‘Southampton maakt serieus werk van De Boer’

1214ajax-utrecht_deboer

Southampton onderneemt volgens De Telegraaf serieuze pogingen om Frank de Boer aan te trekken als opvolger van de naar Everton vertrekkende Ronald Koeman. Of De Boer zelf belangstelling heeft voor Southampton is onduidelijk. De Boer stond open voor Everton, maar die club koos uiteindelijk voor Koeman. Bij Southampton zou ook Eddie Howe van Bournemouth in beeld zijn.

De leiding van de Engelse club is in de afgelopen twee jaar erg gecharmeerd geraakt van het Nederlandse trainingsmodel. Onder leiding van Koeman eindigde Southampton in de voorbije seizoenen als zevende (2014/’15) en zesde (2015/’16) in de Premier League, wat beide keren plaatsing voor Europees voetbal betekende. Koeman, die op het punt staat om samen met zijn broer Erwin bij Everton aan de slag te gaan, haalde met die prestaties het maximale uit zijn spelersgroep. Omdat Southampton de lijn van Koeman graag wil doortrekken, is het uitgekomen bij De Boer. De onlangs bij Ajax vertrokken coach zal voor zichzelf moeten bepalen of hij de uitdaging in het zuiden van Engeland aan wil gaan.

Southampton had afgelopen seizoen met Graziano Pelle, Dusan Tadic, Cuco Martina, Jordy Clasie, Virgil van Dijk, Maarten Stekelenburg en Maya Yoshida maar liefst zeven oud-eredivisiespelers in de selectie.

Bron: De Telegraaf

Related posts

31 Comments

      1. HURBIE

        Lijkt me heel moeilijk om het resultaat van Koeman te evenaren
        Hele opgaaf met het behoudende spel van FDB

        1. HURBIE

          Hij zal het doen omdat er voorderesr weinig belangstelling is voor hem uit Engeland

  1. Indojood

    Mooie club. Zal moeilijk worden Pochettino en Koeman te evenaren, laat staan te overtreffen. Veel succes daar, natuurlijk gaan we je volgen.

    1. rickert

      Mee eens Indojood, denk dat hij een zware tijd tegemoet zal gaan, het afgelopen seizoen is alles uit die club gehaald wat erin zat naar mijn gevoel. Verwachtingspatroon zal meteen hoog zijn, hoop dat hij met die druk kan omgaan.

    2. Charka53

      Nou Indojood als hij niet zo speelt als hij Ajax heeft laten spelen wordt het top drie ik heb vertrouwen in Frank.

      1. Ajax nr 1

        Als hij ze zo laat spelen als bij Ajax Is hij met de kerst alweer thuis. Dat bedoel je toch zeker Charka53

  2. Joeguh9

    In principe een mooie club maar je speelt eigenlijk nergens voor. Tussen plek 6 en 15 is al goed. Weet niet of dat in het straatje van Frank past.

  3. Iceman

    Mooi heel veel succes Frank. Ik denk dat het je wel gaat lukken, als je maar niet steeds tikkie breed tikkie terug gaat spelen want dan ben je binnen een week ontslagen want dat vinden ze in Engeland drie keer niks.

  4. T.B

    Is een mooie club voor hem ! Hopen dat ie snel ergens aan de bak kan ! Top trainer is het ! ?

  5. knudde32

    en nu maar afwachten wie hij van Ajax nee gaat nemen hij ken de contracten uit zijn hoofd

  6. Rinus

    Hij kan het daar alleen maar minder doen als Koeman, die heeft het maximale eruit geperst dus ik zou het niet doen….

  7. marcussboss

    zou een hele mooie club zijn voor Frank. Heeft wel veel te verliezen na het werk van koeman!

  8. Velibor

    Heren ,dit boeit mij niet,ik wil dat Ajax serieus werk gaat maken met een paar aankopen ,wat kan mij het schelen wat FdB gaat doen dat is een gepasseerd station ,het was mooi en het beste!

Comments are closed.