Veltman ook tegen Heracles mogelijk als rechtsback

0109ajax-hsv_veltman

Afgelopen zaterdag  speelde Joel Veltman na het uitvallen van Kenny Tete als rechtsback. Indien Tete niet op tijd fit is voor het competitieduel van dinsdagavond lijkt Frank de Boer voor dezelfde oplossing te kiezen met Veltman als back en Mike van der Hoorn in het centrum. “Laten we hopen dat het meevalt, maar ik zie geen reden om dat niet nog een keer uit te proberen,” aldus De Boer tegenover Ajax Life. In dat geval passeert hij de echte rechtsback Ricardo van Rhijn opnieuw. Waarschijnlijk speelt ook mee dat Van Rhijn mag vertrekken en nadrukkelijk in de belangstelling staat van Everton (zie eerdere bericht).

Bron: AjaxLife

Related posts

23 Comments

  1. antonajax

    Ik gun van rhijn z’n transfer wel. Maar het beleid van Ajax is niet goed. Als je kampioen wilt worden én Europees wat wil bereiken dan heb je op iedere positie een goede vervanger nodig. Van rhijn moet dus gewoon blijven

    1. BobbyHaarms

      Daar heb je een punt. Maar Ricardo stond heel lang basis, dus kan het me enigzins wel voorstellen dat hij weg wil

      1. Remco425

        Ik snap dat ook wel, maar het belang van Ajax staat nu ff voorop en van de zomer kan hij dan alsnog een mooie transfer maken

        1. Litmanen

          Ik kan me voorstellen dat Ricardo zijn eigen belang hoger inschat dan dat van Ajax. Als Tete fit is mag hij weervoorspeller de tribune zitten.
          Hij en Schone hebben onder druk van De Boer bijgetekend en zitten nu nooit meer in de basis. We moeten dan ook wel een beetje begrip hebben als mensen dan in elk geval zoveel eergevoel hebben dat ze ergens willen spelen ipv zittend hun centjes te pakken.

          1. Remco425

            Maar dan zijn we 3 maanden verder en is het al bijna einde van het seizoen. En als Ajax wil dat hij blijft, dan blijft hij. Hij heeft zelf namelijk ook dat contract ondertekend. Ricardo’s eigen belang is dus niet zo relevant.

          2. Litmanen

            Logisch Remco? Van Rhijn heeft bijgetekend op dringend verzoek van De Boer ( zoveel mogelijk basisspelers vasthouden, zie ook Schone) en komt binnen een half jaar op de tribune met de mededeling, je mag vertrekken. Als hij nu een vet contract bij Everton kan tekenen, dan is er niemand die hem tegenhoud.

            Hij heeft officieel toestemming om te vertrekken. Die jongen is geen jojo. Ik hoop dat hij blijft omdat ik een liefhebber van Ricardo ben, maar het is geen zekerheidje.

          3. Remco425

            Op dringend verzoek, maar hij heeft uiteindelijk zelf de keuze gemaakt. En van wat ik begrepen heb mag hij dus idd niet meer weg van De Boer.

    2. Didron

      Antonajax, mee eens! Apart dat Ricardo weg kan/mag/moet en dat je Joël dan als RB neerzet ipv Kenny…

      1. AFCA my World

        Vroeger speelde Veltman altijd rechtsback dus zo gek is het niet,bovendien doet vd Hoorn het nog prima op de plek van Veltman,en Didron misschien had je het nog niet door maar met Tete ff geen risico nemen die heb je later nog hard nodig !!!

        1. Didron

          Mee eens vwb je stuk over Kenny. Maar Ricardo is van nature nog RB, Joel is CM die ook RB kan

  2. Ajax1958

    Ja Bobby, maar als hij nu zelfs geen speeltijd meer krijgt…….gaat hij dezelfde weg als Boilessen? Dat zou wel erg sneu zijn.

    1. BobbyHaarms

      Zeker weten dat dat sneu is. Maar wat moet je dan? Je kan van Ricardo niet verwachten dat hij week in week uit maar op de bank of op de tribune wil blijven zitten, op zijn leeftijd wil je wekelijks spelen. Achter Tete hoort gewoon een jonge stand-in te staan, na vd Wiel hadden we Ricardo en na Ricardo hebben we nu Tete. Een gearriveerde speler zal nooit genoegen nemen met een plaats achter Tete lijkt me..

      1. Widi

        Op welke leeftijd wil je niet wekelijks spelen dan? Zelf had ik dat van mijn 6e tot mijn 36e. Iedereen toch?

        1. BobbyHaarms

          Natuurlijk, maar dit is niet realistisch als je bij Ajax speelt. Je hebt een vaste kern en daarachter als het goed is uitstekende invallers. Dus kom je eerder bij een jonge hond uit met als doel de basisspeler binnen een paar jaar te vervangen als deze naar het buitenland vertrekt.

      2. Ajax1958

        Bobby, ik bedoel als Tete geblesseerd is, mag je verwachten dat Ricardo speelt, maar de Boer gaat liever schuiven. (Dus hij zit/raakt op een zijspoor)

        1. BobbyHaarms

          Klopt Ajax1958. Tenzij er vergaande belangstelling voor van Rhijn is en hij elk moment een akkoord kan bereiken? In dat geval kan ik het nog wel begrijpen anders is het echt kapitaalvernietiging.

    2. rickert

      reactie op ajax1958… ik denk dat hierin wel meespeelt.. stel dat hij nu een blessure oploopt, hij de transfer wel vergeten kan.

  3. ajaxpers

    Het gaat om het beleid van Ajax. Veltman is geweldig centraal en hij mist de snelheid voor linksachter.

  4. KBouter

    Als je een contract hebt, heb je dat maar te slikken dunkt me, je bent professional of je bent het niet. Kan me voorstellen dat aan het einde van het contract denkt van…wegwezen hier, ik zie geen toekomst meer, maar elke club hoort een goede bank te hebben en je bent nooit zeker van een basisplaats.

    Op de sterkte van je bank…daar word een club kampioen mee!

Comments are closed.