Supportersvereniging: ‘Onaangenaam verrast over het voornemen van Ajax’

0729opendag3

De Supportersvereniging van Ajax reageert op haar eigen website onaangenaam verrast te zijn over het voornemen van Ajax (zie eerdere bericht) om de privileges van de Supportersvereniging in te trekken waardoor waarschijnlijk veel supporters hun lidmaatschap op gaan zeggen omdat dit de enige manier was om, buiten een seizoenkaart, met voorrang op gewone clubcardhouders kaartjes te kopen en ook nog kortingen te krijgen.

‘We betreuren dat het voornemen van Ajax in dit stadium al naar buiten is gekomen. Natuurlijk waren wij onaangenaam verrast over dit voornemen. Momenteel zijn wij in goed gesprek met de directie van Ajax over hoe nu verder. Wij bestaan in mei 25 jaar en hebben in al die jaren een grote fanschare (96.000 leden op 30 juni 2016) weten op te bouwen; daar kan niet zomaar aan voorbij worden gegaan.’ Overigens had de SVA halverwege jaren ’90 ook al ruim 90.000 leden dus van veel expansie in groei lijkt geen sprake, maar dat ter zijde.

De SVA lijkt aan damage control te willen doen door te benadrukken: ‘In elk geval verandert er niets dit seizoen, en zullen wij onze leden bieden wat ze van ons gewend zijn. De gesprekken met Ajax gaan uitwijzen hoe de toekomst eruit zal zien en of de supporters daar beter van worden. Op dit moment is het nog te prematuur daarover verdere uitspraken te doen.’

Related posts

24 Comments

      1. Litmanen

        Deze directie doet alles voor geld. Ook zijn eigen supporters aan de kant schuiven. We hebben het hier niet over miljoenen he? Maar Dagobert Duck ging ook voor elk dubbeltje….

  1. De seijs

    We moeten de grootste blijven. Dus blijven praten tot er een oplossing gevonden is . Nu zeker geen gekke dingen gaan doen.

  2. -buitenkantje rechts-

    Zeker gaat het om geld wat ik begrepen heb.. Ajax wil de stadions voller.. En zelf de ticketverkoop un handen hebben.. Ten derde werd er nog iets gezegd over imagoschade.. Volgens mij loopt juist door dit beleid het imago van Ajax meer schade op…

    1. Remco425

      Ik denk juist dat ze door de verkoop in eigen handen te nemen (voor zover ze dat al niet hadden), beter kunnen monitoren wie de tickets kopen en de supporter beter van dienst kunnen zijn, of weten wie er niet komen en waarom niet, zodat ze het stadion voller kunnen krijgen. Zou beiden een vooruitgang kunnen zijn. Even afwachten met de club afbranden tot we meer weten wat de bedoeling is. Ik vind daarnaast dat als de SVA denkt dat hierdoor veel leden hun lidmaatschap opzeggen en dus puur voor voorrang op tickets lid zijn geworden en gebleven, het doel van de SVA niet goed is. Dat is namelijk opkomen voor de belangen van de supporters, voorrang op tickets is daar maar een klein onderdeel van. Als veel supporters dat het belangrijkste vinden, ben je dus op de andere gebieden tekort geschoten. en moeten ze dat zichzelf aanrekenen. Daarbij denk ik dat ze beter voor de belangen van de supporters op kunnen komen als ze volledig onafhankelijk zijn. Dat waren ze tot nu toe niet.

  3. Joep

    Zelf vind ik dit een vreemd besluit. Waarom wil je de supportersvereniging opheffen. Zij waren vaak in gesprek met Ajax over allerlei zaken.

    1. Kuijff

      Ze willen hem niet opheffen, maar de praktische voordelen teniet doen. Als lid van de supportersvereniging kon je een kaartje kopen voordat iedereen met een clubcard dat kon.

      Ik blijf gewoon lid, maar ik kan me voorstellen dat er ook leden zullen vertrekken als je, naast de Ajax life krant, geen andere voordelen hebt van je lidmaatschap…

      1. Kuijff

        De redenatie erachter is natuurlijk zo krom als een hoepel… Welk imagoprobleem heeft de SVA-clubcard? En als dat er al is, waarom kun je daar dan niet samen met de SVA verandering in aanbrengen?

        Veel supporters zullen echter waarschijnlijk liever lid zijn van iets dat Ajax zelf organiseert, dan van de SVA…

        Wij hebben, net als Bayern, ook iemand nodig die de braadworstengeur (clubgevoel supporters en bij Ajax eerder broodjebeenhamgeur) bewaakt. Het wordt steeds meer een echte NV en laat dat nu net een reden zijn voor het verslechterde gevoel van verbindenheid tussen een grote groep van de supporters en de club…

        1. Indojood

          Inderdaad Kuijff, in het andere artikel over dit onderwerp pleit ik er ook voor om eens in Duitsland te gaan kijken. Daar hebben de clubs een veel sterkere band met de achterban en houdt men de kosten redelijk laag. Het andere uiterste is England waar iedereen wordt uitgemolken en Russen, Aziaten en Arabieren de scepter zwaaien. Wij bewegen steeds meer richting Engeland terwijl we Duitsland als voorbeeld dienen te nemen.

          1. Kuijff

            Met die sterkere band hebben ze meer uitzicht op volle stadions. Volgens mij kun je dat in goede afstemming meer dan prima vormgeven met de SVA. Die hoeven in elk geval geen nieuwe band op te bouwen met de achterban, al kan die zeker ook bij de SVA versterkt worden.

          2. Remco425

            Maar daar is geen contract tussen de SVA en Ajax voor nodig. Sterker, ik denk dat het zelfs beter gaat zonder contract en dus zonder afhankelijk van Ajax te zijn en dus zonder belangenverstrengeling.

    2. Remco425

      Volgens mij is het 1e doel van een supportersvereniging om op te komen voor de belangen van de supporters. Dat kan nu met volledige onafhankelijkheid veel beter dan toen ze afhankelijk waren van Ajax. Dan is er namelijk sprake van belangenverstrengeling.

  4. Ajax_the_best

    Ongelofelijk triest als het waar is, maar met een collectief staan we sterk. Inderdaad eerst maar even afwachten wat ze nou precies willen

  5. Rinus

    Gek hé dat in de grensstreek steeds meer mensen naar een Duitse club gaan kijken….zoals hierboven al gestelt werdt is daar wel oog voor de supporters en is er nog ouderwetse sfeer in en rondom de stadions, bier en braatworst. Wij gaan ook de verkeerde Engelse kant op

Comments are closed.