There are no ads, please add some


‘Barcelona lijkt voorlopig af te zien van De Ligt’

De naam van Matthijs de Ligt is al enkele keren in verband gebracht met FC Barcelona maar voorlopig lijkt Ajax zich nog geen zorgen te hoeven maken over een vertrek van de jeugdige verdediger. Barcelona liet eerder weten dat het in de winterstop wel zaken met Ajax zou willen doen maar lijkt nu te kiezen voor de Colombiaan Yerry Mina van Palmeiras die voor negen miljoen de overstap kan maken naar Camp Nou om Javier Mascherano op te volgen.

Marc Overmars liet al eerder doorschemeren dat er niet valt te praten over een tussentijds vertrek van De Ligt waarbij Overmars een bedrag van veertig tot vijftig miljoen van tafel zou hebben geveegd. De Ligt blijft overigens nuchter en noemt het hele verhaal een mooi compliment. ‘Een mooi compliment, het is een van de grootste clubs ter wereld, maar zolang het geruchten zijn, denk ik er verder niet over na. Bovendien heb ik bij Ajax niks te klagen. Op één ding na dan: ik ben nog geen kampioen geworden’.

Bron: Mundo Deportivo


Gerelateerde posts

33 reacties

 1. -buitenkantje rechts-

  Ook al zou Barcelona wl serieus belangstelling hebben dan nog is he beter om op wat latere leeftijd bij zo’n club binnen te komen. Eerst een paar keer kampioen met Ajax worden.. In Europese wedstrijden je laten zien en een goed EK spelen bv..

  1. EugAjax

   Eens BR. Nu heb ik zomaar het idee dat De Ligt er zelf ook zo instaat. En hij word volgens mij goed begeleid door oa Hulshoff. Zit een goede kop op die jongen. Hoe hij is omgegaan met die wedstrijd in Bulgarije toen hij voo4 de leeuwen werd gegooid en jammerlijk faalde geeft aan dat hij er wel komt.
   Maar eerst even nog jaren bij opleidingsclub Ajax blijven. En wat schalen zijn we ook aan toe.

    1. EugAjax

     Absoluut zo lang mogelijk bij ons blijven. En als waar is dat Ajax bod van 40-50 mln naast zich neer heeft gelegd ook klasse van Ajax. Doorpakken op voetbalgebied.

     1. 大ファン AjakkusuBaruserona

      Als er een serieus bod van 40-50 mln gedaan wordt op de Ligt dan werkt Ajax 100% mee. Dan kan alleen de Ligt tegengas geven. Kortom, er is in mijn ogen geen serieus bod gedaan van 40-50 mln.

     2. 大ファン أجاكس بارسيلونا

      Met de aankoop van Schuurs wordt er al rekening gehouden met een vertrek van de Ligt aan het einde van dit, hooguit na volgend seizoen.

  2. Bakkie

   Europese wedstrijden? EK? Ik wou dat ik nog zo optimistisch was over het Nederlandse voetbal als jij, BR

   1. Yindi

    Bakkie, dat lijkt me toch een geweldige uitdaging voor een nieuw aan te stellen bondcoach van het Ned.elftal. Je hebt alleen maar te winnen. Slechter is namelijk niet meer mogelijk. Lekker bouwen aan een compleet nieuw team en aanstormende jeugd in passen. De Strootmannen, Sneijders,Babels etc. etc. etc. (met alle respect) bedanken voor hun verdiensten en opnieuw beginnen. Als ik nu in deze situatie FdB was dan zou ik het wel weten. Mooie job voor hem man. Denk ook dat hij het kan.

    1. Bakkie

     Lijkt mij ook een geschikte kandidaat, Yindi. En hij heeft zelf al aangegeven er “open voor te staan”. Ik vraag me alleen af of de huidige staat van het Nederlandse voetbal en de talenten die er nu rondlopen goed genoeg zijn om eindrondes te halen.

 2. Jari10

  De Ligt is een top talent. Zou zonde zijn als hij in het rijtje komt van veel belovende spelers die na 3 jaar bankzitten in jet buitenland terugkomen in de eredivisie. Lekker 3 blijven en de beste worden in Nederland. Die topclub komt zeker voor je maar dan wel voor een basisplaats.

 3. Kingkong

  Gewoon je bij ajax verder ontwikkelen , hier mag je nog fouten maken bij grotere clubs word je direct afgeserveerd

  1. Indojood

   Dat gebeurt hier ook, en zeker op dit forum. De Ligt en Van de Beek hebben al het nodige te verduren gehad van zgn. kenners hier.

  2. De Nees

   Nou kom je er weer mee, alsof je niks mag roepen van jouw over onze jeugd. Leuk dat jij bepaalt wie hier een kenner is Indo, dacht dat jij ook vaak genoeg kritiek hebt gehad op een speler?? Als jonge spelers nagenoeg speeltijd eisen dan mag je daar wat van vinden, het is meer de instelling en bijdehandheid waar het om ging. Jezelf niet zo rooms voordoen, meneer know it all.

 4. a.p.

  goed idee van Barcelona, hij heeft zeker hetr talent maar is zeker nu nog te jong om naar Barça te gaan en daar op de bank zitten

 5. Charka53

  Goed nieuws uit Barcelona , De ligt is een toptalent die zeker nog een aantal jaren moet rijpen en dat moet hij maar bij Ajax doen goed voor hem en fijn voor ons.

 6. Ajax belg

  wat zou Barca nu met De Ligt doen. Speelt top maar nog alles te leren,rustig groeien en dan gaan als grote speler

 7. Finidi

  Goeie speler maar nog niet echt klaar voor het grote werk daar, om Mascherano op te volgen is iets meer nodig denk ik.

 8. Indojood

  Hij zou daar makkelijk mee kunnen, blij dat ie voorlopig bij ons blijft. Hij en Max zijn wel de stabiele factor achterin aan het worden.

 9. Indojood

  Toch blijft het apart dat mensen roepen dat je blijkbaar alleen bij Ajax kunt groeien en aan de andere kant er meteen moeten staan want in Ajax 1 moet er gepresteerd worden.

  1. EugAjax

   Indojood je kan natuurlijk niet alleen bij Ajax groeien, maar het verleden leert dat Ajax als een van de weinige clubs in Europa dit soort mooie talenten continu zich laat ontwikkelen en ja ook soms door in diepe te gooien.
   Helemaal niks mis mee. Dat je dan ook kritisch benaderd word is dan ook weer logisch, als het maar gefundeerd is dan heb ik daar persoonlijk geen probleem mee.

   Persoonlijk kan ik weer niks met teksten als “we moeten lekker veel gaan zeiken op deze spelers dan vertrekken ze ook meteen”. Als dat al zo is, en ook dat heeft verleden uitgewezen zegt dat meer over die spelers dan over de supporters. Overigens zeg ik niet hiermee dat het jouw mening is, dat tussen haakjes

 10. JohnDoe77

  Hij moet lekker over een jaar of drie een stap maken, eerst de baas in de Amsterdamse verdediging worden!

  1. 大ファン أجاكس بارسيلونا

   Tot het moment dat er een contract onder zijn neus ligt voor 5 jaar met een jaarsalaris van 3 mln excl. premies en sponsorinkomsten. Tsja ….. ga je toch ff nadenken. Met dat salaris is verhuur ook geen straf.

 11. Zlatan4ever

  Dit besluit is zowel goed voor Barcelona als Ajax. De Licht is nog te licht voor het “grote” werk

  1. Ajax1958

   De Licht pfffffff………en we moeten je seieus nemen? Zorg eerst even dat je over gaat naar groep 8!

 12. Litmanen

  Dat een Strootman belangrijk gevonden wordt vind ik echt belachelijk. De slechtste middenvelder in Oranje ooit. Pakt geen bal af, lijdt nog meer balverlies dan Ziyech en maakt altijd onnodige en smerige overtredingen.

  Als ik bondscoach was dan speelde ik liever zonder middenvelders als met Strootman.

  Wat De Ligt betreft: die jongen heeft nog niets te zoeken in het buitenland. Echt veel te jong. Hij zou in 1 seizoen kapot worden gemaakt en niet verder komen dan de bank. Lekker dat ze die jongen van Fortuna hebben gehaald. Net zo nuchter en net zulke slimme ouders als die van De Ligt.
  In Nederland Nederlandse centrumverdedigers vinden is een kunst op zich en als ze dan ook nog zo jong zijn….

Reageren is niet mogelijk.