Van de Beek laat zich niet gek maken door Europese topclubs

1110ajax-molde_vdbeek_youne

Donny van de Beek heeft voor zichzelf een beslissing genomen wat betreft zijn voetballoopbaan. De speler die momenteel een stormachtige ontwikkeling doormaakt voelt zich op zijn plek bij Ajax en daar kan zelfs een Europese topclub met een zak vol geld de komende jaren geen verandering in brengen.

‘De afgelopen jaren heb ik natuurlijk spelers zien vertrekken bij Ajax en daar ga ik verder niet over oordelen. Zelf heb ik daar nog nooit over nagedacht en dat ik in zo’n situatie in één klap mijn hele familie zou kunnen onderhouden speelt bij ons thuis niet, dat is bij ons geen afweging. Voor mij is het belangrijk dat ik met voldoende bagage de stap ooit een keer ga maken zoals Christian Eriksen, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Daley Blind hebben gedaan. Momenteel zit ik prima bij Ajax en dat ik af en toe ook nog bij A1 speel is prima, zolang het maar hetzelfde shirt is’.

Bron: VI

Related posts

64 Comments

 1. Amoebe

  Laten we hopen dat deze instelling niet veranderd in de toekomst.

  Maar ik verwacht het niet….lijkt mij eenzelfde jongen als Klaasen. Nuchter en bewust met zijn toekomst bezig.

   1. De Ajacied

    Ja hele goeie instelling van Donny, maar vergeet ook zijn ouders hier niet in hoor, hele nuchtere mensen die het beste met hun zoon voor hebben.
    Super mentaliteit van de familie van de Beek ????

     1. Remco425

      Klopt, hij heeft het nu over de komende jaren, maar wat als hij volgend seizoen vaste basisspeler is en uitgroeid tot de beste van het team en de topclubs in de rij staan?

    1. Litmanen

     Ik denk idd dat de ouders hierin erg belangrijk zijn. Als die geld ruiken en gek worden gemaakt door een buitenlandse club is het goed dat juist die mensen eerst het belang van hun zoon voor laten gaan.

    2. slm020

     Dat ouders er zo heel nuchter in staan dat is belangrijkste !! Helaas gebeurt dat bij de meeste talenten niet zo en daarom slaan ze door !! Dat is juist het probleem 😉

  1. De seijs

   Wat zou de RVC hier van vinden?zijn ze hier blij mee of zien ze volgend jaar net als Bazoer €tekens in hun ogen?

 2. Widi

  Die heeft het op een rijtje. Zou verstandig zijn als hij pas weg gaat, als het, zoals bij Eriksen en Vertongen, een heel seizoen makkelijk gaat in de Eredivisie.

 3. Charka53

  Je heb gelijk Donny ,jou tijd komt van zelf als jr je zo blijft ontwikkelen.

 4. Johan065

  Prima en een hele verstandige jongen. Beter als die gasten die op 16 jarige leeftijd denken dat ze het allemaal weten.

  1. jood84

   die worden gek gemaakt met grote geldbedragen als ze in de jeugd komen voetballen. en ondertussen gaan ze jaren op.de tribune zitten of bank en dan als ze 21 a 22 zijn dan hebben ze al 5 clubs gehad uit de second division of thirt division (om ervaring op te doen) daarna gaan ze weg en mogen ze bij pec of willem 2 het weer proberen. eeuwig zonde dus

 5. Indojood

  Heel verstandig. Als hij blessurevrij blijft dan komt ie er wel. Blijft voorlopig nog maar een paar jaar.

 6. f-side64

  wat dat betreft zijn de blanke voetballers slimmer dan de Surinaamse of marrokkaanse voetballers uitzonderingen daar gelaten.

  1. FdB=Ajax

   Die “blanke” Nederlanders (autochtoon vind ik een betere benaming maar goed) komen meestal ook uit een beter milieu, zoals Donny vd Beek hierboven ook zegt. Dan is het een stuk makkelijker om “slimme” keuzes te maken.

  2. jood84

   inderdad f-side64. cultuurverschil is duidelijk te zien. kijk bijv naar marokkaanse voetballers.. hebben veel talent, maar hoe ouder ze worden hoe vervelender ze worden, kijk bijv. naar el hamdoui,affelay,aisatti en maher. grote talenten waar weinig van komt door de verkeerde instelling te hebben.

    1. Widi

     Een aantal onhandige posts onder elkaar…….de grens tussen generaliseren en discrimineren is erg dun.

    1. jood84

     ik zou de rest van me leven voor mijn club willen spelen. dan maar minder geld, maar wel het wit rood wit aan

     1. Widi

      Je kunt het pas zeggen als je het voor jezelf moet beslissen. Volgens mij kun je je bij Ajax ook binnen spelen. Maar kennis maken met andere culturen is ook niet gek, zeker niet als je er ook nog fors voor betaald wordt. Ik gaf gisteren al het voorbeeld van Siem de Jong. Zelf zou ik dus niet in het koude, regenachtige Newcastle tegen degradatie willen strijden. Een jaar of 3 naar een leuke club in Zuid-Europa die minstens het dubbele betaalt van wat Ajax betaalt lijkt dan aantrekkelijker.

     2. jood84

      culturen zie ik genoeg in mijn land en zeker in onze hoofdstad. daarvoor hoef ik me land niet uit Widi

     3. Velibor

      Ja echt wel een paar jaar bij Málaga of Valencia lijkt me beter dan dat kouwe Englaterra haha

 7. Iamsterdam2015

  Tot dat Barca, Man.c. /united, Chelsea, psg, real of Bayern aankloppen en zeggen wat je bij Ajax verdiend incl in de maand krijg je bij ons in een week…….excl!!

  1. f-side64

   bij al die clubs komt hij nooit in het 1ste dat word verhuren verhuren enz en eindigen ergens bij een 2de of 3de divisie clubje in Duitsland engeland Italië of Spanje

  1. FrankiC

   Dit artikel heb ik al 10 x gelezen, maar dan met een andere naam. Exact zelfde item, zelfde vraag, zelfde antwoord en niet te vergeten: zelfde reacties van ons, de forumleden. Best vermoeiend.

   1. ashwin676

    haha ja en jij krijgt nog likes ook.. lijkt wel een elite van F-side of 410. Gelukkig hoor ik daar niet bij!

 8. Ajax 010

  Tendentieus bericht. Van de Beek is ongetwijfeld een talentvolle speler, maar ik geloof niet dat Barcelona, Real, ManUnited, Chelsea, Bayern, etc nu al in de rij staan. Niet negatief bedoeld, maar heeft nog niets bewezen. Eerst maar eens een vaste 1e-elftal speler worden de komende jaren, en dan weer verder kijken. Davy Klaassen is een goed voorbeeld.

  1. Widi

   Siem de Jong stak er een jaar (niet zijn laatste jaar) echt bovenuit. Kijk waar die nu onder contract staat. En hoe vaak hij speelt. Zou hij het (behalve het geld) nu echt leuker vinden dan bij Ajax.

    1. Widi

     Hahahaha!! Jij snapt best dat het een retorische vraag was, maar ik vind je reactie erg leuk!

 9. Mee zwetsen

  Goh, ik kan een bak met “autochtone” Nederlanders noemen die al voor het geld zijn gegaan. Rare mensen heb je hier hoor. Van de Beek is trouwens deze zomer vertrokken. Voor 100% zeker. Geld blijft geld.

  1. jood84

   maar ze zien al een berg geld liggen bij ajax.. dus ik ben bang dat bazoer zijn laatste seizoen speelt voor ajax

 10. Indojood

  Het was niet serieus hoor. Ben 100% Indonesisch maar heb wel een NL paspoort maar ik ben een zelfbenoemde jood in de Ajax-context.

 11. Mee zwetsen

  Die andere cultuur maakt ze echt geen moer uit hoor. Centen, daar gaat het om.

Comments are closed.