Nouri en Cerny moeten de kar trekken bij Ajax A1

0307jongtwente-jongajax-cerny

Vaclav Cerny en Abdelhak Nouri zullen de komende tijd steeds vaker in actie komen voor Ajax A1, zo laat trainer Frank de Boer weten. De trainer is van mening dat beide spelers belangrijk zijn in de titelrace van de A1 zodat de ploeg ook volgend seizoen weer mag uitkomen in de UEFA Youth League.

‘Het is belangrijk dat A1 weer kampioen wordt en zodoende mag deelnemen aan de Youth League. Dan zitten ze in in ieder geval in de voorronde van het toernooi, ook als wij met het eerste geen kampioen worden. Beide spelers hebben de kwaliteit om de kar te trekken bij A1 dus dat vinden wij op dit moment belangrijk. Dan zien jonge talenten die misschien naar Ajax willen komen in Nederland en het buitenland dat hier de beste opleiding is’. Cerny kwam inmiddels al vijf keer uit voor het eerste elftal terwijl Nouri dusdanig op de deur klopt bij Frank de Boer. Dit seizoen komen beide spelers regelmatig uit voor Jong Ajax.

Bron: Ajax.nl

Related posts

16 Comments

  1. De seijs

   heel goed gedaan voor de toekomst. kom op gasten en nu vol gas kampioen worden.

 1. AFCA my World

  Logische reactie,maar zou ze ook vaker bij de selectie willen zien daar groeien ze nog harder van !

 2. polaroids

  “…. Ook als het eerste geen kampioen wordt”. Dat is geen optie, Frank. Je mag dat zelfs niet denken!

 3. lezerG

  Laat ze maar flink trekken aan die A1 kar, dan kunnen ze dat over een paar jaar in Ajax 1 doen.

 4. Remco425

  Goede uitleg en helemaal mee eens. Die jongens leren zo veel in de UYL, het is belangrijk dat ze dat volgend seizoen weer doen.

 5. Indojood

  Nouri is 17 jaar en ons grootste talent. Bij Cruijff zou hij al vast bij het eerste zitten. Bij FdB heeft ie nog steeds niet officieel gedebuteerd. Geeft te denken….

 6. paulvos

  Veel mee laten trainen bij de eerste selectie, ze krijgen heus wel hun kans. De klasse druipt er van af.

Comments are closed.