Bazoer: ‘Ik geloof steeds meer dat ‘zes’ mijn beste plek is’

0530bazoer

In De Telegraaf kijkt Riechedly Bazoer terug op een vreemd slot van het seizoen. Eerst was er de teleurstelling van zijn reserverol bij Ajax en het mislopen van de titel. Vervolgens was hij drie duels basisspeler bij Oranje. ‘Het voelt heel goed dat de bondscoach en Dick Advocaat het zo in me zien zitten. Ik mocht alle drie de duels starten en – op de laatste na – tot het einde toe spelen. Dat geeft vertrouwen en dat wil ik op het veld terugbetalen.’

De weken bij Oranje hebben hem doen inzien dat hij als controleur het beste uit de voeten komt. ‘Ik vind dat je als middenvelder op alle posities uit de voeten moet kunnen, maar geloof steeds meer dat zes mijn beste plek is. Als je naar de concurrentie bij Oranje kijkt, heb ik daar ook het beste perspectief.’

Bij Ajax experimenteerde Frank de Boer afgelopen seizoen met het drietal Gudelj, Klaassen en Bazoer op ‘de 6 positie’. Ook De Boer koos uiteindelijk voor Bazoer op die plek al liet hij de laatste competitiewedstrijden Thulani Serero in plaats van Bazoer op die plek spelen.

In de aanloop naar de wedstrijd tegen De Graafschap liet Frank de Boer een motivatiefilmpje zien met de hoogtepunten van het seizoen en Bazoer kwam een paar keer in dit filmpje voor. “Maar hij stelde me niet op en liet me niet invallen… Ik had een groot aandeel gehad in de koppositie en dan is een reserverol in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen heel zuur, omdat ik werd afgerekend op twee mindere duels”.

Bazoer benadrukt echter dat hij niet wil natrappen: hij weet dat De Boer was aangesteld om de keuzes te maken en dat een speler dit gewoon heeft te accepteren. De middenvelder weet ook dat hij De Boer dankbaar moet zijn voor de kans die hij hem heeft gegeven. “Dat moet je niet vergeten. Maar het zou mooi zijn geweest als ik in het eerste jaar, waarin ik heel veel speelde, ook kampioen was geworden. Ik wil komend seizoen zo graag in de Champions League spelen.”

Bron: De Telegraaf

Related posts

21 Comments

  1. Ajacied407

    Snap hem wel. Bazoer lijkt soms ook een luie speler, waardoor hij beter kan blijven hangen in het centrum. Toch vind ik dat hij ook goede aanvallende kwaliteiten en een geweldig schot heeft.

    1. Charka53

      Vind ik ook , misschien krijgt hij nu zijn vaste plek bij Bosz maar jij moet er wel voor blijven werken,
      De laatste wedstrijden van de competitie was volgens mij Bazoer afgedraaid dus begrijpelijk dat het dan niet meer loopt zoals hij en wij willen , gewoon doorgaan met wat je kan komt allemaal goed en wordt het een grote.

      1. Litmanen

        Hij had een flinke dip, dus De Boer heeft hem terecht uit het elftal gehaald.
        Iedereen is vol lof over hem in Oranje, maar tegen toplanden wordt je wel afgestraft als je vier keer in 1 wedstrijd je man laat lopen.
        Verder zat er geen enkele diepte in zijn spel. Naar dezelfde kleur spelen is niet zo moeilijk als je steeds breed speelt….

        1. HURBIE

          Hele goeie speler maar FDB had er een handje van om ze af en toe er naast te zetten wat hun zelfvertrouwen schade

          1. Litmanen

            Komop zeg, op deze site riep iedereen de laatste weken van de competitie dat Bazoer leeg gespeeld was. Schone heeft meer recht van spreken op dat gebied.
            In de laatste wedstrijd tegen Oostenrijk liet hij herhaaldelijk zijn man lopen. Zelfs de verslaggever maakte daar af en toe een opmerking over. En nu roepen dat hij zo fantastisch was?

            Kijk de beelden er maar op na. Bazoer was echt geen uitblinker. Niet verdedigend en niet opbouwend.

          2. Ajax nr 1

            ik ben het met je eens Litmanen. De laatste wedstrijden waren zwaar onder de maat van Bazoer. Hij zal zeker moeten knokken voor een basisplaats net als De rest van de middenvelders want door verlies je de slag. Met een sterk middenveld sta je met 1-0 voor. We hebben genoeg middenvelders lees ik steeds maar er Is er niet 1 die een goed en constant seizoen heeft gedraaid. Toch niet goed genoeg vrees ik.

          3. Indojood

            Ik vind het middenveld het “zwakke punt” van Ajax. Weinig vernuft en creativiteit en het onvermogen om te kiezen voor de voetballende oplossing, dat breekt ons op. Een type Eriksen heb je echt wel nodig, en een type Poulsen voor de ervaring en de hardheid. Ajax heeft verzuimd deze aderlatingen adequaat op te lossen.

          4. Ajax nr 1

            Dit roep ik al jaren Indojood. Ik blijf het ook zeggen Propper had echt prima bij Ajax gepast maar de lampies zijn beter met het inkopen.

  2. 11Younes11

    Een dipje hoort er nou eenmaal bij, deze jongen is nog steeds maar 19… Waarschijnlijk gaat Bosz ook met drie middenvelders spelen (4-3-3) dus kun je lekker gaan rouleren met Bazoer, Klaassen, Gudelj, Sinkgraven en Donny vd Beek.

  3. Amoebe

    Ik hoop dat hij zich niet gek laat maken door het grote geld!

    Dat zeg ik niet in zijn belang maar puur uit mijn belang!

  4. Geroldkohlen

    met bazoer komt het echt wel goed, hij is nog jong en word een grote!

    1. Velibor

      Zo is dat,het is op het moment de meest complete voetballer bij ons en dat zegt genoeg dacht ik zo.

  5. woody79

    de teleurstelling blijft. hij verwoordt t als een prof. nu frank weg is, zullen we steeds meer negatieve klanken horen .

  6. afcadeluxe

    dat wisselvallige zal wel door zijn leeftijd komen,denk echt wel dat het goedkomt met hem,als hij z’n koppie erbijhoudt

  7. -buitenkantje rechts-

    Terecht dat hij nog geen basisplek had onder FdB.. Hoewel ik hem die laatste wedstrijd toch echt wel opgesteld had.. Deze jongen is pas 19 en kan goed voetballen.. Maar is ook lui. Klopt helemaal dat hij zijn man laat lopen waardoor andere middenvelders in de problemen komen..

  8. De seijs

    Rustig aan Bazoer jou tijd kom er zeker aan. En dan zien we wel waar Bosz jou stalt.

  9. marcussboss

    fantastische speler dit! Dit gaat zo’n grote worden in Europa. succes en waar je ook komt te spelen op het veld je zal er toch wel weer je geniale invulling aan geven!!

Comments are closed.