Familie Cruijff over naamgeving Arena: ‘We nemen er de tijd voor’

0324cruijff_arena

Namens het management van de familie van Johan Cruijff reageerde Carol Thate tegenover Voetbal International op de berichtgeving dat er nog geen gesprekken zijn geweest over de naamgeving van de Arena. De familie wil rustig de tijd nemen en zich niet laten leiden door druk van buitenaf om aan initiatieven mee te werken.

Ajax-fans tekenden massaal een petitie om de thuishaven naar de voetbalgrootheid te laten vernoemen en het stadsbestuur van Amsterdam liet al gauw weten een naamswijziging te steunen. Arena-directeur Henk Markerink zei zondag dat de naam wat hem betreft ook veranderd mag worden, maar dat er nog geen vervolg was gegeven aan de gesprekken met de familie en andere betrokkenen.

‘Wat Henk zegt, klopt. We hebben de afgelopen periode gebruikt om ons niet op te laten jagen en zeker niet te laten leiden door wat men wil’, zegt Thate. ‘Het is de afgelopen periode nog niet de tijd geweest om dat uit te werken en grote stappen te nemen. Het heeft ook wat ons betreft absoluut geen haast. Het is natuurlijk geweldig dat het van buitenaf zo gestimuleerd wordt, maar wij gaan rustig kijken naar wat men wil met De Arena.’

Related posts

39 Comments

  1. Indojood

    Jopie kijkt op deze foto niet vrolijk. Hij wist al dat het niks ging worden met deze galmbak.

      1. Litmanen

        Je hebt gelijk Bobby, maar die pislucht die om de Meer heen hing, die ruiken ze nu nog steeds in de nieuwbouw…..

          1. Indojood

            Tuurlijk man. Hoort erbij. De “geur” van zakenmannetjes, bankiers en directeurtjes met opgedirkte wijven hoort niet bij voetbal.

    1. BobbyHaarms

      Zo is dat Charka. En wat het stadion betreft zou het mooier zijn als zijn naam verbonden wordt aan een nieuw, Ajaxwaardig stadion met dito logo. Op die Arena lijkt wel een vloek te rusten.

        1. BobbyHaarms

          In dat geval kan ik er nog enigzins begrip voor hebben, mits we dan ook gelijk maar van die kutbeurs afgaan.

      1. Charka53

        Inderdaad BobbyHaarms sinds de Arena is er zo veel veranderd en zelfs het voetbal is veel slechter geworden, maar of een ander stadion het voetbal terug zal brengen ik betwijfel het.

        1. BobbyHaarms

          Daarvoor zal het beleid aangepast moeten worden. We drijven te ver af van het gedachtegoed van Johan, alleen geld schijnt nog de grote boze drijfveer te zijn bij Ajax. Van een warme voetbalclub is helaas weinig meer over.

          1. Charka53

            inderdaad de hooft schuldige is het geld en als ze bij Ajax zo achter uit blijven boeren durf je straks niet meer te uitten dat je Ajacied bent.

          2. BobbyHaarms

            Daar heb ik nu af en toe al moeite mee Charka. Ben een trotse Ajacied, maar schaam me vaak voor de manier waarop ons cluppie geleid wordt.

    1. BobbyHaarms

      Johan verdient het om een stadion te hebben wat zijn naam draagt. Maar eerlijk is eerlijk, die bende die er nu zit en hem weggejaagd hebben verdienen het niet om in zo’n stadion plaats te nemen.

  2. dickst14

    Ik vind dat de Arena het Johan Cruijff stadion moet heten en als we verhuizen het nieuwe stadion ook. Cruijff moet altijd verbonden zijn en de lijn zijn voor Ajax.

    1. HURBIE

      Vinden wij allemaal van die schijtbakken
      Maar laten we de Familie CRUIJFF even rustig de tijd geven of ze de naam op het stadion mogen zetten

  3. EugAjax

    Ben blij dat de site dit nu ook publiceert dan zijn de meesten nu weer op de hoogte en valt niemand hier wat te verwijten en zeker Ajax niet. (Zie ook mijn bijdrage in vorige nieuwsbericht).

    1. imoJC

      Ach Ajax valt nog genoeg andere zaken te verwijten. Een dingetje minder doet daar weinig aan af hoor haha. En zolang er geen nieuws was van de fam. is er sprake van speculeren he.

  4. EugAjax

    Er is geen enkel bedrijf, voetbalclub of organisatie die helemaal vlekkeloos verloopt. Gelukkig maar geeft ons voer voor leuke discussies. Ajax is zeker niet perfect, echter ik vind dat Ajax het ogenblik op heel veel vlakken zeer goed bezig is. Nu maar hopen dat Bosz zijn visie snel kan gaan koppelen aan resultaten. Dan komt er een dermate flow binnen de club dat de weg echt omhoog kan. Alles binnen de organisatie moet in dienst gesteld worden voor het eerste elftal. Als Ajax dat nog meer voor ogen houd dan nu vaak al doet, zou een aanval op Europese top binnen 5 jaar kunnen gebeuren. Ik ben ervan overtuigd dat Ajax in die termijn minimaal een halve finale EL of kwartfinale CL kan halen en met goede loting mss stiekem nog meer?

    1. imoJC

      In mijn ogen moet Ajax dus niet alles in dienst stellen van het eerste elftal. De jeugd is DE belangrijkste factor waarvan hetveeste elftal moet gaan profiteren. Als het begin goed is komt het aan het einde ook goed. Richt je je alleen op het laatste stuk gaat het begin helemaal naar de klote.

      1. EugAjax

        Juist wel IMOJC. De gehele jeugdafdeling moet in dienst staan van het eerste. Hiermee bedoel ik dat de opleiding Ajax waardige spelers aflevert en niet zo zeer dat hele opleiding volgens 1 systeem moet spelen. Juist niet wat mij betreft. De individuele benadering vind ik een betere. Want zoals Johan zei, als het met het eerste elftal goed gaat is dat goed voor uitstraling opleiding, finacien merchandising en commercie. Daarom moet alles is in het teken staan van het eerste en omdat de opleiding de grootste pijler is waarop Ajax zijn visie baseert sinds mensenheugenis moet de opleiding top zijn en moet zeer groot gedeelte van budget beschikbaar zijn voor de opleiding.

        1. KBouter

          Het belangrijkste elftal van Ajax móet de A1 zijn, om daarna verder de opleiding te krijgen in Jong om zijn talenten verder te ontwikkelen. Jong Ajax mag dan ook nooit een prestatie elftal worden die wekelijks voetbalt om te winnen wat ze onder Stam en Co wel moesten. Jeugdelftallen zijn de belangrijkste elftallen bij Ajax…met als 1 doel…ooit daar aan de overkant in de Johan Cruijff Stadion te spelen.

          1. Indojood

            Ajax 1 is het enige team waar het resultaat telt, dat is wat anders dan alles in dienst stellen van Ajax 1. Cruijff keek verder dan Ajax 1, hij had zorgen over het hele NL voetbal, we hebben het kunnen lezen in zijn columns. Een gedegen individuele opleiding moest ervoor zorgen dat het hele NL voetbal zou profiteren, met voor Ajax 1 natuurlijk de beste talenten.

            Voor de rest is het niet meer zo relevant. Jonk weg, Jongkind weg, alle nieuwe aspecten die de visie Cruijff aankleedden met de modernste opleidingstechnieken weg, exit visie Cruijff. Intussen houdt Ajax iedereen voor de gek. Ik vrees het ergste, straks gaan ze in de opleiding trainen i.p.v. opleiden zodat die potjes op zaterdag gewonnen worden.

          2. EugAjax

            Denk ht ook IMOJC. En mbt opleiding natuurlijk is die de belangrijkste ader binnen de club. Dat is je core. Maar die heeft wel als doel exceptionele talenten voor eerste elftal afleveren. En idd Cruijff keek verder en dat moet naturlijk ook. De opelidingen in NL doen het gem niet goed. Daar begint alles. Mbt Jong Ajax. Ik vond idd dat Ajax deze niet goed gebruikt dat elftal. Teveel spelers die ernaast vallen bij eerste doen daar mee en volgens mij zou dit verlengde van opleiding moeten zijn, ervaring opdoen in betaald voetbal.

    1. EugAjax

      Klopt ik vind dat Ajax een fout maakt met Westermann. Hij zal best kwaliteit hebben maar a) hij lijkt me geen verdediger die met grote ruimte in rug kan spelen en b) een ervaren kracht moet alleen aangetrokken worden als hij een directe versterking is en dat is niet zo. Met deze aankoop blijkt dat als je van je eigen ingezette visie afwijkt de kans op fouten groter is. Echter hij was volgens mij transfervrij en kan wel ervaring in kleedkamer mee brengen echter daarvoor moet je niet zo een speler aantrekken vind ik

  5. Amoebe

    Ook met dit geldt natuurlijk graag of traag.

    Wat moet je nou in overweging nemen? Je vindt het leuk of niet…of mis ik nu dingen? Zit er weer een politiek wespennest achter?

Comments are closed.