There are no ads, please add some


Jong Ajax verslaat Jong FC Utrecht met 2-1

Jong Ajax heeft vrijdagavond de competitiewedstrijd tegen Jong FC Utrecht met 2-1 gewonnen en blijft hiermee koploper in de Jupiler League.

Al na twee minuten was het raak voor het elftal van Michael Reiziger en was het Siem de Jong die Jong Ajax op voorsprong bracht. De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten maar zagen na tien minuten dat FC Utrecht de gelijkmaker scoorde via Sow. De gelijkmaker gaf Jong Utrecht weer wat vertrouwen, terwijl Jong Ajax daarentegen wat slordiger werd, maar echte kansen kwamen er in de eerste helft niet meer. In de tweede helft ging het spel op en neer en lieten beide partijen mooie staaltjes voetbal zien maar het was uiteindelijk Jong Ajax wat aan het langste eind trok. Mateo Cassierra scoorde alweer zijn zevende doelpunt van het seizoen en daarmee bleven de drie punten in Amsterdam.

Opstelling Jong Ajax: Stan van Bladeren, Luis Orejuela, Darren Sidoel, Danhilo Doekhi, Daley Sinkgraven, Azor Matusiwa, Damil Dankerlui, Siem de Jong (80. Zian Flemming), Teun Bijleveld (60. Reda Boultam), Mateo Cassierra, Mees de Wit (90. Robin Schouten)

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

36 reacties

 1. Indojood

  Heb er niets van gezien maar las van BR in een ander topic dat het FdB voetbal was. Kunnen meerdere mensen dit bevestigen? Ik krijg er alvast de koude rillingen van.

  1. Widi

   BR overdreef een beetje. Een paar spelers die voor leuke acties zorgen, ontbraken ook. Wöber heeft trouwens zijn debuut voor Oostenrijk gemaakt.

     1. Widi

      Niet belangrijk Hurbie. Ik heb liever dat er 1 of 2 spelers worden klaar gestoomd die 5 jaar in Ajax 1 kunnen spelen.

     2. De seijs

      In de jupiler League is het onmogelijk om het ajax voetbal goed uit te voeren. Dat zou een sprookje zijn. Diegene die dat verwacht heeft boter op zijn hoofd. Nee leer die jonge gasten daar maar buffelen. En als je daarmee kampioen wordt dan heb je ze mentaliteit bij gebracht ook heel belangrijk. Want dat is wat de ajax speler het meest mist.

     3. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Buffelen en de FdB stijl zijn twee totaal verschillende zaken. Verder, als O19 het verleden jaar kon waarom JA dan niet? Vaak veel selectiespelers die meespelen.

     4. Indojood

      Vorig seizoen lukte dat prima, dat Ajax voetbal. En boter op je hoofd betekent hypocrisie domme lul. Nederlands is blijkbaar te moeilijk voor je.

     5. De seijs

      Ik lees hieruit dat jij het “echte” nederlands nog steeds niet onder de knie hebt indojood. En ook weer 😂 domme lul? Zegt weer genoeg over jou hè. Jij kan beter je messen gaan slijpen. 🤔

     6. De seijs

      Indojood wat ik bedoel met boter op je hoofd. Maakt niets uit. Jij weet het toch altijd beter hier. Dus als jij mij niet begrijpt heeft het geen zin om jou dat uit te leggen. Vergeefse moeite. Maar kom niet met perfecte nederlands want dat bestaat al heel lang niet meer. En voor die gene die dat nastreven, dat zijn voor mij de mensen waarvoor je om moet kijken. Niet te vertrouwen. Nou eens kijken of jij mij hierin begrijpt.

     7. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Dan kijk je dus constant om voor mij. Leuk om te weten. Oh ja en een tip: onzetaal.nl/taaladvies/boter-op-je-hoofd-hebben Het heeft niets met perfect Nederlands te maken maar met begrijpend Nederlands. @Indojood: excuus voor het meelullen 😉

     8. Indojood

      Jij zegt dat degenen die Ajax voetbal in de JL verwachten boter op hun hoofd hebben. Aangezien boter op je hoofd hebben synoniem is aan hypocriet zijn, wil ik wel eens weten wat je hiermee bedoelde te zeggen. Nu niet gaan roepen “het maakt niets uit”. Je laat geen mogelijkheid onbenut hier om mijn buitenlandse afkomst te benoemen dus ik ga ervan uit dat jij de Nederlandse taal beter begrijpt. Prima, ik leer graag van een oorspronkelijke Nederlander over woordbetekenissen, idiomen, spreekwoorden, gezegden, enz. want zo leer je pas echt een taal kennen. Het zal mij benieuwen…

     9. De seijs

      Omdat ik veel van dat soort mensen kan, en die hebben het , als de ware aard naar boven komt,het achter hun ellebogen. Niet te vertrouwen die lui. Daarom.

  2. dickst14

   Er ontbraken wat spelers zoals Johnson. Er werd wel eerder druk gezet dan bij Ajax 1, maar was geen beste wedstrijd.

  3. -buitenkantje rechts-

   Wat ik onder FdB voetbal versta is dat er in een veel te laag tempo rondgespeeld wordt.. dat zekerheid troef is.. oplossing vaak opzij of naar achteren wordt gezocht en balbezit heilig is. Met 75% balbezit een knijperige overwinning op een ploeg die dom wat op de counter speelde en kwalitatief 2 klassen minder is.
   Viel mij niet mee…

   1. Widi

    Het was zeker niet hun beste wedstrijd. Ik kijk altijd naar specifieke spelers. Vooral naar degenen die ik nog in staat acht om Ajax 1 te halen. Ik erger me daardoor minder denk ik. En af en toe een verrassing. Dani de Wit vond ik in de jeugd geen topper. Nu nog niet. Maar hij ontwikkelt zich heel goed.

    1. -buitenkantje rechts-

     Dani vond ik leuk om te zien.. viel mij positief op. Ik kijk ook naar de manier van spelen. Dat nemen ze ook mee naar Ajax1.. We weten allemaal hoe we Ajax graag zien spelen.. toch worden teams en daarmee trainers nauwelijks kangs die lat gelegd. Omschrijf je speelstijl en train daarop!

  1. -buitenkantje rechts-

   Cassierra speelde slecht.. liet zich veel te weinig zien en gelden..scoorde een mazzeltje.

 2. ajaxpers

  Ongelofelijk dom en ondankbaar om zo over Frank de Boer te spreken. Dit zouden ze nergens begrijpen dat een trainer met zoveel successen zo behandeld wordt.

  1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

   Ajaxpers, doe iedereen een lol en flikker op. Je hebt je lol gehad maar fie repeterende slechte plaat kennen we nu wel. Zet bij je nick standaard “fan van Frank” maar verder nokken

 3. Iamsterdam2015

  Zo, cassierra scoort wederom voor de zoveelste keer. Deze knakker maakt er een gewoonte van. Maar waarom zou je hem op de bank bij het eerste zetten of een keer een KANS geven dit seizoen?!?!? Nee lekker de hopeloos NOG STEEDS IN CRISIS VERKERENDE Dolberg opstellen of op de bank zetten en Cassierra niet meenemen.

  1. dickst14

   Hij miste ook een paar kansen die hij niet had mogen missen. Gaat wel veel dreiging van hem uit en is snel.

   1. Iamsterdam2015

    Eens Dickst14. Maar hij scoort tenminste. Ok ok julpiler ik weet het maar toch. Hij verdiend gewoon een kans

 4. Brokamp

  Ik ben naar Jong Oranje geweest en heb alleen wat samenvatting gezien maar daarin zag ik Orejuela schutteren. Die is er nog lang niet. Zat elke keer flink verkeerd en maakte een dromerige indruk. Kan dat kloppen.

  1. -buitenkantje rechts-

   Heeft duidelijk zijn draai nog niet gevonden.. begon me aan hem te ergeren.. liep ook in de weg soms

   1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

    Wie was de scout ook al weer van Orejuela?

 5. AFCA my World

  Het word echt tijd dat cassierra een mogelijkheid krijgt in Ajax 1, scoort aan de lopende band !

  1. Widi

   Denk je niet dat Dolberg er ook veel zou maken in Jong Ajax? Je bedoelt het vast goed, maar………..

 6. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

  @AFCA: er zijn meer eerste divisie spitsen mislukt in de eredivisie dan geslaagd. Neemt niet weg dat hij met beker wedstrijden een kans zou moeten krijgen.

Reageren is niet mogelijk.