Huntelaar over Ajax ‘Klausel’: ‘Weet niet precies wat er in mijn contract staat’

huntelaar_afca

Klaas Jan Huntelaar bereidt zich momenteel met Oranje voor op de oefenwedstrijd tegen Engeland van aanstaande dinsdag. De spits kwam zondag  tijdens de training vervelend in aanraking met doelman Jasper Cillessen die daarbij zijn neus brak. Huntelaar liet naderhand weten geschrokken te zijn van het voorval en kreeg tevens een vraag voorgeschoteld over de Ajax ‘Klausel’ in zijn contract.

Afgelopen zomer probeerde Frank de Boer om Huntelaar te verleiden tot een terugkeer naar Ajax maar kreeg een negatief antwoord van de spits. Het Duitse Bild wist afgelopen week te melden dat Huntelaar een Ajax ‘Klausel’ in zijn contract heeft staan waardoor Ajax hem komende zomer gratis kan oppikken bij zijn huidige werkgever Schalke’04. ‘Ik weet niet precies wat er allemaal in mijn contract staat”, zei hij met een grote grijns. “We zijn hier bij Oranje, dus daar moet het over gaan’. Huntelaar stond tussen 2006 en 2009 ook al onder contract bij Ajax. Hij scoorde toen 105 keer in 136 duels.

Bron: ANP

Related posts

40 Comments

  1. AFCA-075-

    Dat weet i natuurlijk wel of is inmiddels al ingelicht door 1 van zijn adviseurs. Dit is gewoon een vraag die uitgesteld wordt omdat hij natuurlijk graag champions league wil spelen. Klaas, je bent welkom.

    1. antonajax

      Dan zullen wij je wel vertellen wat er in staat: IN HET SEIZOEN 2016/2017 KEER JE TERUG NAAR AJAX!

        1. -buitenkantje rechts-

          Mee eens Jood84.. Zie vd Vaart.. Sneijder.. Suarez.. Ibrahimovic ..Deze jongens zijn gewend aan megasalarissen.. Komen echt niet terug voor 1 miljoen per jaar in de eredivisie.. Iedere keer bij dit soort berichten veren de Ajax-supporters overeind en denken..wat zou het toch mooi zijn!
          Je moet denk ik realistisch zijn. Ze komen niet! Concentreer je op wat je wel in huis hebt.. Dus op behoud Milik.. Haler.. Zivco.. Younes en El Ghazi..en aanstormend talent waar we misschien nog jaren van kunnen genieten..

    2. De seijs

      Hij grijnst hij weet dus meer.Maar hij houd de boot af .Hij is nu met het Nederlands elftal bezig. Dus als het meezit is hij volgend seizoen weer in het mooie ajax tenue te bewonderen. Hij wil natuurlijk weer prijzen winnen.Das logisch toch.

      1. -buitenkantje rechts-

        Hij grijnsde ook toen hij voor de camera’s van NOS vertelde dat hij Cilissen een gebroken neus geschopt had.

        1. Litmanen

          Lastig. Maar als hij van zijn trainer te horen krijgt dat hij volgend jaar geen eerste keus is, dan zou het kunnen. Een miljoen lijkt weinig voor een topspits, maar de druk bij Ajax is minder en voor het geld hoeft Klaas Jan niet meer te werken. En een miljoen blijft een hoop centjes. Zouden ze bij Ajax trouwens aan inflatie correctie doen? Want een miljoen twee jaar geleden is nu geen miljoen meer…..

          1. Remco425

            Ik weet het niet, ik denk dat de druk bij Ajax niet minder is. Ik denk dat het verwachtingspatroon gigantisch zal zijn en hij alleen maar veel te verliezen heeft. Dat zou hem ook tegen kunnen houden. Voor het geld hoeft hij het namelijk niet te doen en 1M is ook geen habbekrats natuurlijk haha. Plus de vele kunstgrasvelden waar hij een hekel aan heeft.

          2. -buitenkantje rechts-

            Naar verluid verdient hij bij Schalke 6,75 miljoen per jaar… Zou jij 5,75 miljoen inleveren om bij je oude club te voetballen?

          3. Remco425

            Als ik al 80M zou hebben ofzo, zeker! Dat geld kan ik of mijn dochter onze levenslang toch al niet opmaken.

  2. Remco425

    Hij heeft het er zelf waarschijnlijk ooit in laten zetten. Toen wilde hij dus nog wel een keer terugkomen. Hij heeft ook altijd verkondigd al zn hele leven een Ajax fan te zijn. Maar welke Ajax fan wil er nou niet terugkomen naar Ajax?

    1. Sazzz

      hij dus. want hij vindt zichzelf nog te goed. tegen de tijd dat ie wil, loopt ie achter een rollator

      1. Remco425

        Een Ajax fan wil toch de beste spelers voor zn club? Hij heeft ze inmiddels genoeg verdiend, hij heeft ook lang genoeg in topcompetities gespeeld. En ook bij Ajax zal hij niet slecht verdienen. Ik snap dat niet.

        1. BobbyHaarms

          Mee eens Remco, mede dankzij Ajax heeft Klaas Jan zo’n mooie carrière achter de rug tot nu toe en over geld hoeft hij natuurlijk allang niet meer wakker te liggen. Nadeel alleen is dat sentimenten tegenwoordig niet meer meespelen. Bijna elke speler die een grotere worst voor zijn neus krijgt zal naar een club gaan die meer betaalt, mits in een top competitie. Maar van mij mag hij “thuiskomen” hoor, kunnen we straks uitstekend gebruiken in de Champions League.

        2. Charka53

          Net als alle oud Ajacieden ze willen €€€€€€€€ en hebben niets met een club het is gewoon een andere baan waar je meer wilt verdienen.

          1. FdB=Ajax

            Ben ik het niet helemaal mee eens. Het gaat ook om amusementswaarde/niveau van de competitie. Huntelaar twijfelt heus niet over Ajax, maar wel over de Eredivisie. Het is best een risico om in zo’n matige competitie te spelen omdat je eigen niveau er dan ook op achteruit gaat. En dan zijn we in Nederland de eerste die zo’n “grote” speler lekker gaan afbranden

  3. Joep

    Het zou fantastisch zijn als hij terugkeert bij onze club. Echter er zijn maar weinig spelers die toen zij terugkeerde een succes werden. Rijkaard is in mijn ogen zo’n speler. De rest doet het misschien goed in de kleedkamer. Echter op het veld moet het gebeuren.

    1. BobbyHaarms

      Ook daar heb je zeker een punt. En Rijkaard was natuurlijk nog een absolute topspeler toen hij terugkeerde. Met alle respect, maar dat was bv een Heitinga niet meer.

          1. Joep

            Helaas weinig van terecht gekomen. Maar het publiek omarmde hem wel. Dat was ook weer fantastisch.

  4. Kevke87

    Alsof al die voetballers dom zijn. vind je het gek.. ik weet niet precies wat in mijn contract staat. dat is gewoon onzin. zeg gewoon waar het op staat pffff

  5. Hika77

    Zou het geweldig vinden hoor maar Klaas Jan is het type spits wat nog een aantal jaren meekan op een hoger niveau dan de eredivisie. Mocht die wel komen worden we met 2 vingers in de neus kampioen

  6. Ajaxlucas

    Kom maar op Klaas jan. Hopen dat je de oude ajax vorm dan krijgt dan kunnen we die oefen wedstrijd van barca half juli lekker genieten van een mooie winst??

  7. slm020

    Spitsen kunnen veel langer mee ! Kijk in Italië Inzaghi , Totti etc en daar lopen de echte verdedigers ! Dus Klaas – Jan maak ons en de andere spitsen ook sterker ! Dan gaan we Europees ook meer laten zien ! En ook voor het middenveld en de achterste linie een oudere routine erbij halen !! Misschien iemand van Barca die afgaat bouwen maar wel een toegevoegde waarde is 😉

  8. afcadeluxe

    lijkt me vreemd dat hij niet precies weet wat er in zn kontrakt staat,anders moet ie zn zaakwaarnemer maar eens bellen,zometeen moet hij misschien in china voetballen als dat erinstaat

  9. Niels1983

    Gaat niet gebeuren heb te vaak mijn hoop op terugkeer van oud spelers gehouden die zeiden ooit bij Ajax terug te keren en keer op keer teleurgesteld

  10. Niels1983

    En daarnaast is Klaas jan een gedreven speler die op zijn top wil spelen en zal dus alleen komen als hij geen vaste waarde meer is

  11. Geroldkohlen

    laten we het gewoon afwachten, Hunter weet zowiezo meer hoor en weet donders goed wat er in zijn contract staat., maar we zien het wel eerst kampioen worden prioriteit nr 1 dan investeren en van een paar moet je afscheid nemen!

  12. Slingertje.

    Dat weet hij verdomd goed maar een overstap naar Ajax kost hem teveel geld dus die zal niet gaan komen.

  13. slm020

    Klaas-jan is altijd realistisch en ik geloof graag dat hij terug wil komen ! Volgt Ajax op de voet ! Zie Huntelaar eerder terugkomen dan een Wesley of Vd Vaart ! Nou hoef Vd Vaart van mij helemaal niet meer 😉

Comments are closed.