Donny van de Beek slachtoffer van terugkerende Nemanja Gudelj

0508graafschap-ajax_gudelj

Nu Nemanja Gudelj niet langer geschorst is lijkt hij direct zijn basis plaats weer op te eisen in de return tegen PAOK. Dit zal helaas voor Donny van de Beek betekenen dat hij weer op de bank plaats moet nemen.

Na speculaties over een eventuele 3-5-2 opstelling en wat geëxperimenteer op de trainingen lijkt Peter Bosz toch te kiezen voor een zelfde opstelling als in de thuis wedstrijd met de uitzondering dat Gudelj de jonge Donny van de Beek zal vervangen. Bosz zal in dit geval waarschijnlijk kiezen voor de ervaring en zekerheid die een Gudelj met zich mee brengt. Één ding is in ieder geval zeker en dat is dat Amin Younes nog niet zal spelen, de buitenspeler ondervindt nog te veel hinder van de onlangs opgelopen liesklachten.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Viergever, Dijks; Klaassen, Riedewald, Gudelj; El Ghazi, Dolberg, Cassierra.

Bron: De Telegraaf

Related posts

78 Comments

  1. JohnDoe77

    Voor deze wedstrijd waar je wat “body” nodig hebt en gif, prima. Verder is Donny een topper, Klaasse mag wel uitkijken in deze vorm!

      1. BobbyHaarms

        Sterker nog, ik denk als Bosz hem het vertrouwen geeft dat hij Klaassen nog wel eens uit de basis zou kunnen spelen. Concurrentie is moordend maar komt het niveau waar we naar streven zeker ten goede.

        1. marcussboss

          Ik denk dat je daar gelijk in hebt Bobby. donny is voetballend beter dan klaassen, maar klaassen ja weer meer een echte strijder en die hebben wij ook nodig. ik denk dat aankomend seizoen weer vele talenten zich zullen laten gelden en kijk er nu al naar uit??

    1. De seijs

      JohnDoe77 deze wedstrijd zeker “body”. Als het moet met zeker een aantal kaarten want er moet immers wel gewonnen worden. Denk 1-2 voor ajax

    2. 11Younes11

      Klopt, als je niet naar ervaring kijkt zou Donny eigenlijk de voorkeur moeten krijgen boven Klaassen op dit moment. Maar goed, hopelijk gaat Davy zich weer eens een keer bewijzen…

      1. HURBIE

        Donny word nu misschien geslachtofferd maar hij word eerdaags wel de lachende derde
        Bosz kiest deze wedstrijd aleen voor zekerheid maar ik denk dat hij v a het begin van de competitie andere spelers gaat inpassen

    1. -buitenkantje rechts-

      Bosz kiest voor ervaring.. Ik denk dat dat goed is.. Laat de jonge honden ad en toe maar invallen.. Zij krijgen hun kans nog wel.. Het seizoen us nog lang.. Gudelj tijd geblesseerd geweest. Bazoer een blessure.. Verkopen in de winterstop.. Donny krijgt nig kansen genoeg.

  2. Indojood

    Dat Gudelj terugkeert snap ik wel maar ik had Donny laten staan en Klaassen eruit gehaald.

    1. -buitenkantje rechts-

      Denk dat Bosz daar ook wel over gedacht heeft.. Maar je aanvoerder op de bank zetten? Misschien tijd voor een andere aanvoerder…

      1. Indojood

        Misschien wel ja. Ik heb niets tegen Klaassen maar ik denk dat andere spelers het spel wat Bosz voor ogen beter kunnen uitvoeren.

      1. HURBIE

        Dat denk ik ook ,heb het gevoel dat Bosz zekerheid inbouwt door spelers op te stellen met de meeste ervaring

  3. PvL020

    Nu El Ghazi er nog uit, jammer dat Cerny niet mee is. Shöne daar maar laten spelen dan.

    1. -buitenkantje rechts-

      Zet Zivco daar masr neer.. Zal niet gebeuren, maar dat zou ik wel een experiment waard vinden. Zoals bv Locadia bij PSV.. Is eigenlijk spits, masr speelt nu links buiten..

      1. HURBIE

        Zou die Locadia niet overhalen te zijn om naar AJAX te komen als spits ,nu de JONG heeft bijgetekend

          1. HURBIE

            Ook goed ik denk hou me in om 1 speler te vragen , maar ik heb er ook liever
            2 aanvallers bij BR

      1. -buitenkantje rechts-

        Uit het perspraatje lijkt Ajax vol voor de winst te gaan.. Ajax gaat erop klappen volgens Bosz..

    1. 11Younes11

      Casierra Dolberg Ghazi
      Gudelj Klaassen
      Riedewald
      Dijks Westermann Veltman Tete
      Cillessen

      1. 11Younes11

        Wat een matig team als je het zo ziet, het bestuur van Ajax heeft weer gefaald… Nou, we hopen maar weer op een wondertje

        1. BobbyHaarms

          Toch zullen we het met deze groep moeten doen 11Younes11. Ook ik had liever een kwalitatief veel beter en Ajaxwaardiger elftal gehad maar kijk naar die kakkies een paar jaar geleden. Een kutelftal voor een prikkie toendertijd, maar ze deden het verrassend goed. Onze spelers moeten in staat worden geacht op z’n minst goed mee te komen, met hopelijk toch nog 1 of 2 spelers erbij. Over een maand of 6 kunnen we pas echt goed oordelen, maar die wedstrijd tegen PAOK geeft alvast wel veel vertrouwen vind ik…

        2. -buitenkantje rechts-

          Hoezo kwalitatief matig 11younes11? Je zit trouwens dichtbij de werkelijke opstelling denk ik.. Maar ff over kwaliteit. Defensie afgelopen jaar minst gepasseerd. Middenveld om je vingers bij af re likken.. Stuk voor stuk klasbakken, zit geen zwakke schakel meer tussen hoor. Alleen offensief hebben we versterking nodig. Hoewel ik Zivco wel eens op revhtsbuiten zou willen zien..Dan heb je 3 potentiele spitsen voorin.. Laat die het lekker uitzoeken en scoren..

          1. 11Younes11

            Tuurlijk zitten er ook echte klasbakken bij ja, maar wat mij betreft op een hand te tellen: Tete, Riedewald, Younes en bij Sanchez heb ik een goed gevoel

  4. Joep

    Het zal vanavond erg lastig worden. Na het vertoonde spel van afgelopen dindsdag gaat Ajax winnen met 1-3.

  5. Ajaciedje14

    Opstelling: (zoals ik het zou doen)
    Lb: El Ghazi Sp: Dolberg Rb: Schöne
    Am: Klaassen Cm: Bazoer en Gudelj Lb: Dijks Ca: Riedewald Veltman Rb: Tete

    1. -buitenkantje rechts-

      Waarom El Ghazi limksbuiten? Schöne hoort op het middenveld denk ik.. Vind hem te traag voor rechtsbuiten. Bazoer speelt denk ik nog niet.

  6. KBouter

    Waarom als Sanches mag spelen gewoon 3-4-3 spelen, in het verleden veel succes mee gehad. Dus Tete, Sanches, Dijk….Bazoer (punt achter) vdBeek, Gudelj, Riedewald, Younes, Dolberg, Ghazi. Zó speelden we vroeger ook, bv Rijkaard Enof Jonk met de punt naar achter, kun je weer testen in wedstrijden tegen kleine tegenstanders? Moet kunnen met een Sanches en Tete achterin.

    1. Indojood

      Eens, welk systeem het ook is, de punt naar achteren en controle over het middenveld is belangrijk.

        1. KBouter

          Dolberg noem ik omdat er nog geen andere voorradig is, Cassierra misschien en over Ghazi kun je twisten

          1. -buitenkantje rechts-

            Achterin eens.. Miden veld Gudelj, Riedewald ( punt achteren), Bazoer, Nouri (punt naar voren)

          2. -buitenkantje rechts-

            Voorin zou ik wel eens Cassierra – Dolberg – Zivco willen laten staan..

        2. Indojood

          Ik zou Riedewald op 6 houden. Bazoer heeft loopvermogen dus die zou ik een vrijere rol geven, Gudelj voor het “vuile werk”. Achter de spits Schöne voor de steekpass en scorend vermogen vanuit de tweede lijn. In de toekomst met Donny en Appie i.p.v. Schöne en Gudelj. Frenkie kan hierbij aansluiten.

          1. KBouter

            Je ruilt vdBeek in voor Schone, ja ervaring daar is belangrijk, en voor de toekomst kan inderdaad Nouri en vdBeek daar die posities overnemen. Klaassen moet aan de bak in onze opinie!

          2. Indojood

            Ik vind Klaassen niet zo geschikt voor het voetbal wat Peter Bosz voor ogen heeft. Die € 25 miljoen van Napoli wordt opeens erg aantrekkelijk.

          3. -buitenkantje rechts-

            Zeker KBouter.. Denk zelf dat je misschien een andere aanvoerder moet kiezen.. Je aanvoerder op de bank staat wat raar..?

          4. Indojood

            Maar Nouri is voor mij de speler om wie Ajax moet gaan draaien in de nabije toekomst. Geweldige speler!

  7. Iamsterdam2015

    Pffft nu al spannend!!!! Hoop dat ze niet teveel onder de indruk zijn van het publiek.

    1. -buitenkantje rechts-

      Senk dat het belsngrijk is dat je snel scoort en domineert.. Dan wordt het publiek al een stuk rustiger..

  8. Slingertje.

    Weer die Viergever erbij. Die zou bij DCG 9 nog niet eens langs de lijn mogen staan.
    Dumpen die gozer want hij is het Ajaxshirt niet waard met al zijn stomme fouten.

  9. In memory of J.C.

    Ik zie nog steeds de naam Sanches voorbij komen. Die is nog niet speelgerechtigd. Verder inderdaad Westermann voor Viergever en Bazoer of Schone voor Klaassen. Alleen een aanvoerdersband kan geen automatisch recht op spelen betekenen. Die periode hebben we nu toch wel achter de rug met die rare Deen.

    1. KBouter

      Wat zal Bosz dan toch in Viergever zien, zal Westermann dan toch minder zijn of niet fit genoeg ? Of willen wij graag dingen zien die zij anders zien? Of zal Bosz vanavond met een verrassing komen dat Westermann toch speelt.

      1. -buitenkantje rechts-

        Denk dat Bosz in dit stadium nog vast wil houden aan vaste patronen(spelers) Later gaat hij steeds meer het team naar zijn hand zetten.

  10. KBouter

    Laten we hopen dat Ajax vanavond buiten de verjaardag van Viergever ook nog een andere reden heeft tot een feestje.

Comments are closed.