Ajax keihard onderuit in Klassieker: 6-2

Ajax heeft zondagmiddag een forse nederlaag geleden in De Klassieker en verloor uiteindelijk met maar liefst 6-2. Waar vorige week tegen SC Heerenveen al wat foutjes in de verdediging waren te bespeuren, gingen de verdedigers vandaag weer meerdere malen in de fout en verliet de ploeg van Ten Hag met het schaamrood op de kaken De Kuip.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Makkelie leek er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax want gelijk domineerde men de wedstrijd en de thuisploeg wist zich geen raad met vlot combinerende Ajacieden. Lasse Schöne opende de score uit een vrije trap en enkele minuten later had Dolberg de 0-2 moeten scoren na kinderlijk geklungel van de verdediging van Feyenoord. De thuisploeg kwam echter op gelijke hoogte door Toornstra en niet veel later scoorde Berghuis de 2-1. Maar, zoals het in de wedstrijd paste, kwam Ajax weer snel op gelijke hoogte dankzij een treffer van Hakim Ziyech. Lang kon men daar niet van genieten want nadat de verdediging van Ajax opnieuw stond te slapen scoorde Van Persie de 3-2.

In de rust zullen er ongetwijfeld harde woorden zijn gevallen in de kleedkamer van Ajax maar tot een positief resultaat kwam dat niet in de tweede helft. Sterker nog, Ajax ging opnieuw meerdere malen opzichtig de fout in en via Van Persie en Vilhena kwam er zelfs een 5-2 achterstand op het scorebord. De afgang was pas echt compleet toen Yassin Ayoub, koud in het veld, de 6-2 scoorde. Het contrast is dan ook groot want nadat Ajax vorige week zondag de koppositie had kunnen veroveren incasseerde het tegen Heerenveen en Feyenoord liefst tien tegentreffers en staat het inmiddels vijf punten achter op koploper PSV. De komende week zullen er ongetwijfeld harde woorden vallen binnen Ajax gezien het feit dat de Ajacieden het behalen van de 34ste landstitel zeer waarschijnlijk opnieuw een jaar moeten uitstellen.

Feyenoord – Ajax 6-2 (3-2)

‘8 Schone 0-1
’16 Toornstra 1-1
’31 Berghuis 2-1
’33 Ziyech 2-2
’42 Van Persie 3-2
’56 Van Persie 4-2
’75 Vilhena 5-2
’84 Ayoub 6-2

Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: 47.500

Opstelling Feyenoord: Vermeer, St.Juste, Botteghin, v.Beek, Verdonk (Haps/73), Clasie, Toornstra, Vilhena, Berghuis (Ayoub/83), v.Persie (Jörgensen/68), Larsson

Opstelling Ajax; Andre Onana, Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt, Lisandro Magallán (Daley Sinkgraven/60), Daley Blind, Lasse Schöne, Donny van de Beek (David Neres/59), Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, Kasper Dolberg (Klaas-Jan Huntelaar/72), Dusan Tadic

 

Related posts

134 Comments

 1. Wenen 1995

  Toch ongelovelijk… missen we Tagliafico dan zo erg… wat wen afgang… komt dit nog goed?

   1. Litmanen

    Er zijn hier mensen die Veltman wekelijks belachelijk maken, maar je zult een back hebben als Mazra. Wat een geweldenaar!
    Verder Donny wisselen terwijl Tadic en Ziyech voor zichzelf speelden, wat een held die Ten Hag.
    Frenkie fantastisch, De Ligt nog beter.

    Ten Hag, de titel is al weg, nu de beker en de CL nog .
    Hebben we weer niks.
    Stomme boer!

    1. Vak 120

     Wat heeft ten hag hier nu mee te maken???!!! Rot op man,als je in zo’n stadion niet op temaal bent moet je na gaan denken!!!

     1. beni

      Inderdaad vak 120, al zal ten Hag ernaast zitten trek je het initatief zelf naar je toe. Dan kijk je elkaar aan en zegt krijg de tyfus we doen het op onze manier. Maar er zit geen karakter in, de jong een lieve jongen zit geen kwaad in maar je wint de oorlog er niet mee. En de ligt staat te verdedigen als een dweil. En de rest last maar.

    2. Charka53

     Je haalt me de woorden uit de mond Litmanen het was bedroevend slecht en wat het ergste is dat we van die kakkies voetbal les hebben gekregen wat een zootje ongeregeld en al Haggie deze mannen niet kan motiveren om tegen 010 een prestatie te leveren moet hij maar wat anders gaan zoeken.

     1. Litmanen

      Keizer moest weg, Ten Hag de nieuwe Pep, jaja, Overmars, fantastisch gedaan op 1 ding na: de verkeerde trainer.
      En over de prestatie van 010 kun je kort zijn. Twee fatsoenlijke wedstrijden in een seizoen is een beetje weinig…..

     2. Yor2002

      Nou Ten Hag had wel wat betere wissels mogen doen. Waarom werd Magallan eruit gehaald. Hij en De Ligt waren de enige die geen blunders maakten in de verdediging. Waarom bleven Blind en Mazraoui staan die alleen maar blunders maakten terwijl Magallan nog af en toe zijn mannetje stond. Ik vind dit weer slecht wissel beleid van Ten Hag want het zal niet uitmaken hoe slecht Ziyech en Tadic spelen. Ten Hag zal nooit een van die 2 wisselen.

     1. Litmanen

      Hou toch je zielige rotkop! We hebben nu een rechtsback die zich in de schaduw van vriendje Hakim de vedette voelt en bij elke goal die van links komt schuldig is omdat hij er namelijk nooit is.
      Mijnheer verdidigt gewoon nooit! Kijk bij elke goal waar hij staat.
      Ja Veltman is misschien niet de gedroomde rechtsback maar een klasse beter dan Mazra en Kristensen.
      En zeik nu maar lekker verder. Een wezenlijke bijdrage gaat het niet worden,

     2. dickst14

      Wat ben jij toch een misselijk makende paardelul. Mazraoui was slecht ja vandaag. Het verschil is alleen dat jou lievelingtjes dat elke wedstrijd zijn. Nu ineens heb je weer een grote muil. Ik zou je graag een keer ontmoeten.

     3. FrankiC

      Mazra speelt redelijk tegen mindere tegenstanders die zonder linksbuiten spelen. Andere wedstrijden tegen Bergwijn of in de CL was hij de slechtste en dacht hij primair aan aanvallen. Een back hoort het eerst verdedigend op orde te hebben.

  1. Zlatan4ever

   Nee Wenen1995 dit komt niet meer goed……Er moet iets binnen de club afspelen dat het niveau zo gedaald is. Op alle fronten afgetroefd als AMATEURS

   1. Charka53

    Nou ik ben met goede moed en vol vertrouwen voor de tv gaan zitten dus ik heb dit drama mogen volgen en laten we blij zijn dat we de volgende wedstrijd er ook niet bij mogen zijn want dan zie ik ze weer verliezen .
    En ik wil niet negatief zijn maar ik ben bang dat het kampioenschap voorbij is en de beker niet voor ons is en laten we het maar niet over Real Madrid hebben want als zij deze beelden zien komen ze niet meer bij van het lachen.

 2. Wenen 1995

  Toch ongelovelijk… missen we Tagliafico dan zo erg… wat een afgang… komt dit nog goed?

   1. HURBIE

    HAGGIE en zijn volgelingen zijn door de mand gevallen
    Haggie wordt alleen maar uitgelachen door zijn spelers ls hij in de rust kwaad wordt
    Met zijn belachelijke wissels
    Ga lekker terug naar Utrechhh Haggie

    1. Charka53

     Nou HURBIE daar zou best wel eens gelijk in hebben , maar ik vind ook dat de spelers zichzelf moeten kunnen opfokken om een wedstrijd te winnen daar worden ze rijkelijk voor beloond .

 3. skel

  Nog meer praten over miljoenen, nog dikker die bankrekening waarom zou je nog voetballen…. bye bye landstitel, bye bye beker, en ook Real Madrid zal ook met het B- team winnen en daarna kan de uitverkoop beginnen en zal weer een nieuw team worden….het enige waar Ajax een titsl mee pakt is de rijkste club van Nederland

  1. theomar

   Er is iets serieus mis. De individuen voetballen niet meer voor elkaar, maar voor zichzelf. Dag kampioenschap. Wordt nog een vervelend einde. Niets winnen en een slappe hap ploeg. Klote is dat. Hoe een goed team in elkaar kan kakken in no time!!!

 4. Forever nr14

  Zeker niet Wenen, zeker niet. Sommige lopen al een tijdje met hun hoofd bij een transfer, en zeker de man van €86miljoen.
  Blind is te schandalig gewoon, je lacht je toch rot dat Sinkgraven in moet vallen “Sinkgraven”???? Lachwekkend beleid wederom en grootspraak in 2018! Triest en einde seizoen, hoop dat ze niets winnen, en zo ie zo nu eens inzien dat we een KUT beleid hebben met een KUT trainer.
  Doei seizoen 2018/2019 voor het vierde op en rij! Dank je
  Slappe mietjes en geld wolven

   1. Yindi02

    Het lijkt alsof niemand hier door heeft dat jij een pisvlek bent Beni. Hoe ik dat weet? Ben er allergisch voor en ze stinken. Jij bent een “Janker” uit Eindhoven.

 5. Wenen 1995

  Moet eerlik bekennen, forever nr14. Ben pro Sinkie, maar ik begrijp je punt…. deze wedstijd snel vergeten, is makkelijker gezegd dan gedaan… war een afgang en wat een RESPECT voor Robin van Persie….

  1. Bakkie

   Sinkgraven is een leuk ventje, maar wel een pussy. Dat kan op het middenveld al een probleem zijn, maar in de verdediging in zo’n wedstrijd, dat is vragen om problemen. Sowieso teveel pussies in dit Ajax. Frenkie, Blind, ze trekken allemaal de poot terug

    1. Litmanen

     Voor mij is het een gegeven, Mazra was al voordat hij bij Jong kwam al afgeschreven bij Ajax. Door Marcel Keizer kreeg hij als laatste speler bij Jong een contractje als middenvelder.
     Ten Hag heeft hem op rechtsback gezet. Dat is prima, maar dan moet je bij de tegenstander geen linkerspits hebben, want hij kan er verdedigend helemaal niets van.

 6. beni

  De man van 86 milj moet Henk spaan de helft geven die is begonnen met de massahysterie omtrent de jong. En iedereen liep er achter aan in de polonaise. Als je maar een woord kritiek had werd je vergruisd. Het is niks het is een gewone speler speelt nooit meer dan een man uit, fysieke confrontatie zeer zwak, altijd opzeker balletje terug, balletje opzij opleiding de boer. En nu naar Spanje fysiek nog zwaarder, altletico,real, betis.
  En dat ze tegen Bayeren zo goed speelde was omdat je het Bayeren niet heb getroffen van twee jaar geleden.

 7. 1976top

  Je moet 0-2 maken maar 1-1 de rest is geschiedenis, je bent beter maar hun wil is groter……

  1. Charka53

   Sorry hoor maar beter vind ik niet zo passend hoor of heb ik naar een ander wedstrijd gekeken.

 8. 1976top

  Je moet 0-2 maken maar 1-1 de rest is geschiedenis, je bent beter maar hun wil is groter……kut vuurwerk gelijk de hele stad in vuur en vlam, mogen die in die k fontijn zitten een dubbele longontsteking oplopen

 9. Ajax 1

  Wat een drama vandaag. Ziyech en tadic onzichtbaar, middenveld overklasd en de verdediging, op de ligt na, rampzalig. De ligt moest bij ieder doelpunt proberen te herstellen wat anderen laten liggen, maar kan het alleen natuurlijk niet. Pijnlijk dit.

 10. Ajax 1

  En respect hoe Feijenoord vandaag gespeeld heeft overigens. Die hebben wel op maximale kunnen gespeeld. Als dat eens per twintig klassiekers is zoals de afgelopen jaren kan ik daar mee leven, maar dit moet niet vaker gebeuren ?

 11. Bert62

  Ja daar sta je dan met jullie arrigante voorspellingen, 0-8, 0-5. Zoals ik al zovaak zeg, eerst maar eens gaan spelen voordat je zo hoog van de toren gaat blazen.

  1. De Nees

   Supporters mogen arrogant zijn of juist nederig, heeft geen enkel invloed op het resultaat want we staan niet op het veld toch?

 12. De Nees

  Dit is de keerzijde van de Ajax-filosofie: altijd en overal va banque willen spelen alsof je met 3-0 achterstand begint. Je gaat met open vizier de strijd aan alsof je tegen Willem 2 speelt. Een getergde tegenstander zou je ook eerste 20 min kunnen opvangen, de wedstrijd lezen en controleren en geleidelijk je spel opleggen. Alles stond wagenwijd open want ja een 0-3 0-4 moest toch wel kunnen! Je speelt uit verdorie d’r komen andere krachten vrij, gebruik je f*ing verstand ’s voordat je het veld opstapt.

  1. Indojood

   Ten Hag heeft de tactiek voortdurend fout. Twee controleurs die constant in de verdrukking komen en veel te veel mensen voor de bal. Aanvallend en hoog spelen doe je als team en niet met linies of individuele spelers.

   1. De Nees

    Wederom prepareert TH zijn team niet goed en paar minuten voor de wedstrijd zei hij al dat Ajax veel beter is. Ja dan zie ik de bui al hangen: gaan varkentje wel ff wassen, op automatische piloot spelen en verrast worden door strijdlust. Ten Hag is als alle voorgaande trainers wat dat aangaat, denken dat je met alleen kwaliteit een wedstrijd wint. Die controleurs komen in verdrukking omdat ze worden afgejaagd, dat kan je verwachten lijkt me, dus dan prepareer je je daarop? Ten Hag tactisch weer verzaakt en spelers net zulke lamlullen om zelf niet mentaal voor te bereiden op hardheid en strijdlust. Nee het moet hun eerst 3 dagen ingepeperd worden door de trainer, zelf denken kunnen voetballers vaak moeilijk.

    1. theomar

     Toch gek, in toppers tegen psv en feijenoord valt ajax volledig door de mand. Zelfs inzet ontbreekt volledig. Dat is dus geen topteam. Het seizoen gaat weet dramatisch eindigen.

 13. Indojood

  Ten Hag heeft nu drie keer kansloos verloren bij de lampen en kakkies. Bosz en zelfs Keizer deden het beter met minder materiaal. Wat zou de afkoopsom van Bosz zijn? Ten Hag exit a.u.b.

  1. Iamsterdam2015

   Tja. Zie het ook graag gebeuren maar dat gaat niet gebeuren.. ook volgend jaar zit hij er. Vandaag nog woest, morgen nog na pijn en daarna genoegen nemen met wederom geen prijs dit seizoen.

   1. Cootje Adriaanse

    Ja en zo gaat het dus al een paar jaar Iamsterdam. Nieuw seizoen, nieuwe hoop, zelfs weer nieuwe praatjes. “WZAWZDB”…dat werk. Wij zijn al jaren -en helaas ook weer dit seizoen- de beste nummer 2 ja!

    En voor een club met de grootste begroting is dat een BLAMAGE!!

  2. ajaxhoger

   Die gaat echt niet weg ,die mag blijven zitten tot hij en ons weegt , ze vinden hem o zo goed als trainer,nou een slechtere ka je niet vinden,overmars vind hem dus wel .

 14. Hazez

  En dan ook nog vd beek wisselen man man goede kijk heeft th er op maar ja er gaat toch niks gebeuren dus snel vergeten

 15. De Nees

  Let maar op, in de beker gaan ze wel winnen, omdat van 80% inzet dan geen sprake meer is. Dan zien we waar het vandaag aan gelegen heeft.

  1. Wenen 1995

   Als neneer Van Persie dan weer wakker is, dan vrees ik het ergste… maar hoop doet leven, zullen we maar zeggen….

 16. Iamsterdam2015

  Kijk nu naar intervieuw op Foxsports. Wat kan die man slap lullen zeg!!!! Geef toe dat je niks had te vertellen vandaag

 17. fjonkman

  Oh nee hoor, voor de beker gaat ook niks worden met deze ploeg, Feijenoord gaat er waarschijnlijk persoonlijk voor zorgen dat we dit seizoen gewoon weer met lege handen eindigen, zgn met de beste selectie van Nederland?? Psv speelde gisteren ook al als een natte krant, maar die winnen wel. Het is zoals de Ligt het al aangaf.. als de bereidheid om mee te verdedigen er niet is.. dan is Ajax ook maar een matig team. We weten in ieder geval we weer dat de waarde van de heren voetballers flink gedaald zal zijn na dit weekend. In 3 potjes na de winterstop al 11 goals om de oren.. er zal snel wat moeten gebeuren, anders is dit seizoen nu al klaar… en volgend jaar word hoe dan ook niks, want dan moet je 7 a 8 nieuwe spelers in gaan passen. Als het zo doorgaat, haalt psv ons binnen een paar jaar in en hebben zij de meeste titels behaald.. en met het beleid dat gevoerd word bij Ajax, zal dat nog terecht zijn ook, verdomme!

 18. AjaxBelg

  wat een teleurstelling zeg ! Ajax onwaardig, persoonlijke en tactische fouten stapelen zich op,en niemand grijpt in. met deze trainer gaan we het niet halen, geweldige wissels gedaan. Klaas blijft op de bank,gewoon geen woorden voor.

 19. -buitenkantje rechts-

  10!! 10!! 10!! 10!!
  Wat zijn we goed hè.. de arrogantie keihard afgestraft in een historische nederlaag..
  Miljoenen geïnvesteerd en weer niks.. helemaal niks..
  Klasse Marc!! Klasse Edwin!! Klasse Erik!!
  Waardeloze wedstrijdinstelling.. Bij allemaal.. als primadonna’s de duels in gaan, voetjes terugtrekken in de duels.. De man v 85 Milj..de “Golden boy” .. de ” tovenaar” gaven niet thuis.. Magellan gewoon heel matig zoals ik al eerder schreef.. Middelmaat..meer niet waar miljoenen voor zijn uitgegeven.. Maz die vreselijk ondermaats was..Tadic rampzalig.. Dolberg stond weer in de basis..op basis van wat??
  Een onnozele sukkel op de bank.. Brengt Sinkgraven, onze back van de toekomst, in alsof het daardoor beter wordt.. Geen enkel strijdplan.. Knap! Binnen een wk het kampioenschap verspeeld.. Nu de beker nog uit tegen hetzelfde Fey.. en uit de CL gekegeld door Real..
  Daar sta je dan met je grote bek en miljoenen investeringen.. Tja..want Magellan is zo ook veel beter dan Wöber..Viergever.. Veltman. pfff.. Al eerder gezegd dat het lijkt of de staf bij Ajax voetbal met een blinddoek op bekijkt..
  Een historische wanprestatie door trainer.. directie en spelers.. Bah!! Slappe hap

  1. De Nees

   Denk niet dat het aan de kwaliteit lag, maar je moet het wel goed neerzetten en ten eerste kappen met die f*ing arrogantie. Dit had in de voorbereiding als een do-or-die wedstrijd opgevat moeten worden en niet 13 in een dozijn game als tegen een ADO oid. Start met sterk MV, desnoods met 4 man en kill hun strijdlust al vroeg door de wedstrijd te controleren. Nu lag alles open en werden ze constant gevaarlijk wat hun meer en meer geloof gaf, Ajax speelde hun volledig in de kaart.

 20. Wenen 1995

  Schijnt dat Barcelona ook al op zoek is naar een annuleringsverzekering… Sorry, moet ik even delen… grap die ik ontving van mijn 010-vrienden…

   1. -buitenkantje rechts-

    Ga jij even grappen van je 010 vrienden hier “delen” op een Ajaxforum na zo’n nederlaag..

 21. J18

  Hoe is het mogelijk, 10 tegengoals in 2 competitiewedstrijden. Dat is meer dan heel de eerste seizoenshelft!!! Weet niet wat er gebeurd is in de winterstop, maar er moet toch echt iets gebeuren!

 22. hubert

  Feyenoord was gewoon feller in de duels zij had de wil.om te winnen Ajax niet dus verdiend gewonnen

 23. Frip

  Ten hag moet lekker opzouten na dit drama optreden … het is gewoon een kwestie van onmacht dat je een team niet gewoon kan stuuren

 24. Frip

  Ten hag exit na dit optreden je kan je team wel verantwoordelijk houden voor de afspraken maar jij staat elke dag met ze op het veld en stuurt ze …

  1. beni

   Die Frenkie speelt het zelfde als de wedstrijden daar voor. Niks met die transfer te maken is gewoon een normale speler. Niet meer en niet minder. Grootste miskoop van Barcelona,

 25. apeldoorn

  alles is kut als ik dit zo kees maar ik erger me kapot aan alle supporters die nu de handdoek gooien, peima maar kom dan ook niet als er wel wat te vieren valt.. haak nu dan oom echt af!!
  ik heb elke wedstrijd genoten van MIJN ajax, tot vorige week de tweede helft begon! vandaag was naadje van de bovenste plank, knap gedaan van feyenooit die de wedstrijd wonnen met dat wat wij niet gaven…. over mijn lijk mentaliteit! wij moeten juist achter ons team staan en ze weer naar het niveau van voor de winterstop SCHREEUWEN! dat makkelijke zeiken altijd als het even tegen zit…. dat noem ik dezelfde slapheid als waar je ons team van beschuldigt!

  zaterdag tegen VVV zit ik op de tribune en schreeuw mijn longen uit mijn lijf vokr MIJN ajax!
  wij winnen van PSV en zij winnen ist alles dus natuurlijk worden wij kampioen en winnen wij de beker, wNt over een maandje komen wij wat rechtzetten!

 26. a.p.

  Supporters. Het was vandaag een Drama, een Afgang. maar…. we staat nog 8 punten voor op 010 en maar 5 punten achter. 040. 040 komt binnenkort naar ons en dan nog maar 2 punten. Er zijn dan nog wel een paarn wedstrijden te doen. Dus>>>>>> You never know!!!

 27. apeldoorn

  sinds de zomer genoten van MIJN ajax, weet ik hoeveel wedstrijden ondertussen, 25? 30? in alle competities. nu anderehalve wedstrijd slecht, heel slecht! maar om ze met de grond gelijk te maken… hmmm geloof niet dat je dat supporteren kan noemen,.
  komende zaterdag tegen VVV pakken we de draad weer op, PSV gaat struikelen, in de arena maken we het af straks in maart!

 28. Charka53

  Misschien een idee voor de beker wedstrijd , niet gaan dan verliezen we maar met 5-0 hoeven we ons niet klote te voelen en moet de bus ook niet rijden dat is dan weer goed voor het milieu.

 29. Charka53

  Nu weet Onana precies hoe Lamprou zich voelde met zo’n stelletje slappe egoīsten voor hem.

 30. Wijzijnajaxamsterdam

  Dit is een afgang alleen ik als ajaxcied zeg axepteren en door gaan wij zijn ajax super joden.

 31. Iedereen heeft een mening

  Tot de 1-1 was Ajax veel beter….daarna, drama. Ik overweeg om mijn 2 kaarten Ajax-Real Madrid in de verkoop te doen.

 32. apeldoorn

  ongelovelijk, en maar klagen allemaall…. hoe klonken jullie na Bayern uit? na Benfica thuis? Feyenooit thuis? Graafschap thuis, voor ronde CL alle wedstrijden? Heerenveel 4-4 was slecht, vandaag was het heel slecht maar daar staan een kleine 30 super goede wedstrijden tegen over en die deaad pakken we tegen VVV weer op.

  PSV wint niet alles, wij winnen straks in maart. over een maandje gaan we de zaken even recht zetten in Rotterdam en dan, als finale beker in bereikt, en achterstand op psv ingelopen ma een klinkende overwinning, dan ben ik benieuwd naar de commentaren van iedereen die zich nu supporter noemt….slappelingen!!

  1. -buitenkantje rechts-

   Apeldoorn…We verspelen binnen een week het kampioenschap..staan 5 pnt achter. Wat maken we af? We maken helemaal niks af.. Track record van Ajax-PSV bij je bekend? Met deze instelling worden we afgemaakt in eigen huis en staan we op 8 pnt.. PSV wint niet alles?? Voorlopig zijn wij degenen die niet alles winnen en vandaag gewoon worden weggevaagd!
   En waarom? Gewoon op basis van misplaatste arrogantie.. Ik zie het helemaal voor me. Op de training lekker met elkaar balletje hooghouden..beetje dollen.. Ziyech speelt al lachend Tadic door de benen.. oh oh wat zijn we toch goed met z’n allen. Vooral dat vaak herhalen tot je er zelf in gaat geloven. Ooh Feyenoord? Wie maakt zich nou druk om dat ploegje.. “De Kuip geeft me een goede prikkel” aldus Ziyech.. Ik weet niet waar hij die prikkel voelde, maar op het veld was het niet te zien. Ten Hag lult mee.. is geen leider..Dacht zich in het begin af te kunnen sluiten van de spelers en zijn eigen route te kunnen uitstippelen.. Tot de blamage tegen PSV en hij op het matje moest komen bij Overmars.. Vanaf toen mochten de spelers bepalen hoe er gespeeld werd. Dat werkte wonderwel en Ten Hag schikte zich in zijn rol van schijncoach.. Juist door de resultaten gingen de spelers, wat Ajax eigen is, teveel in zichzelf geloven. Tja.. we hadden toch maar mooi overwinterd in de CL.. Idd een knappe prestatie, maar de CL ga je niet winnen..iedere ronde rinkelt de kassa. Daar draait het om! Het gaat allemaal om het kampioenschap.. dat is het enige wat telt. Tegen Heerenveen had je op kop kunnen staan, maar verzaak je keihard. Nu verlies je blamerend in de klassieker… Normaal gesproken is het kampioenschap nu weg! We zijn compleet afhankelijk van PSV.. Op dit moment zienik eerder Ajax nog meer punten verspelen dan PSV.

 33. Tjerk

  Weet iemand waarom de verslaggevers van NPO radio 1 partijdig zijn? Duidelijk veel meer voor Feyenoord dan voor Ajax.

 34. Alabe

  Et. Og eens samenvatting gezien. Viel niet mee. Denk wel dat Overmars niet meer over transfers moet praten. Verboden tot 1 juli, want leidt teveel af. Ik denk dat de Madrid spelers de benen van de Jong op zullen zoeken.

 35. Iamsterdam2015

  Hoop dat buiten TH om Mazraoui ook ongelofelijl op zojn flikker krijgt. Man man wat was die lui en slecht. Liep terug op 70% van zijn kunnen ging slap de duels in wilde 4 man uitspelen achterin. En stoer voor Akax tv zeggen dat hij niet onder de indruk is van een volle Kuip,mijn R&%#*!!!

 36. Slingertje.

  De hele verdediging was bagger vandaag net als vorige week.
  En dan komt die ten Hag met Sinkgraven in de 2e helft.
  Huntelaar kwam er ook weer veel te laat in die had een basisplaats moeten hebben ipv Dolberg.
  Als er scouts van Real Madrid in de Kuip waren dan hebben die in hun broek zitten pissen van het lachen omdat amateuristische verdedigen van Ajax.

 37. a.p.

  Ziyech wordt hier afgebrand, hij scoorde wel en schoot ook nog tegen de paal. Tadic, Dolberg presteerden helemaal niets.Dat Donny er uit gehaald werd snap ik ook niet.

 38. afcwil

  ziyech had eruit gemoeten tadic had eruit gemoeten .hunter erin neres erin cerney erin en de verdediging heel en heel slap dus in 1 woord wij waren echt bang schandaligggg

 39. Forever nr14

  Wat een totaal onbenul die TH, hoe kom je er toch bij om die Sinkgraven in te brengen, dat gaat tegen elk trainers jargon in, werkelijk totaal geen strijdplan, deze vent kan het niet, ja alleen als we niet onder druk staan, maar oooh zodra we niet de bal hebben, dan weten ze het niet.
  Mooi om te zien dat die kakkies wel voor hun trainer een mooi afscheids kado gaan regelen. Want wie wil er nu bij Ajax een stap extra zetten voor deze miskleun, en nog steeds loopt er hier een rond die het hier niet mee eens is, (net zo’n slappe succes supportertjes) opzouten met die TH stomme achterlijke boere pummel!!!

 40. a.p.

  Ziyech wordt hier afgebrand, maar scoorde wel en schoot ook nog tegen de paal. Ook ik snap niet dat Tadic niet gewisseld werd. ook vandaag kwam hij helaas niet uit de verf. Heel jammer vond ik dat Donny er wel werd uitgehaald.

 41. Forever nr14

  Waarom willen we dit nog langer aanzien met deze kut trainer! Tegen alle voetbal logica in, komt met een noodoplossing….”Sinkgraven” dit is toch echt wederom de zoveelste mislukking van een totaal miskukte trainert!
  Die vent moet er gewoon zelf niet meer willen zitten, verkloot het nu voor de 4e keer!
  Kutboer is het.
  Ook de duels aangaan als je dat ziet, dan is het duidelijk dat ze bang zijn om pijn te leiden en al lang en breed met een transfer bezig zijn, vooral de man van €86 mijoen pffff niet gezien. Duidelijk ook weer dat we een mis beleid hebben, Magallan kom op zeg! Geen vervanging voor Nico, waardeloos dit.
  Snap niet dat er geen nieuws komt met…. “EXIT TH”!!!!! SCHIJTBOER

 42. Forever nr14

  a.p.??? Jammer?? Ziyech??? Wauw op de paal… Das knap zeg!! En verder?? Donny eruit halen was weer zo’n meesterzet van deze geweldige flut trainert!
  Durf nu eens wekelijks kritisch naar Ziyech, durf het eens, tis niet zo geweldig hoor!

 43. Forever nr14

  a.p.??? Waar heb jij naar zitten kijken? Altijd maar weer het opnemen voor die Ziyech, man hou toch op met “op dr paal” wauwwww waar was ie verder in de duels dan? Ja pootjes terug trekken ja. Durf nu eens wekelijks kritisch te kijken naar deze speler. Nou doe dat maar eens!
  En dan Donny wisselen, man wat ben ik klaar met deze miskleun van een trainert! Te schande voor woorden. Een ieder trok zijn pootje in om bleasures te voorkomen, want stel er komt nog een club he!!!
  Vieze slappe watjes, stelletje geld wolven en met die d jong voorop!
  Zou mooi zijn als barca het nog kon annuleren! Slappe hap bah

 44. Forever nr14

  Apeldoorn, man man opzouten man, succes supportertje!! Gaan niks winnen onder deze mislukte boer.
  En zeker niet met de al reeds in gedachten zijnde transfers. Die denken alleeb maar aan de euros en warme oorden. Waarom zou je een duel “vol” aangaan, joh kijk wel uit want anders wil geen club mij. Tssssssssss stelletje lafaards met die klote Blind voorop!
  Slap slap.

 45. afcwil

  ziyech tadic hadden eruit gemoeten cerney en neres erin en achterin was waardeloos ten hag en ajax moeten zich kapot schamen schandaaaalllliiigggg

 46. apeldoorn

  tekenend jouw reactie! ben benieuwd wat je typt als we van PSV winnen, de beker pakken en met de schaal staan! geen succes supportertje maar een realistische supporter die niet van de leg is als er twee kut potten gespeeld zijn… veel plezier met azijn drinken en zeiken. Ik zeg TH prima trainer, en prima selectie die op zeker 5 punten goed gaat maken.
  zaterdag VVV als eerste slachtoffer

  1. Bert62

   Denk je nou echt dat dat gaat gebeuren. Helemaal niks in Amsterdam dat kun je beter typen hier.

 47. Forever nr14

  Prima succes supportertje, als jij niet in wil zien dat ze er niet vol voor willen gaan, kijk je alleen maar met een ajax brilletje op en durf je niet de realiteit onder ogen te zien, deze trainert kijgt ze niet eens voor “de” klassieker gemotiveerd, laat staan voor VVV. Oke VVV zou moeten kunnen ook zonder een trainer.
  Geloof erin joh!
  Het is een schande dat niemand een duel aan ging.
  Zo van die lampen winnen? Gaat niet gebeuren en dan zijn het nig steeds 3 punten. Beker gaan we ook niet pakken omdat er te veel bang zijn om pijn te leiden en wachten op een transfer. En haha wie wil er nu voor deze trainert door het vuur gaan?? Juist…. We gaan het zien en hoop op beter… Maar na vorige week het al laten afweten met zijn belachelijke opstelling en wissels, doet het vandaag weer….en dat tegen elk trainers jargob in, tenminste als je begrijpt wat dat betekend.
  Zet m op hoor

 48. Bozmic

  Ik heb de afgelopen maanden geweldig voetbal gezien van ons ajax ,ik had zelfs een droom over de cl finale met ajax daarin en ik laat mijn droom niet vallen om dat ze 2 wetstrijden slecht hebben gespeelt in het begin van het seizoen speelde ze ook 2 wetstrijden slecht en zie wat ze daar na hebben gedaan dus ik blijf gewoon vol vetrouwen achter ajax staan. Ajax Forever ??

 49. Bert Betondorp

  Het is heel makkelijk om nu alles uit de kast te halen en Ajax af te katten.
  Inderdaad het was heel slecht de wijze waarop Ajax de wedstrijd inging.
  Hoe kon dit bebeuren? Wie heeft er een verklaring voor? Zelfs ten Hag weet het niet. Is het allemaal de schuld van deze coach? Vragen? Geen verklaring van d hele technische staf. Er moet iets gebeuren! Nu! De directie? Alleen maar bezig met transfers, er is meer te organiseren heren. Doe het?
  Ik blijf een kritische supporter, al jaren lang, maar dit tegen 010 doet pijn,
  Heel veel pijn. Kom op tegen VVV moet het anders zoals in de rest van de competitie.

 50. fpvk

  Trainingskamp in Florida is niet goed voor Ajax. Veel te lekker weer. Tegen Heerenveen met de beker was het dak dicht. Toen ging het nog wel voor ze. Hoe harder het gisteren regende in de Kuip hoe slechter ze gingen spelen. Mooi weer voetballers. Daarom gaat Frenkie waarschijnlijk toch slagen bij Barcelona…

 51. Slingertje.

  Als je met zo’n instelling een klassieker speelt ben je het niet waard om het Ajaxshirt te mogen dragen.

Comments are closed.