Ajax stoot supportersvereniging SVA af

1004ajax-psv_supporters

Ajax komt met een eigen lidmaatschapskaart en dat heeft grote gevolgen voor de Supportersvereniging Ajax dat waarschijnlijk haar bestaansrecht zal verliezen. SVA heeft bijna honderdduizend leden, bestaat een kwarteeuw en heeft vijftien kantoormedewerkers. Het SVA-bestuur hoorde begin juni van Ajaxdirecteur Dolf Collee dat het contract met de officiële supportersclub eindigt. Na de op­zegtermijn van een jaar vervallen per 1 juni volgend jaar alle privileges van leden. De door SVA uitgegeven Club Card verdwijnt.

Ajax wil vanaf 2017/2018 met een eigen lidmaatschapsprogramma komen. Volgens Ajax is dat nodig vanwege ‘een imago­probleem’ van de Club Card. Ook is het moeilijk het stadion vol te krijgen bij reguliere wedstrijden, stelt de club. Met het lidmaatschapsprogramma kan Ajax bovendien eenvoudiger geld verdienen aan supporters.

Tot nu toe kunnen supporters via de SVA kaartjes bestellen omdat ze simpelweg geen seizoenkaart willen maar af en toe wel een thuiswedstrijd van Ajax willen bezoeken. Een Ajaxwoordvoerder erkent dat aan een eigen ‘loyaltyprogramma’ wordt gewerkt en dat de club daarom de privileges van de SVA heeft in­getrokken. Volgens een SVA-woordvoerder is het ‘prematuur’ om uitgebreid te reageren. “We voeren ­goede gesprekken en onze toekomst staat wat ons betreft niet ter discussie.” Burgemeester Eberhard van der Laan wist niet dat Ajax het contract met SVA opzegt. Zijn woordvoerder zegt dat Van der Laan net als nu met de SVA in gesprek hoopt te blijven.

Bron: Het Parool

Related posts

41 Comments

    1. BobbyHaarms

      Nou geloof me als er iemand (financieel) beter van wordt dan is het Ajax wel. Voelt niet goed dit, alsof ze effe 100.000 supporters op hun manier gaan sturen. We wachten ondertussen ook al een eeuwigheid op een clubhuis die er nooit komt.

      1. Indojood

        Ajax wil eenvoudiger geld verdienen aan haar supporters, lees ik. Ze doen niet eens meer moeite om het te verbergen. Ajax’ imagoprobleem wordt alleen maar groter en groter.

        1. De Ajacied

          Héél vreemde gang van zaken vind
          Als alles toch goed loopt en dat doet het bij SVA waarom dan zo’n standpunt in nemen?
          Er zit meer achter denk ik hoor
          ❌❌❌

        1. HURBIE

          Zo ga je niet met je supporters om die hun steentje hebben bijgedragen om de club groot te maken
          Of moeten we AJAX voortaan ASO noemen

    1. Litmanen

      Nog meer geld. Ik vraag me echt af of we een bank zijn of een voetbalclub. Ga gvd eens een topper kopen!!!!!

      1. HURBIE

        Litmanen inderdaad laten ze eerst maar voor een goed team zorgen
        Dan komt de rest vanzelf
        BEGIN BIJ DE BODEM

    1. De Ajacied

      @jbafca
      Mag het wat minder
      Vind het geen uitspraak die hier hoort,
      Sorry maar dat is mijn mening
      ❌❌❌

  1. afcamike

    Wat een onzin weer.. Laat het lekker zoals het is. Wat heeft dit nou voor meerwaarde als al die mensen ineens werkloos zijn… Lekker bezig weer Ajax

    1. De seijs

      Wie Zegt dat ze werkeloos worden? Bedrijven worden ook met personeel overgenomen dus zou zomaar ook hier kunnen.

  2. -buitenkantje rechts-

    Ik lees drie dingen:
    1. De clubcard heeft een imagoprobleem..
    2. Het stadion krijgt men niet vol.
    3. Er is zonder de SVA makkelijker geld te verdienen..
    Kan iemand mij dit uitleggen?

    1. HURBIE

      B R verbaasd me niks dat ze dit sfeerloze stadion niet vol krijgen met het spel wat word gespeeld

  3. Indojood

    Dit geeft maar weer eens aan dat het clubgevoel volledig is verdwenen bij Ajax. Een SVA met 100.000 leden heeft altijd bestaansrecht en verder dient een zichzelf respecterende club een officiële supportersvereniging te hebben.

  4. Indojood

    “Met het lidmaatschapsprogramma kan Ajax bovendien eenvoudiger geld verdienen aan haar supporters.”

    Alsof het allemaal niet genoeg is. Zum kotzen.

    1. Toppertje

      Inderdaad Indojood. Je zou je bijna gaan schamen om supporter te zijn. Het enige waar het bestuur aan denkt is het verhogen van de inkomsten. Het draait in deze alleen om het loyaliteitsprogramma, lees in ruil voor schijnbare voordeeltjes waar een groot deel geen gebruik van maakt mag je een hogere bijdrage betalen. Dit bestuur is allang uit het oog verloren waar het bij Ajax om hoort te gaan. De prestaties op het veld. Dat is het beste loyaliteitsprogramma dat er is en levert altijd veel meer geld op. Zie PSV die ons in een paar jaar voorbij zijn gegaan met hun begroting. Inderdaad zum kotzen.

  5. RonJ64

    En natuurlijk gaat het weer over de rug vd supporters, puur voor Eigen gewin vd club, Schandalig, hoe creeer je afstand !!

  6. Brokamp

    We zijn met zijn allen gek als we dit accepteren. Met 100.000 leden sta je toch veel sterker dan het Ajax bestuur.
    Ze kunnen wel zeggen dat ze een eigen Ajax kaart gaan uitgeven maar die moet je nooit willen. Ik neem hem in ieder geval niet. Als wij massaal die kaart weigeren staan ze mooi te kijken. Dus massaal weigeren die hap, nu moet je sterk staan met zijn allen. WIE VOlGT…..??

  7. EugAjax

    We weten helemaal niet de inhoud van het loyalty programma wat Ajax voor ogen heeft. Misschien is het zelfs wel een verbetering en een poging om supporters nog dichter bij Ajax te brengen. Laten we eerlijk zijn op het ogenblik is afstand tussen Ajax en haar supporters behoorlijk groot getuige de forum hier en ook veel andere fora. Ik zeg zeker niet dat dit door SVA komt, want in mijn optiek is de SVA een mooie club en ben zelf ook lid. Ik pleit alleen eerst voor kijken wat men gaat doen en hoe men de SVA hierin gaat betrekken. Voorlopig vind de SVA zelf dat het veel te vroeg is om te reageren en zijn ze op het ogenblik in goede gesprekken met Ajax. En ja gezeur over dat Ajax geld wil verdienen aan zijn supporters vind ik erg makkelijk. Ajax is een betaald voetbal club en er gaat miljoenen zo niet miljarden om in deze business. Dat betekent dat we op creatieve manieren mee moeten gaan in de commercie, als je dat niet wilt moet je of supporter van AFC worden of genoegen gaan nemen met nivo Denemarken, Luxemburg,etc. Ik denk dat het juist goede ontwikkeling kan zijn, mits ze wel een goede samenwerking behouden met SVA en in dialoog blijven!

    1. Indojood

      Ik verkeer in de luxe positie dat Ajax geld aan me kan verdienen maar heel veel Ajacieden hebben die luxe niet, EugAjax. In Duitsland lukt men het wel om het voetbal betaalbaar en toegankelijk te houden voor de supporter en tegelijkertijd genoeg geld te genereren.

      1. EugAjax

        Klopt helemaal, maar ook in Nederland is het in vergelijking met andere evenementen nog betaalbaar en in Duitsland kunnen ze dat want is achterland groter qua commercie en tv deal. Maar goed ik geef toe Ajax kan meer doen voor en met supporters dat ben ik wel met je eens. Ze zouden voorbeeld kunnen nemen aan Boca Juniors, due hebben ooit in vroeg decennium een nieuw beleid gestart op basis van de commune en schterland waar ze zijn. En oa dmv zeer gerichte enquetes hebben ze toen veel beleidsbeslissingen genomen, niet alle maar wel veel. En dat vergroot de samenhang op zeker, dus op dat gebied valt er zeker verbetering te behalen. Maar dan zou supporters wel serieus mee moeten wwerken aan ideeen werving ipv losse flodders schieten. De meesten van ons zullen dat kunnen.

        1. Indojood

          Engeland heeft ook een grotere markt maar knijpt de supporter genadeloos uit. Het is ook gewoon een kwestie van mentaliteit. Je ziet het ook in het bedrijfsleven en de maatschappij. Hier in NL neigt men naar het Angelsaksische model van geld verdienen voor aandeelhouders, in Duitsland beseffen dat bedrijven ook een verantwoordelijkheid voor de maatschappij hebben en niet altijd zoveel mogelijk willen verdienen. Dat reflecteert ook in het gedrag van voetbalclubs. Deze actie doet het imago van Ajax geen goed.

          1. Toppertje

            De supportersvereniging moet onafhankelijk zijn van de club om een goede gesprekspartner te zijn en zich kritisch te kunnen opstellen. Een aan de supportersvereniging gekoppelde loyaliteitsprogramma is daar per definitie strijdig mee.

          2. Remco425

            Het loyaliteitsprogramma is ook geen supportersvereniging. Ik vond het juist altijd vreemd dat de SVA door Ajax zelf in het leven is geroepen. De onafhankelijkheid van de SVA is ook lange tijd door velen ter discussie gesteld. Nu wordt het dus en volledig onafhankelijke supportersvereniging. Ik denk dat dat best eens goed kan zijn.

    2. Remco425

      Helemaal mee eens Eug. Als je niet wilt dat Ajax geld aan je verdiend heb ik nieuws voor je, dat doen ze al volop. Daarnaast ben ik geen lid van de SVA voor de kaarten, maar voor de belangen van de supporters. De kaarten werden toch bij Ajax gekocht, niet bij de SVA. Dat zal niet veel veranderen. Ben eigenlijk alleen maar benieuwd waar Ajax mee komt. Als ze door een verbeterde dienst het stadion voller kunnen krijgen lijkt me dat alleen maar een pluspunt.

  8. Slingertje.

    Laat ze maar eens wat thuiswedstrijden in een lege Arena spelen kijken hoe ze dat vinden bij de Ajax leiding.
    Ze hebben gewoon schijt aan de fans.

  9. Ajax nr 1

    Laat Ajax zijn energie maar eerst in het voetbal steken. Maarja dit levert weer geld op. Voetbal kost geld.

  10. paulvos

    Het is weer duidelijk, heeft niets meer te maken met ’n VOETBALCLUB, het is gewoon ’n BEDRIJF, zoveel mogelijk geld binnen halen, hoe dat maakt niet uit.

Comments are closed.