Ajax en Barcelona eren Cruijff komend weekend tijdens competitiewedstrijd

0324cruijff1947-2016

Aankomend weekend zullen Ajax en Barcelona weer in actie komen in competitieverband en beide clubs hebben laten weten dat men de overleden Johan Cruijff nogmaals zullen eren. Ajax neemt het zondag op tegen PEC Zwolle terwijl voor Barcelona aankomende zaterdag El Clasico op het programma staat.

FC Barcelona zal in de thuiswedstrijd tegen Real Madrid spelen in shirts met de tekst ‘Gràcies Johan’, wat ‘Bedankt Johan’ betekent. Tevens zullen de toeschouwers in Camp Nou ook deze tekst tonen met behulp van bordjes, zal er een minuut stilte in acht worden genomen, worden er videobeelden van Cruijff getoond op de grote schermen en zijn alle levende oud-voorzitters uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze wedstrijd. Ook de wedstrijd Ajax – PEC Zwolle zal in het teken staan van het overlijden van Cruijff al is de precieze invulling nog niet bekendgemaakt. Uiteraard houden wij jullie hiervan op de hoogte.

Bron: Twitter

Related posts

17 Comments

   1. Ajax 010

    Waarom zou het niet gemeend zijn ? We moeten hier eens ophouden met dat eeuwige cynisme en om in alles het negatieve te zien. Heel vermoeiend.

 1. Amoebe

  Nou ik hoop dat Ajax ook echt uitpakt!

  Betrek alle sfeer comités erbij en diversen supporters groepen.

  Alle shit even overboord en beestachtig uit de hoek komen.

  Zuid Amerikaanse taferelen op de tribune lijkt mij geweldig (zonder de doden enzo).

  Dat lijkt pas echt een eerbetoon.

  3 punten was al een must maar nu ook met sprankelend voetbal.

  Verbaas me zou ik zeggen!

 2. Kevke87

  schitterend eerbetoon. ik vind het prachtig hoe ze Johan willen eren en zeer terecht overigens. zo zie je hoe groot hij was. het ga je goed daarboven ouwe.

  1. BobbyHaarms

   Ik hoop dat we allemaal de kans krijgen om onze Maestro aanstaande zondag te eren en minimaal net zo uit te pakken als dat ze in Barcelona gaan doen. Het eerbetoon in de 14e minuut gisteren op Wembley was wederom prachtig, alleen hoop ik toch echt dat Johan zondag bij ons een ovationeel applaus krijgt van vele minuten ipv een magere minuut zoals gister.

 3. In memory of J.C.

  Waarom stopte de scheidsrechter en de spelers niet in de 14e minuut gisteren? Kwam erg knullig over.

  1. BobbyHaarms

   Dat vond ik dus ook! De scheids had de bal op moeten eisen en de spelers ook de gelegenheid moeten geven om met hun gedachtes even bij Johan te zijn.

   1. Kevke87

    daley blind. de aanvoerder, nota bene ajacied had de gelegenheid. maar het is een slapzak eerste klas. als hij de bal gewoon in z’n handen had gepakt, zou niemand daar bezwaar tegen hebben. maar daley is te laf.

  2. LitmanenCBS

   Voor wat ik begeep was het op verzoek van de KNVB dat de wedstrijd niet stil werd gelegd.

 4. Ajax1958

  Dat is niet waar. Er was stille hoop dat Engeland de bal 1 minuut aan ons zou laten maar helaas. Als je een beetje had opgelet, zag je dat Daley de boel stil wilde leggen, maar er werd doorgevoetbald ( te beginnen bij Nederland ) Dus niet zomaar onzin neerkwakken hier.

 5. paulvos

  Vreemde gewaarwording, ik was ook van mening dat de wedstrijd 1 minuut stilgelegd zou worden, toen ned aan de bal was,eerst ’n paar keer over spelen en dan de bal over de zij lijn daarna applaudisseren voor 1 minuut, dat niemand dat in z’n hoofd haalde viel me tegen.

 6. nick-afca95

  Ik ben erg benieuwd wat er gedaan word dit weekend. Omdat ik geen seizoenskaart heb en er een beetje laat bij was heb in een plaats in het slecht zicht vak 416 maargoed ik kan er gelukkig wel bij zijn.

  1. nick-afca95

   Even off topic; heeft er iemand ervaring met een seizoenskaart op de 1e ring? Welk vak is aan te raden?

 7. paulvos

  Heb net op nu.nl veel gelezen wat er zoal dit weekend gaat gebeuren op de velden, maar ook speciaal bij Ajax, dus lezen maar.

Comments are closed.