De Boer: ‘Vreselijk en toch nog onverwacht’

1125cruijff

Ronald de Boer heeft tegenover de NOS een reactie gegeven op het overlijden van Johan Cruijff. Het voetbalicoon liet De Boer debuteren in het eerste elftal van Ajax en stierf donderdag op 68-jarige leeftijd. De Boer is geschokt al had hij wel een vermoeden dat het de laatste weken niet goed ging met Cruijff.

‘Drie weken geleden waren wij met allemaal Barcelona-veteranen nog op een toernooi en toen hoorden wij dat het niet goed ging met Johan. Ik schrok dan ook van de foto met Verstappen in Barcelona want daar zag hij er niet goed uit en zat toen duidelijk aan de medicijnen, en volgens mij waren wij in Nederland iets te optimistisch. Dit is echt vreselijk nieuws en komt toch wel onverwacht. Johan nam mij na mijn eerste doelpunt apart en gaf adviezen. Geld is niet belangrijk, je moet gewoon voetballen. Een schoenencontract is niet belangrijk, speel op de schoenen die je lekker vindt. Wij gaan hem missen, absoluut’.

Bron: NOS

Related posts

42 Comments

     1. PvL020

      En als eerbetoon aan JC14 ook het oude logo van de jaren 70 terug, met de sterren erboven

   1. Remco425

    Vind ik ook. Zowel standbeeld als de Arena naar hem vernoemen. In Barcelona zijn er ook fans die het vernieuwde Camp Nou naar hem vernoemd willen hebben: Estadi Johan Cruyff. Zou de 1e zijn met 2 stadions naar hem vernoemd. Zou terecht zijn en zijn grootsheid precies goed weergeven.

  1. De seijs

   voor iedereen die Johan Cruyff lief had kom zaterdag naar Amsterdam en laat je horen. Johan Cruyff was ajax Amsterdam dus nog een keer moeten wij gaan staan voor Johan en laten we ons horen.Kom op ajacieden last je zaterdag zien .

 1. Velibor

  Tja jack v Gelder zegt het mooi ,hij is 68 jr geworden . 6+8= 14 en dat was zen nummer…..

  1. BobbyHaarms

   Jongens ik ben hier echt kapot van. Zeg je Ajax zeg je Cruijff..en omgekeerd. Een dikke maand geleden zei Johan nog dat het rust was en hij met 2-0 voorstond. Helaas heeft Johan op z’n Duits in de blessuretijd met 2-3 verloren…Johan, we gaan je vreselijk missen, en ik hou m’n hart vast voor de toekomst van Ajax zonder jouw kritische maar leerzame woorden..altijd in het belang van de club waar je zoveel van hield..

   1. Remco425

    Ik ook Bobby. Er kwam vanmiddag bijna niets meer van werken terecht. Ik kon me gewoon niet meer concentreren en was alleen maar bezig met nieuws zoeken en commentaren lezen overal.

   2. Indojood

    Ik ook. Kan het niet geloven. Er is ook een stukje van mezelf, Ajax en Nederland gestorven vandaag. Hij was een groot deel van mijn leven. Hij heeft ons zoveel plezier gebracht. Hij zal altijd blijven voortleven in onze herinneringen en harten.

    1. BobbyHaarms

     Dat zeer zeker Remco en Indojood. We zijn hier allemaal kapot van, en er is vandaag ook een enorm stuk van Ajax overleden..laten we hopen dat de club Johan zijn gedachtegoed in ere herstelt. Een beter eerbetoon is nauwelijks denkbaar volgens mij..

  2. BobbyHaarms

   Johan verdient een standbeeld van goud. Graag bij de hoofdingang waar good old Bobby Haarms ook staat..

 2. Ramon1

  Natuurlijk verdient die een standbeeld een groot gemis voor het voetbal in heel de wereld en natuurlijk als persoon

 3. AFCA my World

  Een zeer groot verlies,met de schaduw van Johan op de achtergrond hield Ajax toch nog een beetje aan het principe van hem vast ! Kben bang voor de toekomst dat ze hem snel willen vergeten ! Maar dat laten we met zijn allen Niet gebeuren ! Een standbeeld en een expositie in het stadion is wel het minste ! Wij zullen hem nooit vergeten en altijd van hem blijven houden,en wensen zijn familie veel sterkte toe in de toekomst ! Johan rust zacht beste speler aller tijden !!!

  1. BobbyHaarms

   Wat dat standbeeld betreft zou dat eigenlijk op de middenstip moeten worden neergezet en het publiek minstens 14 minuten zijn/haar handen kapot moet klappen waarna het standbeeld een definitieve plek moet krijgen..het allerminste wat we onze Johan kunnen geven.

   1. afcadeluxe

    helemaal mee eens,en elk jaar een johan cruyff toernooi om deze tijd in het johan cruyffstadion zodat hij nooit vergeten word,kan het nog steeds niet geloven……

 4. Johan065

  Een mooi afscheid in een volle arena dat is wel het minste wat we kunnen doen.

  1. jood84

   dat is zeker het minste Johan065, maar een standbeeld hoort erbij en het stadionnaam mag je van mij ook wel veranderen voor onze Johan

   1. Johan065

    Ja dat hoort er zeker bij dat standbeeld. Ik ben echt naar hem genoemd door mijn vader. Was er altijd trots op.

 5. AjaxBarcelona

  Voor een aantal hier: er is een standbeeld van Johan. Bij het Olympisch stadion.

  1. BobbyHaarms

   Correct AB. Het zou tevens mooi zijn als er bij het huidige stadion ook 1 herrijst..

 6. Arnold711

  Zeg, meneer de beheerder hier. Maak eens een topic om een petitie te ondersteunen voor het Johan Cruijff Stadion en een schitterend beeld bij de ingang. Het oude logo er bij en we zijn weer back. Ik denk dat het bestuur hier niets tegen in kan brengen, toch?

Comments are closed.