De Boer zet spelers op scherp tijdens training

0703spijkerman_deboer

Na twee dagen vrijaf startte Frank de Boer donderdag met zijn selectie met de wedstrijdvoorbereiding op de topper tegen PSV. De Ajax coach zat er vanaf het begin scherp op om zijn spelers op scherp te krijgen. Al na drie seconden tijdens het positiespel legde hij het spel stil. “Overtuigend coachen!”, schreeuwde de trainer over het trainingsveld. ” Ik coachte hem toch?”, kreeg de trainer terug: “Je moet agressie hebben op het veld, straks met het publiek hoor je elkaar ook niet als je niet overtuigend bent”, zo gaf De Boer aan. De Ajax coach zat er continu bovenop om de ploeg geconcentreerd en fel te krijgen.

Bron: Ajax.nl

Related posts

38 Comments

    1. De seijs

      als je op dit niveau bepaalde dingen moet zeggen als trainer vraag ik me af wat doen ze al die tijd om die gasten beter te maken! moet je op dit niveau dat soort dingen nu nog zeggen. Erg amateuristische daar bij ons ajax.Frees het ergste voor zondag. Maar blijf ajacied optimistisch 1-2

      1. AjaxKat

        Ajax 1 is al jaren een veredeld jeugdteam. Dus ze hebben het nog nodig.
        Hoe denk je dat Van Gaal in de 90’s de CL kon winnen met die jonkies? Hij was als een leraar voor ze.

      2. tijger238

        Er wordt hun teveel voorgekauwd ook omdat er niet gespeeld wordt vanuit het individu (dus het systeem naar het talent ipv wat er nu gebeurd). Spelers spelen niet meer vanuit hun talent en op hun sterkste positie. Het systeem is achterhaald, talent is er genoeg. Zet Jonk voor de groep en het ziet er gelijk anders uit. Beter en des Ajax!!

  1. Geckoo

    Het is jammer dat de boys dus niet vanuit zichzelf scherp en gefocust blijven.. Mag hopen dat ze er zondag bovenop klappen en gewoon de drie punten pakken. Zo niet, dan is het einde seizoen..

    1. BobbyHaarms

      Dit is goed om te horen! Al vraag ik me al maanden af of het bij die jongens soms het ene oor ingaat en het andere gelijk weer uit als ik naar ons spel kijk..

    2. Remco425

      Idd, dit is de laatste kans om het kampioenschap nog te winnen. Dan mag je toch verwachten dat ze echt alles geven. Ook op de training!

      1. Litmanen

        Ik heb liever dat ze tijdens de training geen moer uitvoeren en zondag de pannen van het dak spelen!

          1. Ajax nr 1

            Litmanen voor zo’n salaris lopen jij en ik je poten onder je lijf vandaan en ja ook op de training. Pak hun playstation af en laten ze nu maar eens gaan werken voor hun geld. Of zou dit hun top zijn. Nou dan kan je het zeker zondag wel vergeten. Stelletje verwende kinderen.

          2. Litmanen

            Ben het helemaal met je eens hoor. Was bij wijze van spreken. Die drie punten zondag zijn het belangrijkste. Dat toneelstukje van De Boer op de training, dat kennen we nu wel.

    1. HURBIE

      Laat ze voetballen op de. manier hoe ze goed zijn en hou die karakters heel
      Het zijn geen marionetten die alleen geprogameerd kunnen spelen zo als FDB DAT WIL
      Zijn jong en kwetsbaar hoe ze heel

    2. BobbyHaarms

      Het is hoe dan ook erop of eronder zondag. En we hebben nog wat goed te maken tegen die lampies, die nederlaag in Amsterdam doet nog steeds verrotte pijn..

  2. Iamsterdam2015

    Pfffft als je op deze manier je team moet oppeppen is dat eigenlijk best zorgelijk. Als je zondag in een vol PSV stadion staat en het publiek hoort schreeuwen, moet je uit jezelf verdomme kriebels krijgen en denken:” HEERLIJK DIT, BRING IT ON!!!! En dan ga jezelf vol overtuiging er tegen aan. Dan maakt het niet uit of de coach De Boer, Wenger, Maurino, Van Gaal of Ancelotti heet!!!!

    1. Indojood

      Dat vind ik zo mooi van types als Suarez. Die willen altijd spelen met vol overgave. Zoveel spelvreugde druipt er vanaf. Die Messi ook, als een klein jochie met de bal het veld af nadat ie hattrick nr. zoveel heeft gescoord. Alsof van het voetbalpleintje afloopt, geroepen door zijn moeder omdat het etenstijd is.

      1. Iamsterdam2015

        Ja indojood dat is waar ik ook van geniet!!! Spelvreugde……lijkt wel een zeldzaam iets

  3. Indojood

    Dat viel op zich wel mee met die jonkies. De mythe vormt zich snel zo. In het elftal dat de finale won in 1995 had je Blind en Rijkaard, dik in de 30. Verder waren Van der Sar, de Boertjes, Finidi en Litmanen midden 20, heb je het over 7 basisspelers.

      1. AjaxKat

        Ff gecheckt… Alleen 4 spelers waren 25 of ouder. De Boertjes, Blind en Rijkaard. Met Kluivert, Kanu en Seedorf hadden ze tieners in het team. Gemiddelde leeftijd rond de 25. Dus voor CL-winst jong. Maar wel iets ouder dan ik dacht.

        1. Indojood

          Rond de 25 is ideaal. Wil niks tekort doen aan de prestatie van LVG en zijn team maar soms lijkt het of hij met Jong Ajax of A1 de CL heeft gewonnen.

        2. Remco425

          Maar Finidi en Litmanen waren wel ook al 24, Reiziger, Bogarde en Overmars van 22. Met Kluivert en Seedorf maar 2 tieners. Kanu speelde niet heel vaak. Viel volgens mij vaak in als de buit al binnen was.

  4. -buitenkantje rechts-

    Dat je voor DE wedstrijd van dit seizoen nog spelers op scherp moet krijgen geeft mij te denken.. Denk ook dat de scherpte er wel is.. Wat belangrijker is durf en vertrouwen om te voetballen, je eigen spel te spelen. Ook de houding en uitstraling.. Wij zijn Ajax en wij zijn beter dan jullie!!

    1. Indojood

      Dat was zo mooi met Johan. Die zette doodleuk de 20-jarige Aron Winter achterin het centrum in de halve finale EC II tegen Zaragoza in 1987. Had een grenzeloos vertrouwen in spelers omdat hij wist dat ze beter waren. FdB heeft een grenzeloos vertrouwen in een systeem en is bereid spelers die hun waarde hebben bewezen (Schöne), te slachtofferen.

      1. Remco425

        Dat klopt. En hij haalde ook de 37 jarige Muhren voor zn ervaring. Niks geen gelul over zn leeftijd of dat hij te traag zou zijn.

    2. Ajax1958

      Idd BR, in een topper hoef je spelers niet op scherp te zetten ( als het goed is ) Nu helemaal niet, ik neem aan dat ze weten wat er op het spel staat. Had liever gehad dat Frank tegen NEC de boel op scherp had gezet.

  5. Ajax nr 1

    Als je als coach al een weerwoord terug krijg zo van ” ik coachte hem toch”dan wordt het zeker tijd om te vertrekken Frank. Ze hebben geen respect meer voor je.

  6. paulvos

    Goed zo Frank geef ze op hun mieter, stimuleer ze tot op het bot. Overtuig ze ervan er is maar een weg en dat is winst daar in Eindhoven, dat ze er 100% ervan doordrongen zijn, iets anders telt niet. Op naar de overwinning.⛹⛹⛹⛹⛹

  7. Kuijff

    Weet niet of dat respect is, meer een kwestie van de nieuwe generatie.

    Niet de patatgeneratie, maar de vloggeneratie; de wijsheid in pacht denken te hebben en steevast bijdehand terug moeten mekkeren.

    Als ze morgen winnen, mogen ze een dagje bijdehand doen. Niet langer want dan moeten ze weer scherp zijn voor de volgende wedstrijd.

Comments are closed.