadic 1-2 (pen)
’74 Ziyech 1-3
’78 Dolberg 1-4
’83 Ziyech 1-5

Scheidsrechter: Manschot
Toeschouwers: 14.352
Gele kaarten: Meijers (ADO), Neres (Ajax)

Opstelling ADO: Zwinkels, Malone, Beugelsdijk, (/81 Pinas), Kanon, Becker, Meijers, Necid, (/66 Goppel), Immers, Goossens, Bakker, (/66 Hooi), El Khayati

Opstelling Ajax; Andre Onana, Nicolás Tagliafico, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Frenkie de Jong, , Hakim Ziyech, (/88 Zakaria Labyad), Donny van de Beek,  Dusan Tadic, (/75 Lasse Schone), Kasper Dolberg, (/78 Klaas Jan Huntelaar), David Neres

Related posts

34 Comments

 1. Sam34

  Toch vond ik de jong beroerd spelen voor de rest niet te veel woorden aan vuil maken op naar woensdag

  1. Amoebe

   Klopt….maar je moet nu even zakelijk zijn deze weken. Al is dit iets wat ze niet erg goed kunnen.

   1. De Ajacied

    Jammer dat Ajax niet kan starten met een hoger tempo, dan verloopt zo’n wedstrijd gewoon stuk makkelijker,
    Hoop zo dat Ajax woensdag de wedstrijd begint als tegen Real Madrid.
    Dat die Kakkies gewoon echt een verloren seizoen hebben
    ❌❌❌

  2. Ajax1958

   @Sam, idd, Frenkie maar even laten banken. Solliciteert weer naar postbode en is het spel onnodig aan het vertragen.

   1. AjaxKat

    @sam, denk dat je Luuk de Jong bedoelt. Idd in het begin van de wedstrijd was het van Frenkie niet zo best maar toen hij eenmaal begon te draaien liep de score ook op. Bekijk maar eens wat hij deed als voorbereiding op Ziyech’s goal. Vond dit juist een wedstrijd waarin F. uiteindelijk wel het verschil kon maken en liet zien waarom hij volgend seizoen bij Barca speelt. Hopelijk kan hij dit meer laten zien de rest van dit seizoen.

 2. Joep

  Het blijft kut voetballen op dat kunsrgras. En dan ook nog te weinig besproeien. Terechte overwinning. Van de Beek speelde goed. Heerlijk dat psv punten heeft laten liggen.

  1. HURBIE

   Dit was echt op een slof en een oude voetbalschoen
   Deze overwinning heeft voor de meeste spelers weinig inspanning gekost

 3. Kevke87

  goed zo. heerlijk ik hoorde ze alweer stoer zingen van ‘helemaal niets in Amsterdam’ maar voordat het goed en wel op gang kwam, lag ie alweer bij hun in het netje. snap de rivaliteit best. maar het is werkelijk een schande dat een grote stad als Den Haag, altijd meedoet onderin, nooit een keer leuk meedoet voor Europees, al is het maar even voor de schijn. en geeneens een echt grasmat heeft, maar wel lopen zingen van hnia. pfff

 4. De Nees

  Die 3 extra zijn voor het bekladden van onze monumenten. Rattenbesnuffelde haagse aso harries.

 5. Charka53

  Wat begonnen ze weer matig er liepen er weer beneden hun niveau te spelen en zo kunnen we er vele opnoemen maar we hebben het allemaal gezien we hebben er weer drie punten bij en die kakkies hebben ons een dienst bewezen en ik vind dat we ze woensdag er maar voor moeten belonen door ze de beker uit te trappen ?

 6. a.p.

  wat een mooie zondag vandaag! prachtig weer, 1-5 winst in Den Haag en 040 – 010 gelijk. Ja , ja alles is nog mogelijk.!! wat een lekker gevoel vandaag!

 7. AJAXForever61

  Toch maar weer eens jejuichd voor de kakkies, alles voor het resultaat!!! Nog 2 punten, cone on boys no 34 wacht al te lang!!!

 8. Ajax1958

  Denk dat je naar een andere wedstrijd hebt zitten kijken. Frenkie is na de winterstop kut en als hij zo voetbalt komt hij nooit te soelen bij Barca

  1. Bakkie

   Nee geen toeval, als je een verdediger met één hersencel opstelt… Wat heeft die vBeek een dramatisch seizoen zeg!

 9. Forever nr14

  Off topic…. Die penalty die Real Madrid kreeg gisteren is toch de reinste Maffia praktijken!!

 10. Slingertje.

  de Jong moet leren minder te lopen met de bal en sneller te handelen want dat kost minder kracht.
  Wel lekker dat gisteren het Mokums kwartiertje geboren is.

 11. 1434

  Waarom begrijpen zo weinig mensen de speel- en denkwijze van Ziyech. Ziyech iseen man met giga overzichten ziet de mooiste oplossingen maar …… alles is afhankelijk van het tempo. Te laag tempo maakt onzuivere balaanname en daardoor te langzame doorpassing waardoor de tegenstander net iets meer tijd heeft voor interventie. Snel spel maakt Ziyech dus weergaloos. Daarom gaat Ziyech ook niet voor het geld maar voor een club waar zijn spel het beste uitkomt. Anders zit hij heel snel op de bank als het team behoudend speelt. Tegen ADO zag je het ook. Te langzaam spel dus de verrassing is er uit. Het is in principe heel erg simpel.

  1. Yindi02

   Net gelezen op AS. Zyech heeft nu ook weer 185.000 euro gedoneerd aan een vereniging in Marokko die zich inzet voor kankerbestrijding van kinderen. Wist het al, hij kan niet alleen goed voetballen maar is ook nog een goed mens. Lees nooit zoiets over andere voetballers die dat ook zouden kunnen doen. Zyech dus ook maatschappelijk zeer betrokken.

   1. 1434

    Er zijn zat supporters die de stand van zijn gezicht belangrijker vinden. Waarschijnlijk gebruiken die zelf nooit een spiegel want het zijn azijn zeikerds.

Comments are closed.