VAK410 stopt er mee

0127ajax-heracles-410

VAK410 meldt zojuist in een verklaring op de eigen website dat het na vijftien jaar zal stoppen. De supportersgroep is als gevolg van de gedwongen verplaatsing naar Zuid 1 tot de conclusie gekomen dat ze haar unieke karakter niet meer kan handhaven op een tribune van 4500 man, waardoor het besloten heeft te stoppen als supportersgroep.

‘Met het verdwijnen van VAK410 zal er ruimte komen op Zuid 1 om initiatieven op te starten. Wij zijn ervan overtuigd dat de sfeer, zoals wij die jaren gecreëerd hebben, zal blijven voortbestaan op Zuid 1. Samen met de F-Side zullen er acties komen en ook het podium en geluidsinstallatie zullen naar beneden gaan komend seizoen. Een club als Ajax hoort gewoon een fanatieke tribune te hebben en daar gaan we samen voor zorgen,’ zo stelt de supportersgroep in een verklaring.

Meer: VAK410.nl

Related posts

32 Comments

    1. BobbyHaarms

      Daar ben ik ook bang voor. Er lopen een stelletje prettig gestoorden tussen maar zodra de wedstrijd in slaap dreigde te sukkelen waren daar altijd weer de boys van 410 om het zaakje wakker te schudden. Hopelijk wordt Zuid aankomend seizoen 1 kolkende massa, en wordt de rest van het stadion ook een keer wakker want op de meeste plekken is het maar erg mat. Bedankt voor alles 410, en keep up the good work!

          1. HURBIE

            Vindt wel dat AJAX een club moet blijven voor de gewone mensen
            Lijkt wel langzamerhand een club voor de ELITE

    2. De seijs

      15 jaar ontzettend veel kabaal van die supporters. Ik hoop dat iedereen het gaat overnemen.

  1. Joeguh9

    Jammer mannen! Kan het me voorstellen door alle beperkingen die werden opgelegd! Op een gegeven moment is het logisch dat ze daar klaar mee zijn!

    1. Litmanen

      Die beperkingen hadden ze aan zichzelf te danken. Verder jammer, was een feest om naar te kijken als ze tekeer gingen.

      1. AFCA-075-

        Precies. En ik ken er genoeg die een tattoo van 410 hebben. Maar spijt hebben ze niet. Nooit. Ze dragen het voor altijd in zich en dus ook op zich.

  2. bloedgroep AFCA

    zo jammer dit….thanks 410 boys voor het moois dat jullie brachten…moeten dit wel oppakken anders wordt het stil in de arena

  3. KBouter

    Jammer, 410 bleef de hele wedstrijd tekeer gaan, de sfeer zal stukken minder worden want van de F- Side moeten we het al jaren niet meer hebben.

  4. EugAjax

    Volgens mij word soep niet zo heet gegeten als opgediend. De groep heet geen 410 meer maar zullen opgaan in 1 grote staan side alleen zal F-Side daar de baas zijn. Dus ik schat in dat er tenzijnertijd een soort rood witte wand ontstaat na voorbeeld Dortmund! Belangrijker hopelijk zal iedereen zich (blijven) gedragen. Want daar schort het laatste jaren weleens aan

  5. Ajax nr 1

    zo jammer dit maar het zat er aan te komen. Jongens van vak 410 bedankt voor de sfeer afgelopen jaren. Respect voor jullie

  6. Iceman

    Nou dan wordt het helemaal een dooie boel met alle respect voor de dode by THE Way gaan ze helemaal in kakkan straks dat wordt leuk voetbal kijken volgend seizoen. Dan moeten Bosz en Boys het laten swingen met mooi voetbal.

  7. Slingertje.

    Kijk eens even in de spiegel heren van VAK410 want jullie hebben het aan jezelf te danken dat er strengere regels komen na de incidenten van de afgelopen jaren dus nu niet lopen janken graag. Ook op Zuid 1 kunnen jullie gewoon weer de sfeer maken en die zal dan nog beter te horen zijn ook daar op de 1ste ring.

  8. Afca nick

    De sfeer blijft gewoon alleen verhuizen de naar f-side… Hier door heb ik wel een seizoenskaart kunnen krijgenin het oude 410

Comments are closed.