NOS: ‘Oefenwedstrijd Ajax – Barcelona in het verschiet’

0324cruijff1947-2016

Ajax en Barcelona, de twee clubs die Johan Cruijff voor altijd een warm hart heeft toegedragen, spelen volgens de NOS in juli een oefenwedstrijd ter nagedachtenis aan de eeuwige nummer veertien. De onlangs overleden icoon geniet bij beide clubs een heldenstatus vanwege de sportieve betekenis die hij er door de jaren heen had.

Volgens Spaanse bronnen zal deze wedstrijd ergens rond half juli worden afgewerkt maar dan is tevens de vraag hoeveel internationals aanwezig zullen zijn aangezien op dat moment ook een groot aantal spelers deelneemt aan het EK in Frankrijk. Cruijff won met Ajax onder meer drie keer de Europa Cup I en de wereldbeker. In 1973 stapte hij over naar Barcelona, waar hij eerst als speler en later als coach successen vierde. Zo bezorgde hij de club in 1992 voor het eerst in de historie de Europa Cup I. Met Ajax won hij als coach in 1987 onder meer de Europa Cup II.

Bron: NOS

Related posts

37 Comments

  1. De seijs

   Zou toch mooi zijn als het hier in Johan Cruyff Arena Amsterdam gespeeld zou worden. Ik ben er dan zeker bij.

    1. Indojood

     In Camp Nou, kunnen meer mensen in en je kunt er een citytrip Barcelona omheen plannen. Niet echt een straf, zou ik zeggen.

     1. Remco425

      2 wedstrijden, hier en daar. Kunnen er nog meer mensen bijzijn. Ook degenen van beide clubs die niet zoveel geld hebben.

 1. dioajax

  dat is fantastisch…Johan we zullen je nooit vergeten…onze 14…hoop dat alles goed gaat en dat ze deze wedstrijd spelen…

  1. BobbyHaarms

   Wat er ook gebeurt deze wedstrijd moet natuurlijk koste wat kost doorgaan, een mooier eerbetoon voor onze Jopie is nauwelijks denkbaar…doen!

  1. Indojood

   Dat is een goed idee want anders wordt het een slachtpartij maar de Tridente zal wel rustig aan dien en het onder de 10 houden.?

   1. Amoebe

    Ja echt he…..dat schoot echt meteen door mijn gedachte!

    Misschien doe ik ze tekort maar viergever tegen Messi, Vd Hoorn tegen Suarez en Veltman tegen neymar………??

    1. -buitenkantje rechts-

     Gewoon mooi demonstratie pot van maken.. Mooie acties en veel doelpunten! Maakt niet uit wie wint.

 2. Geroldkohlen

  meteen laten gebeuren, en er een fantastische dag van laten maken, want dat heeft onze Johan verdient!

 3. Joep

  Dit is fantastisch dat dit geregeld gaat worden. Het maakt niet uit waar het gespeeld gaat worden.

   1. BobbyHaarms

    Dat dacht ik dus ook gelijk Joep. Zeg je Johan dan zeg je Ajax, Barca, Amsterdam EN Barcelona. Laat alle fans in Amsterdam en Barcelona de kans krijgen dit unieke afscheid bij te kunnen wonen..

    1. Joep

     Je zou toch denken dit moet geregeld kunnen worden. De wedstrijd In Barcelona wil ik graag bezoeken.

    2. Remco425

     Schreef ik net hierboven ook! Is het ook door iedereen bij te wonen, ook voor degenen die minder geld hebben. Op die manier ook hogere opbrengst voor de foundation!

     1. Remco425

      Dat laatste hoeft van mij niet haha. Ik weet zeker dat er ook een eerbetoon van RM zal komen net zoals ze ook al een krans bij Nou Camp hebben gelegd. Zolang het maar respectvol blijft, van beide kanten vind ik het al mooi.

 4. Indojood

  Heerlijk man, vliegticket en hotelletje in Barri Gotic. En samen met onze vrienden in Barcelona JC er een groot feest van maken. Het moet geen treurige bedoening worden want JC was een positief en opgewekt persoon. Wat hoop ik ook dat Real Madrid zaterdag helemaal de vernieling in gespeeld wordt.

 5. Rvdt020

  Schitterende wedstrijd zal dit zijn, word wel zeer waarnschijnlijk in Barcelona gespeeld om de Joan Gamper trofee. Laten we hopen dat dit ook echt tot stand komt !

  1. BobbyHaarms

   Zijn we het daar over eens mannen, 2 wedstrijden…1 in Amsterdam en 1 in Barcelona. Een mooier affiche is toch nauwelijks denkbaar??

Comments are closed.