Swansea doet officieel bod op Van der Hoorn

0215ajax-twente_veltman_vdhoorn

Swansea City onderneemt een serieuze poging om Mike van der Hoorn (23) over te nemen van Ajax, zo meldt De Telegraaf vanochtend. De club uit Wales bracht een officieel bod uit op de centrale verdediger, die een overgang naar de Premier League wel zou zien zitten.

Ajax verlangt voor Van der Hoorn 2,5 miljoen euro, een bedrag dat door middel van (prestatie)bonussen en een percentage doorverkoop nog flink kan oplopen. Ajax nam hem in de zomer van 2013 voor naar verluidt iets minder dan vier miljoen euro over van FC Utrecht.

Van der Hoorn moest lange tijd genoegen nemen met een plek op de reservebank achter vaste waarde Joël Veltman, maar kreeg door de blessure van Kenny Tete dit seizoen zijn kans en deed dit zeer verdienstelijk.

Ajax begreep Van der Hoorns wens om ondanks zijn tot de zomer van 2017 lopende contract te vertrekken en stemde in met een transfer. Al was dat mede ingegeven door het feit dat alleen nu en komende winter nog iets aan hem kan worden verdiend. Met de Colombiaan Davinson Sanchez heeft Ajax zijn vervanger al in huis gehaald.

Bron: De Telegraaf

Related posts

38 Comments

    1. Amoebe

      Blijft toch jammer….heeft hij eindelijk de juiste stappen gemaakt en dan misschien weer weg!

      Ik heb er een beetje een dubbel gevoel bij.

      1. Litmanen

        Ik niet Armoebe. Sympathieke jongen maar absoluut geen voetballer voor Ajax. Swansea past prima. Echte werkploeg.

    2. De seijs

      2.5 miljoen is wat weinig vindt ik .Maar als ajax een betere speler heeft gehaald ja dan is hij overbodig. Mike je heb je transfer vediend het ga je goed daar in Engeland. En mij benieuwen wat Veltman nu gaat doen want die zal wel op de bank komen .

      1. De Ajacied

        Ik gun het Mike van harte
        Het gaat je goed kerel en bedankt voor je diensten
        ❌❌❌

        1. HURBIE

          Hoop dat hij daar de sterren van de hemel speelt en dat AJAX achteraf wel zo veel spijt krijgt
          Veel succes daar had je graag zien blijven

    3. AFCA my World

      Zo jammer,heeft eigenlijk nooit een echte kans gehad,tijdens de laatste wedstrijden kon je gewoon zien dat het een topper is,maar dat zullen wij niet meer snel te zien krijgen !

  1. ajaxhoger

    Afgelopen jaar heeft hij het goed gedaan, als ze er maar geen spijt van krijgen , nu weten ze wat ze hebben , dat weten ze met die nieuwe nog niet , en je hebt ook wissels nodig lijkt me .

  2. Geroldkohlen

    verdiend transfer voor Mike! ik heb er vrede mee, vind Mike een goede kerel maar een hoogvlieger was het nu ook weer niet, Mike het gaat je goed!

    1. -buitenkantje rechts-

      Helemaal eens Gerold.. Hij heeft gespeeld naar zijn mogelijkheden.. Maar dat was niet genoeg.

  3. -buitenkantje rechts-

    Je moet naar het belang van Ajax en het belang van de speler kijken.. Ajax heeft nu al een aantal versterkingen binnen gehaald zonder dat er iets verkocht is.. Elk serieus bod moet daarom worden bekeken. Iedereen is lovend over Sánchez, maar daardoor moet er ook weer verkocht worden.. Een vertrek naar Swansea zou voor vd Hoorn een perfecte stap zijn. Hij speelt met Sanchez en Riedewald waarschijnlijk toch weer 2e viool…

  4. Charka53

    Dat wij de supporters vinden dat v.d.Hoorn meer verdiend dan dat hij krijgt bij Ajax omdat hij het goed heeft gedaan geeft geen garantie dat hij speelt, dus met een overgang naar Swansea speelt hij misschien elke wedstrijd maar zeker meer dan hier.
    Dus Mike veel geluk aan de overkant.

  5. 11Younes11

    Mooi! Mike heeft het goed ingevuld vorig seizoen, maar uiteindelijk komt hij toch tekort voor Ajax vind ik..

    1. Indojood

      Helemaal eens, ik vind ook dat een centrale verdediger bij Ajax opbouwende kwaliteiten moet hebben, zoals Danny Blind, Jonk en Vertonghen in het verleden. Dat is altijd belangrijk geweest in ons spel. Vd Hoorn heeft die totaal niet en we willen het niveau omhoog tillen dus dit zou een prima oplossing zijn voor alle partijen.

  6. T.B

    Mike heeft het goed gedaan.. Hopelijk blijft ie als verdediger niet als spits ?

  7. ritchy

    Mike van der Hoorn succes bij swansea mocht ik aankomende november in Wales zijn en jullie spelen thuis dan koop ik een kaartje

  8. ajacied078

    die hagenees daar bij swansea heeft er verstand van denk dat mike wel in het engelse voetbal past. lang en traag vinden die spitsen vast leuk

  9. Gert Ajax

    2,5 is zeker te weinig heeft dan alleen maar geld gekost
    4 en het lieft 5 miljoen voor mikey

    1. paullus

      was geen ajax waardige verdediger
      blijkt maar dat de boer er weinig kijk op had

  10. Ramon1

    Voor een goed bedrag snap ik het wel hij gaat niet weer een jaar op de bank zitten

  11. hackitjacki

    Heeft het gewoon goed gedaan dit seizoen, verbaas me klein beetje over de lage transfer som. Probeer dan allicht het geld eruit te halen dat je erin heb gestoken.

  12. paulvos

    Heeft het redelijk tot goed gedaan in de ned. competitie, maar is in de Europese wedstrijden toch niet goed genoeg, vind hem te traag en vaak verkeerde keuzes maken, Ajax is toch ’n stapje te hoog voor hem.

  13. Kuijff

    Ik verwacht dat hij via Swansea de stap maakt naar een Engelse topclub en het ook daar waar zal maken.

    Hopelijk krijgt hij daar het vertrouwen dat hij verdient en krijgen wij wat meer dan 2,5 miljoen…

  14. Cootje Adriaanse

    Zeker respect voor Van der Hoorn hoor en hij heeft het naar omstandigheden aardig gedaan (hoogtepunt de uitwedstrijd bij PSV), maar ik vind sommige reacties hier wel wat overdreven. Hij zal best een goede instelling hebben, maar feitelijk is het een matige voetballer en komt hij voor de ambities die Ajax heeft wel tekort hoor.

  15. AFC98

    Tja, nu we die Sánchez erbij hebben is Mike overbodig. Ik gun hem deze transfer zeker

  16. Iamsterdam2015

    Tweede seizoenshelft heeft hij prima gepresteerd. Verdiend zeker weer de kans maar snap zijn denken ook wel. Nu maar Engeland en daar op een hoog niveau ballen tussen en tegen mooie spelers. Gun het je van harte kerel!!!! Hopelijk wordt je een nog betere speler

  17. -buitenkantje rechts-

    Men had verwacht hem nog 20% beter te kunnen maken.. Geloof dat vooral Stam het in hem zag zitten..

  18. huub

    Wel erg weinig 2,5 miljoen voor een vaste kracht achterin! Ik zou zeker 5 á 7 miljoen verwacht hebben !!

Comments are closed.