De Boer: ‘Dit wordt een hele belangrijke wedstrijd voor ons’

psv-ajax_logos

Zondag staat voor Ajax de belangrijke uitwedstrijd tegen PSV op het programma waarbij de Ajacieden zich geen puntverlies kunnen veroorloven. Ook trainer Frank de Boer weet dat bij verlies het heel lastig gaat worden in de nog resterende wedstrijden dit seizoen.

‘Als we op vier punten komen, mogen zij een wedstrijd verliezen. Terwijl we weten dat PSV niet heel veel meer gaat morsen, en wij dus helemaal niets meer mogen morsen. We moeten dus zorgen dat we als winnaar uit de strijd komen zondag maar dat zal nog lastig genoeg worden. Zij hebben in de Champions League laten zien dat zij gevaarlijke wapens in de omschakeling hebben en dat hebben Wolfsburg en Manchester United ondervonden. Ik denk dat ook PSV altijd wil domineren en hebben met Luuk de Jong een belangrijk aanspeelpunt in huis. Het is een belangrijke speler die tevens de bal voorin vast kan houden zodat je niet continu een soort flipperkastvoetbal krijgt. Zondag zullen wij ons daar tegen moeten wapenen, dit wordt een hele belangrijke wedstrijd voor ons’

Bron: Ajax TV

Related posts

80 Comments

  1. De seijs

   met andere woorden ajax gaat voor een gelijk spel.ajax MOET altijd vol voor de winst.

   1. De Ajacied

    Dot wordt de belangrijkste wedstrijd van het seizoen GVD Frank, schop ze onder hun kont en laat het ze dit begrijpen !!!!
    Als we geen kampioen worden is dit een zwaar verloren seizoen !! Zonder enige prijs !!!!
    Dus alles op alles om de
    3 punten mee te nemen naar Amsterdam,
    Als er gespeeld word zoals tegen AZ heb ik er alle vertrouwen in !!!
    ⭐️⭐️⭐️

 1. San Marco

  Het lijkt wel of hij zich al een beetje aan het indekken is…
  Daarom had je ook afgelopen zondag moeten winnen Frank dan was een verlies nog redelijk acceptabel geweest laat staan 1 of 3 punten!!!

  1. Charka53

   Dat weet Frank ook wel dat die had moeten winnen maar er lopen er ook 11 in het veld die er geen reed van bakte dus het is niet alleen Frank zijn schuld.

 2. Mokum69

  Ik vond de wedstrijd tegen NEC ook belangrijk, die had minstens zo benaderd moeten worden als deze. Bij winst op Psv haden wij dan 4 punten voorsprong gehad en met het iets makkelijkere programma van Psv was dat een redelijke marge geweest. Als we zondag verliezen of gelijk spelen wordt Psv kampioen.

  1. BobbyHaarms

   Daar ben ik dus ook van overtuigd. Die lampies speelden niet eens onaardig tegen Atletico, en spelen ze zo ook tegen ons dan moet je dus van enorm goede huize komen om te kunnen winnen. Zondag wordt voor ons echt de wedstrijd van het jaar, elk puntverlies is hoogstwaarschijnlijk fataal en betekent een roemloos seizoen zonder prijs en exit de Boer.

   1. AjaxKat

    Ja denk ook dat psv met vertrouwen uit Madrid is gekomen. Is logisch.
    Ze hebben de hele week niet gewonnen dus ze zijn thuis echt gebrand op sportieve revanche op zichzelf. Ik geloof niet zo dat de rust van Ajax deze week in het voordeel werkt. Had wat dat betreft liever in de schoenen van psv gestaan.

   2. FdB=Ajax

    Exit de Boer lijkt me heel onwaarschijnlijk…
    Wat kan hij eraan doen dan? PSV heeft gewoon een veel sterkere selectie, het zou een wonder zijn als De Boer dit seizoen kampioen zou worden.

    1. afcadeluxe

     nou,op zn strepen staan,als jij van je baas met slecht materiaal iets goed moet maken protesteer jij toch ook??

  2. Remco425

   Ajax heeft het iets makkelijkere programma. psv moet de week erna meteen nog naar AZ. Voor de rest, mee eens.

 3. rekel23

  Afgelopen zondag was al heel belangrijk en bij winst had je tegen psv meer mogelijkheden gehad. Het is nu niet alleen zondag maar de 6 wedstrijden daarna zijn net zo belangrijk en zal de instelling beter moeten zijn als tegen nec.

  1. Remco425

   Klopt, als we afgelopen zondag gewonnen hadden had de druk om te winnen bij psv gelegen. Is toch een groot verschil. Nu kunnen ze net als tegen Atletico spelen en voor de 0-0 gaan en dan gaat Ajax echt niet winnen.

   1. Velibor

    Klopt maar meestal als ik denk dat het niks word gaat het juist goed dus ik hou me daar maar aan vast!??

 4. Ajax nr 1

  Meen je niet???volgens mij is Frankie al een beetje bang en dekt hij zich alweer in. Het bandje kan alvast gestart worden.

 5. Respect

  Volgens mijn persoonlijke mening kan dit wel eens een hele belangrijke wedstrijd worden. Het is zaak dat het team op scherp staat. Met een gelijk spel is er nog niets verloren maar met winst hebben we de zaken in eigen hand. PSV is als tegenstander geen gemakkelijke en zeker thuis zijn ze gevaarlijk. Het is een team wat erg snel is in de omschakeling, daar moet Ajax erg voor oppassen. De krachtsverschillen tussen beide teams verschillen niet veel, de vorm van de dag zal de doorslag geven. Zo ……. ik heb mn nietszeggende trainers praatje gedaan. 🙂

 6. f-side64

  maar van de laatste games tegen pisvee in eindhoven heeft ajax er 4 gewonnen 3 x verloren en 3 x gelijk staat in de metro van vandaag dus vanaf seizoen 2006 tot 2015 dus de statistieken zijn in ons

 7. afcadeluxe

  ik geloof dat ik maar naar de kerk ga en 1 kaarsje aansteek,wat verschillende mensen hier al zeiden vroeger was je minder ongerust voor de wedstrijd,maar ook dat is lang geleden,heb nu al zweethanden…..

   1. afcadeluxe

    ☺elke dag 5stuk heb dat al gehad,4jaar terug,of dat door ajax komt…….geen idee maar ja blijf kijken geef nooit op?

 8. Ajax1958

  Het is na de winterstop fout gegaan. Ehhh, ik weet nog een artikeltje waarin de Boer zei klaar te zijn voor de 2e seizoenshelft. Dus niet!!!!

  1. -buitenkantje rechts-

   Ik weet ook nog een artikel waarin hij zei klaar te zijn voor de eerste seizoenshelft… 🙂

 9. huub

  Kampioenschap in principe al verloren in de eerste helft van de competitie!
  Door zijn eigenwijsheid en met verkeerde wissels heeft de Boer het kampioenschap verloren. Ajax stond voor de winterstop nog riant op kop 5 punten voor op nummer 2.

  1. FdB=Ajax

   Als Ajax dit jaar geen kampioen wordt heeft dat heel weinig met De Boer (en zijn wissels) te maken. Ze hebben fucking veel punten (en een geweldig doelpuntensaldo) alleen heeft PSV gewoon veel betere spelers. Dan kun je beter op het beleid bij Ajax gaan zeiken, niet op de trainer

   1. Indojood

    Jij en andere FdB fanboys vergeten gemakshalve dat Ajax hopeloos heeft gepresteerd in Europa en de beker. Plus het voetbal is vaak niet om aan te zien. Als het kampioenschap niet wordt gehaald is het seizoen compleet mislukt. En daar is de trainer verantwoordelijk voor.

    1. FdB=Ajax

     Ben wel met jullie eens dat de prestaties is Europa echt om te janken waren, dat reken ik de Boer wel aan omdat je die potten echt niet had hoeven verliezen. De beker interesseert me eerlijk gezegd geen reet en in de competitie doen ze het gewoon best knap.

     1. Indojood

      Tweede is wel wat je minimaal moet staan, gezien het budget, materiaal en historie. Daar is niets knap aan. Teveel zaadpartijen gezien. Zonder een kampioenschap is het seizoen mislukt en daar is FdB verantwoordelijk voor.

 10. Iceman

  Ja dat klopt wat hier staat, en als wij zondag verliezen dan hebben wij dit te danken aan ons zelf, en het hele f*cking beleid en de staf. Daar gaan we weer ik val in de herhaling hier zo. Geen aankopen die wat kunnen brengen als het echt nodig is. Een gapende trainer aan het begin van Ajax NEC, dat motiveert je 1e elftal hahaha, ik kan zo wel door gaan, maar ik hoop toch echt dat we winnen maar tegen beter weten in weet ik dat het niet gebeurd bedank Frank en Staf mensen wat een K*t beleid weer een jaar geen prijs.

  1. BobbyHaarms

   Maar wel ons lust en ons leven! Mocht dit seizoen als een nachtkaars uitgaan dan hoop ik toch echt dat het bestuur inclusief die hele RVC ook zijn conclusies trekt en oprot.

  2. Indojood

   Ajax betekent heel veel voor mij. De geldinzameling voor Nathaniel heeft weer eens aangetoond hoe krachtig en mooi voetbal kan zijn, het is zeker meer dan een spelletje. Moet je zien wat je kunt bereiken met voetbal in de Derde Wereld. Geen religie of ideologie krijgt dat voor elkaar.

 11. Ajax1958

  Kampioen wordt je niet door toppers te winnen. Het gaat erom hoeveel punten je tegen de kleintjes verkloot.

  1. -buitenkantje rechts-

   Mwah.. Zondag winnen is toch wel erg prettig hoor! Bij verlies is het wel klaar..

 12. Iceman

  Mijn idee BobbyHaarms, maar ik denk niet dat ze zullen oprotten want zeg nu zelf wie wil er ergens weg waar veel geld in de omloop is? En Ajax heeft best wel veel geld vandaar al die bonussen elk jaar en een dikke salaris. En de club gaat gewoon naar de klote voor zo ver het nog een voetbal club is.

 13. polaroids

  Iedereen is zo lyrisch over PSV en over hun snelle omschakeling. Maar ze hebben niet gescoord en Jeroen Zoet was de uitblinker. Dat zegt toch vooral hoeveel geluk PSV heeft gehad?

 14. polaroids

  Toch is 0-0 ook niet erg….. Een punt achterstand is nog niet erg. Vier punten achterstand is dodelijk…

 15. skel

  Ajax had zich kunnen wapenen maar zagen het aankopen van Luuk de Jong niet zitten………een investering die zich inmiddels maximaal had uitbetaald….. Maar Ajax ziet meer in het aankopen van jonge talenten…..zoals Sinkgraven…..hahaha…… Droom lekker verder, want op deze manier wordt je echt geen kampioen……

 16. Kuijff

  Stel nu, dat we PSV onze wil opleggen. Dat Zoet zijn kruit tegen Atletico heeft verschoten. Stel dat Guardado nog steeds niet de Guardado is van de eerste seizoenshelft en Pröpper juist wel.

  Stel nu dat Klaassen zijn team inspireert tot een tomeloze inzet. Dat De Boer gewoon goed geslapen heeft de nacht voor de wedstrijd en dat Milik gewoon wordt aangespeeld. Stel nu, dat we daar gewoon winnen. Hoe mooi zou dat zijn?

  Zo mooi, dat die hele reeks draken van wedstrijden even wat dieper in je geheugen zakken, dat de kansloze Europese wedstrijden volledig worden vergeten, dat De Boer ineens weer de juiste man op de juiste plek is.

  Stel nu dat we winnen en blijven winnen, dan was het seizoen fantastisch, zoveel punten, zoveel goals, zo perfect gedaan van de coach met een jonge selectie. Voetbal, maar vooral de liefde voor een club maakt zoveel zo betrekkelijk, zo’n momentopname…

  Ik ga me dit seizoen niet meer ergeren, niet meer verwonderen. Ik ga steunen, aanmoedigen, klappen, schreeuwen (en misschien even de andere kant op kijken als het echt niet om aan te gluren is). En ik ga hopen, hopen dat we het dubbeltje op zijn kant kunnen krijgen en dan met de goede kant naar boven om kunnen tikken. Kom op, Ajax! Wij zijn de beste!

   1. Kuijff

    Nee, nu net pas.

    Ik ga voor positiviteit. Een droom rijker en over een aantal wedstrijden misschien een illusie kwijt. Het negatieve kost me te veel energie en tijd.

  1. Ajax1958

   Dat zijn teveel toevalligheden, die allemaal op het juiste moment samen moeten komen. Ik schat de kans dat de graafschap kampioen wordt hoger in.

   1. Kuijff

    Van de eerste divisie dan waarschijnlijk? Het zijn allemaal veronderstellingen die kunnen en in meer of mindere mate waarschijnlijk zijn.

    Mijn punt is vooral dat ik stop met mekkeren en frustratie. Dat levert me niks op en kost me wel wat (energie). Uitgaan van het positieve dat altijd te vinden is (en dan hopen dat het me niet al te veel energie kost om het te vinden…).

 17. Indojood

  Ik supporter Ajax elke wedstrijd maar ik ben realistisch:

  – Europese campagne mislukt.
  – Bekerseizoen mislukt.
  – Slecht voetbal.
  – Chaotisch spitsenbeleid.

  Ik zal geen namen noemen anders gaan er weer mensen huilen.

  – Jeugdopleiding en Ajax ontdaan van enige pleitbezorger van afgesproken visie.
  – Bestuurlijke wanorde.
  – Niet uitvoeren van afgesproken visie.
  – Breuk met grootste Ajacied.
  – Chaotisch spitsenbeleid.
  – Besluiteloosheid tijdens transferperiode.
  – Belangrijke spelers te koop zetten die zelf niet daarom gevraagd hebben.

  Mochten we geen kampioen worden dan is het een heel beroerd seizoen………

  1. paullus

   zo is het en niet anders
   wat zou het mooi zijn als dat hele zooitje opstapt in de zomer

 18. Mauheb

  Weer je!! Toen die lampen 4 jaar niets wonnen, kon Cocu zeggen en doen wat ie wilde, maar het was niks wat ie zij, en nu??? Is ie de beste??? Zo is het nu met de boer, praat veel maar zegt niks eigenlijk, of valt voor de zoveelste keer in herhaling. Tis klaar met Frankie
  Zondag 4-0!

 19. Iamsterdam2015

  Maak mij FF wakker want ik heb een nare droom waarin iemand de hele tijd open deuren opent……pfffft

Comments are closed.