Bosz: ‘We hebben het volledig aan onszelf te wijten’

0725peter_bosz

Ajax liep zaterdagavond vlak voor tijd tegen onnodig kostbaar puntverlies op tegen Roda. Ajax verzuimde de wedstrijd te beslissen via een derde treffer, Roda JC bleef daardoor hoop houden en vlak voor het eindsignaal tekende Tom Van Hyfte voor de 2-2. ‘Ik word hier niet vrolijk van. We hebben het geheel aan onszelf te wijten. We hadden gewoon de derde moeten maken. Daar hadden we alle mogelijkheden toe’, aldus Peter Bosz na afloop voor de camera van FOXSports.

“Je moet gewoon van Roda winnen. Als je de 3-1 niet maakt dan weet je dat het gevaarlijk kan worden. De jongens probeerde de 2-1 over de streep te trekken en dat deden ze op de verkeerde manier. Ze gingen naar achteren lopen en dat is niet de bedoeling.”

Tegen de NOS vult Bosz aan: ‘Je moet voor de derde, vierde, vijfde goal gaan. Dat moet de instelling zijn. We hebben het Roda te makkelijk gemaakt. We creëerden te weinig uit ons overwicht. Dat is niet goed. En verdedigend deden we het als team ook niet goed. Met ons spel weet je dat je met veel ruimte in de rug speelt. Dan moet je bij elke uitval goed voorbereid zijn. We geven twee doelpunten weg en dat is teveel tegen dit Roda. ”

Volgens aanvoerder Davy Klaassen had Ajax de overwinning nooit weg mogen geven. “Je bent wel in ontwikkeling en het is vroeg in het seizoen, maar dit mag niet gebeuren.”

Related posts

69 Comments

      1. marcussboss

        Nee, dat kan je wel zeggen ja! hopelijk dinsdag beter resultaat, dat is het enige dat het misschien nog een beetje weet recht te brouwen. erg jammer dat we nu onnodig 2 punten verliezen!

    1. jojocoolio

      Misschien iets te veel focus op dinsdag gehad… Hoop dat het niet voor biks geweest is….

  1. SPHAFCA

    Aan de goede wissels ?? Gudelj, El Ghazi, Bazoer, Dijks? Hoe kan je ze (zo lang) laten staan.

      1. Litmanen

        Van sommigen hier mag je dat niet zeggen. Tikkieterugtete. Hij kan redelijk verdedigen maar vooruit voetballen – datgene wat van Bosz moet – dat kan hij niet, daar mist hij de voetballende kwaliteiten voor.
        En om op het middenveld meer creativiteit te verkrijgen zou je Sinkgraven kunnen gebruiken, maar ja, het schijnt dat Klaassen en Bazoer een basisplaats in hun contract hebben staan.
        Want stel, je haalt Ziyech, dan zal 1 van deze 2 moeten sneuvelen, uitgaande van Gudelj op zes.

        1. Litmanen

          En o ja, Veltman werd maar een beetje gemist. Die laatste vijf minuten over mijn lijk spelen achterin was aan dit centrum niet besteed.

          1. SPHAFCA

            Vond die Sanchez nog wel redelijk verdedigen, wat die Dijks en Riedewald deden bij de 1-1 snap ik nog steeds niet

          2. frenkynairo

            @sphafca volgens mij hebben wij een andere wedstrijd gekeken want die sanchez zag er vaak niet goed uit hoor. Laten we hopen dat t beter word. passing opbouwend vond ik ook niet geweldig.

        2. SPHAFCA

          Zelfs op linksbuiten is Sinkgraven onze beste middenvelder, de laatste 2 wedstrijden. Die Tete en Dijks kunnen allebei aanvallend werkelijk helemaal niets. El Ghazi is nog niet goed genoeg voor de tweede divisie. Heel snel Ziyech en een rechtsbuiten halen..

          1. Hallo1000

            Tete niet goed? Heb niet gekeken maar vind dat toch wel een ijzersterke verdediger net als dijks. En werd Veltman echt gemist?

          2. War

            Sanchez was echt niet goed, werd een paar keer heel simpel uitgespeeld, het probleem blijft toch de te weinig creativiteit op het middenveld, zowel bij Gudelj als bij Klaassen ontbreekt dit, Klaassen pikt dan wel zijn doelpuntjes mee, maar veel heb je niet aan hem.
            Er is werkelijk niet een kans gecreerd, keeper Roda had een makkie.
            Het zal wel weer een drama worden !

      2. Cees1966

        Niet alleen vandaag, gewoon veltman op links. Tete is alleen goed in een sliding maken voor de rest is het drama.

  2. Bert62

    Tja dat hebben we vorig seizoen al zovaak gehoord maar toch willen de klungels het maar niet begrijpen.

  3. Fvanr

    Ik werd er ook niet vrolijk van. Ook het feit dat het vak 410 niet meer bestaat was er geheel geen sfeer. Drama

    1. PvL020

      F-Side en 410 zullen meer samen moeten werken dan komt dat echt wel, alleen ook dat heeft tijd nodig. Tegen Paok was het er wel namelijk

        1. BobbyHaarms

          Wat de sfeer betreft en het fanatisme wat van de tribunes hoort te rollen (intimidatie naar je tegenstander waardoor je al met 1-0 voorstaat) kunnen we helaas nog een hoop leren van die kakkerlakken.

      1. bloedgroep AFCA

        zat tegen PAOK op noord maar daar hoorde je alleen PAOK….90 minuten lang…sorry maar waar is waar

    2. afcamike

      Was ook vandaag weer 90min lang zingen. Het enige is dat het op het vak zelf nog moet groeien, tijdens belangrijke wedstrijden merk je dat er meer mensen mee doen. Helaas met dit soort wedstrijden staat het bovenin en naast het centrale punt wat uit elkaar. Als dat ook erbij komt heb je standaard meer sfeer.

      En vak410 mag dan qua naam niet meer bestaan. De gaste van 410, de harde kern, die staan gewoon op f-side

      1. KBouter

        410 hadden ze overal in het stadion kunnen plaatsen, heeft niets met F-Side te maken, die hoor je al jaren niet meer.

  4. Gert Ajax

    De teleurstelling in het stadion was groot.
    Een hele hoop onder de maat gepresteerd wel vond ik dolberg zeer sterk en 2 goals in de eredivisie??

  5. -buitenkantje rechts-

    Ik voorspel nu al dat dit soort uitslagen vaker voor zullen komen.. Voorspel ook een tweespalt tussen supporters die door willen met dit aanvallende systeem en supporters die weer meer verdedigend en op meer zekerheid gericht voetbal willen.. We zijn zoals Klaassen zegt in ontwikkeling, maar dat kan zo maar eens dure punten gaan kosten.. Hebben we voldoende geduld?..

    1. Indojood

      Makkelijke keus. Aanvallen en creativiteit. Dat verdedigende hebben we al geprobeerd, heeft ons niets gebracht.

  6. ajacied1982

    met dit elftal dijks bazoer gudelj en die el ghazi(ronaldo nadoener)zal je nog meer gekke uitslagen krijgen.trage shit ajax onwaardig.halen ze doberg eruit.die jongen komt er wel.

  7. PCK

    Als je Bas Nijhuis als scheidsrechter hebt weet je dat je punten verliest. Die leuningbijter geeft roda gewoon twee onterechte vrije trappen in de laatste minuten. De hele wedstrijd lag die rosheuvel meer op zijn reet dan dat hij speelde, en die twentse aap gaf hem elke keer een vrije trap. Hoe lang wordt dit nog geaccepteerd door de knfb?

    1. Rinus

      Wat een onzin zeg, Ajax heeft dit volledig aan zichzelf te wijten! Mischien onterechte vrije trappen maar daar moet je als Ajax zwaar boven staan, het had al lang en breed 5-1 moeten staan

      1. BobbyHaarms

        Dat klopt, Ajax had gewoon met 3 of 4 goals verschil moeten gaan rusten dan hoorde je niemand. Neemt niet weg dat Nijhuis na die idiote beslissingen van mij ook wel opgesloten mocht worden in zijn zonnebank. Dolberg was het enige lichtpuntje, die is net als Zivkovic lekker bezig momenteel.

    2. Kuijff

      Als de verdediging bij die laatste vrije trap gewoon een mannetje had gepakt, dan was er niets aan de hand geweest. Er liep 1 verdediger op 3 spelers van RODA. Dan heb je het volledig aan jezelf te danken dat zo’n bal er nog in vliegt…

    3. f-side64

      klopt 2 x genaaid door de scheids verleden week 1 onterechte 2de gele en gister een onterechte vrije trap en gister die gullon geen 2de gele en klaassen wel 1 gele is me na 2 wedstrijden al duidelijk dat ze in Zeist weer de (duidelijke) voorkeur hebben voor de misselijke clubje uit 040.

  8. Johan065

    Vorig jaar een foute beslissing waardoor het gelijk werd en nu weer. Wat zijn wij toch lucky ajax he

  9. Iamsterdam2015

    Ja, het kan dan wel vroeg in het seizoen zijn, maar straks later in het seizoen kosten dit soort prutwerkzaamheden je de kop!!!!!

  10. Michel6172

    Tjongejongejonge, zien we niet in dan dat dit voor Ajax VET VER onder de maat lig. Tuurlijk hadden ze daar hun mannetje moeten pakken bij de die laatste vrije trap. MAAR ZE DOEN HET POTVERDOMME GEWOON NIET!!!!
    En zo zijn er heel veel dingen, ZE DOEN HET POTVERDOMME GEWOON NIET!!!!
    Ben VET terleurgesteld!
    Weer afwachten wat er volgende week gaat gebeuren naveen terleurstellende weekend???
    We hebben niks te zoen met deze instelling in de CL! En voor het geld hoef je het niet te doen wanr Ajax geeft geen donder uit aan een beetje speler!!!!!
    Bosz verwijt je zelf deze neerwaartse spiraal waar je in gaat komen. En niet de groep!!!
    Jij wou het op een andere boeg gaan gooien dan wat we bij Ajax gewent waren, nou Petertje, ik kan je nu al zeggen, hier valt niets aan te wennen!!!!

  11. Cees1966

    @michel, waarom zou je dit de groep niet kunnen verwijten? Het gewoon dekken van je tegenstander heeft niks met Petertje te maken, slappen zakken zijn het.

    1. Michel6172

      Ja idd ben ik helemaal mee eens, slappe zakken. Eerder in een ander verslag verweet ik zeker de groep ook. Tis gewoon niets. Heel jammer.

  12. f-side64

    2de wedstrijd en weer was het niet om aan te zien en ik snap werkelijk niet dat de heer m. overmars gudelj heb aangetrokken ipv ziyech want die Serviër was weer de zwakste schakel en waar is schone gebleven ?

  13. ajacied1982

    als ze ons kunnen naaien zullen ze het niet nalaten.tis ajax he.je moet zorgen dat ze niet in de verleiding kunnen komen.koop ziyech en nog een topper.met gudelj en bazoer totaal geen tempo inzicht.

  14. Kuijff

    Veel geCalimero hierboven… Past ons niet.

    Riedewald nam risico met een behoorlijk zinloze tackel, waarbij hij de bal niet raakt. Goed, hij raakte de speler ook niet, maar die ging wel goed liggen. Dat kun je de scheidsrechter nauwelijks kwalijk nemen.

    Dat die knuppels daarna toekijken wat 3 spelers van Roda met de bal kunnen doen, dat kun je wel iemand kwalijk nemen; de drie spelers die hun man lieten lopen. Daar kan een trainer niks aan doen, zo verdedigen zal niet de opdracht zijn geweest…

    Al dat ontzettend negatieve gedoe werkt alleen contraproductief. De spelers deugen niet, de trainer niet, de taktiek niet…

    Wij zelf, wij deugen niet. Wanneer is er nu echt sprake van een 12de man in de Arena? Als we kampioen kunnen worden tegen Twente, dat was de laatste keer dat het hele stadion erachter stond. Verder overheerst gezeur en gezeik en is er eerder sprake van een speler aftrek, dan van een twaalfde man. Zelfs nu we een trainer hebben met een creatieve, aanvallende insteek. Hartstikke mooi, maar als die in een paar weken zijn visie niet effectief heeft overgebracht, dan begint het gezeik al weer, vermoeiend is dat.

    Natuurlijk was ik ook teleurgesteld, baalde ik. Met niet al te veel inspanning zie ik ook perspectief. Laten wij dan eindelijk eens een inspanning leveren om de selectie vanuit steun en vertrouwen door te werken naar het realiseren van dat perspectief…

    1. f-side64

      calimero gedrag of niet dat ajax al 2x genaaid is gewoon 1 feit waarom kreeg gullon dan geen 2de geel en klaassen voor het zelfde vergrijp wel een gele als je dat niet zie kuijff mankeer je echt wat aan je ogen

      1. Kuijff

        Alle supporters vinden dat hun club wordt benadeeld door de KNAB, KNPB of de KNFB. De clubs die niet binnen de grote drie vallen, vinden zelfs dat ze tegen alle grote clubs aan het kortste eind trekken bij de scheidsrechters.

        Zelfs met een scheids die echt tegen Ajax fluit, winnen we van Roda als de verdedigers niet opzichtig de fout ingaan. Dat kan ik met mijn schijnbaar slechte ogen prima zien…

        1. imoJC

          Bal wegschieten door Klaasen was van andere orde dan lullige balletje van Gulon. Dat kon je zelfs met een rood-witte stok zien :-). Ajax moet inderdaad boven elk Calimero gedrag staan, dat past niet bij de club. Als we zelf spelen zoals het hoort kunnen we zelfs 10 partijdige scheidsrechters en de KNVB aan en worden we fluitend kampioen.

          1. AFCA my World

            Het moet dit jaar de kakkerlakken zijn die kampioen worden,dat is van te voren al besloten en daar werken de scheitrechters fluitend aan mee !

          2. f-side64

            dat maakt niet uit spelverderf is spelverderf of je de bal nu 1 meter of 4 meter weg gooi/schopt

          3. f-side64

            en die onterechte 2de gele voor veltman dan en willems maakte 1 schwalbe en hij komt er mee weg dat is niet neutraal fluiten

  15. f-side64

    gudelj is gewoon slechter dan ziyech geen creatieve oplossing en zijn vrije trappen dat kunnen mijn koi’s nog beter.

  16. AFCA my World

    Waarom Dolberg eruit gehaald ? Hij speelde een prima partij,beter was het geweest om er een middenvelder af te halen voor Traore en bijv El Ghazi een linie laten zakken !

Comments are closed.