Twee nieuwe kandidaten maken RvC weer compleet

Ajax_letters

Ajax heeft twee kandidaten gevonden voor de raad van commissarissen. Leen Meijaard en Peter Mensing worden voorgedragen als opvolger van Dolf Collee, die directeur is geworden bij Ajax, en voorzitter Hans Wijers, die vertrekt. Op woensdag 14 april zullen beide heren worden benoemd tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Meijaard heeft gewerkt op het ministerie van Financiën  terwijl Mensing momenteel een functie vervuld bij Hoofdsponsor Ziggo. Met de benoeming is de RvC weer compleet met voorzitter Leo van Wijk en de leden Theo van Duivenbode en Ernst Ligthart.

Bron: AD

Related posts

27 Comments

    1. De seijs

      weer een paar nieuwe graaiers erbij. Go wat zijn we weer blij.Gaat weer geld kosten.Jongens hef die RVC toch een keer op.

      1. Indojood

        Ajax NV is een structuurvennootschap dus is een RvC wettelijk verplicht. Enige uitweg is een beursexit, de NV opheffen en Ajax weer de club laten worden die het altijd is geweest.

        1. dickst14

          En ik denk dat iedere ajax supporter voorstander is om van de beurs af te gaan. Behalve dan de RVC en een stelletje uit de ledenraad. Gek dat in een democratisch land een paar man het tegenhouden wat ca een miljoen mensen willen.

          1. Ajax 010

            Kan iemand mij uitleggen wat het nut is om nu van de beurs te gaan ? De beursnotering heeft inderdaad momenteel feitelijk weinig nut; een succesvolle uitgifte van nieuwe aandelen bijvoorbeeld is niet erg realistisch. Maar een geforceerde beursexit (lees: inkopen van eigen aandelen; feitelijk ‘dood’ geld) resulteert alleen maar in een serieuze aantasting van de liquiditeitspositie van de club. Wanneer je de illusie hebt dat door een beursexit Ajax weer een ‘echte’ club wordt, droom lekker door. Ajax, zoals elke BVO, is een bedrijf. En figuren die zich op bestuurlijk vlak willen associeren met een club als Ajax is van alle tijden; en of dat dan een RvC heet, of een Raad van Advies, of een College van Wijze Heren, etc. maakt dan niets uit. Het enige zinvolle (maar helaas wellicht weinig realistische) scenario dat ik zie voor een beursexit is wanneer een groep financieel onafhankelijke oud-Ajax spelers een investeringsfonds opzetten en dat dit investeringsfonds een bod doet op de uitstaande aandelen. Dan sla je twee vliegen een klap; je tast de liquiditeitspositie van de club niet aan en haalt onmiddellijk de benodigde voetbal know-how binnen op aandeelhoudersniveau. Misschien moet de nieuwe RvC dit eens onderzoeken ….

        2. Toppertje

          Eens. In die zin is de benoeming van Collee als directeur bij Ajax veel erger. Hoe kunnen we nu weer een echte voetbalclub worden met een ex-bank directeur als directeur bij Ajax?

  1. rickert

    En wat is precies hun band met de club. of komen ze alleen de zakken vullen?

  2. Ramon1

    Ja zulke mensen moeten toch ook iets met ajax hebben dat vind ik dat dat erbij moet horen

  3. San Marco

    Ik neem aan dat ze weten wie ze voordragen(wit/rood/withart) en dat ze zijn doorgelicht! En dat we na zoveel jaar kunnen zeggen: “Het was een verstandige keuze”!!

    1. BobbyHaarms

      Alsof er met dit afbraakbestuur nog een knappe RVC komt. Natuurlijk zitten ze er voor het geld en niet voor de club, poenscheppers zijn het, allemaal. Degenen die er wel echt voor de club zaten zijn allang weggejaagd, met tranen in hun ogen van zoveel gepruts.

      1. Velibor

        Nou of ze er voor het geld zitten weet ik niet maar wel voor het aanzien en zo( vaak publiciteitsgeile ventjes ) dat die van Ziggo er zit kan ik me nog enigszins voorstellen want die pompen er natuurlijk wel een paar cent in natuurlijk en die moet natuurlijk op de knip letten.

  4. Mee zwetsen

    Leuke opmerking”weer een stap in de goede richting” haha de enige goede stap die al die gasten kunnen maken is richting uitgang.

  5. paulvos

    Laten we maar van uitgaan dat deze Heren de juiste besluiten voor ons aller Ajax nemen.!!!

  6. Widi

    Rasbobo’s zo te zien. Vooral die Mensing zit al in heel veel andere clubjes. Geen idee of ze weten of er lucht of zand in een bal zit.

    1. jood84

      er zit toch ook zand in ipv lucht? misschien moet ik dan ook in de Rvc gaan zitten

Comments are closed.