Cruijff zet twijfels bij lange contracten leden technische staf

1125cruijff

Johan Cruijff zet zijn vraagtekens bij de langdurige contracten voor leden van de technische staf in de voetballerij en pleit voor een beloningssysteem aan de hand van prestaties. Hij doelt daarmee op de verbintenissen van psv-trainer Phillip Cocu en Ajax-scout Henk Veldmate. “Langjarige contracten voor personen die bezig zijn met de prestatie van vandaag is een verzachtende omstandigheid die niet binnen het proces past”, aldus Cruijff in zijn column in De Telegraaf.

Volgens Cruijff staat het uitdelen van dit soort contracten ‘haaks op de essentie van topsport’. Cocu is met zijn club PSV mondeling akkoord over een nieuw contract dat hem tot medio 2019 aan de regerend landskampioen bindt. Veldmate tekende op zijn beurt, tot verbazing van Cruijff, een contract voor zes jaar in Amsterdam. “Omdat beide functies direct aan de prestatie gekoppeld zijn. De betrokkenen moeten daarom vooral scherp worden gehouden en mogen geen moment verslappen.”

Cruijff verwijst naar een voorbeeld aan uit zijn tijd bij FC Barcelona. Bij de Spaanse grootmacht kregen scouts geen lange contracten. “De scout kreeg een basissalaris en een premie als een door hem voorgedragen talent door de hoofd opleiding goed werd bevonden. “Haalde zo’n jongen de A-selectie, dan volgde een extra premie”, aldus Cruijff.

Bron: De Telegraaf

Related posts

87 Comments

 1. Widi

  Cruijff was de beste voetballer en misschien de beste trainer die we ooit hadden. Hij heeft zich ook daarna voor Ajax ingezet. Maar hij is nu officieel gestopt als adviseur. Volgens mij is het beter dat hij dan nu ook niet meer elke week een column op Ajax richt om alsnog zijn gelijk te halen. Zo lijkt het of hij zichzelf belangrijker vindt dan de club. En dat is zelfs hij niet.

  1. Indojood

   Cruijff heef recht op zijn mening net als iedereen. Als grootste Ajacied mag hij zeggen wat hij wilt over Ajax, zeker zolang in de ArenA er volgens zijn plan wordt “gewerkt”. En de beste man heeft weer gelijk.

   1. BobbyHaarms

    Mee eens. Snap zelf ook geen moer van dat zesjarige contract. Geef liever je absolute topspelers eens zulke contracten

   2. Amoebe

    Hij is erelid dus mag zijn mening te pas en ten onpas geven!

    Ook moeten alle deuren ten aller tijden openstaan voor HEM!

   3. Widi

    JC doet Ajax geen goed met zijn columns. Hij zaait tweedracht. Ook hier op de app. Ik zou willen dat hij dat niet meer doet. We weten nu ook echt wel dat er niet volledig op zijn manier wordt gewerkt en wat hij daar van vindt. Ik vind eigenlijk dat hij daar boven kan staan. Ik vind hem te groot voor rancune.

    1. Amoebe

     Widi….hoe kun je dit nu zeggen!!

     Omdat hij een andere mening heeft moet hij zijn mond houden?

     Nederland is politiek gezien al compleet verkracht door deze opvatting. Mensen de mond snoeren zorgt voor een nog veel grotere onrust uiteindelijk. “het debat” is het belangrijkste dat er is!!!

     Iedereen die een mening heeft moet deze kunnen verkondigen….je kunt het hier mee eens zijn of niet uiteraard. Mensen het zwijgen opleggen is de achterdeur uit.

     LANG LEVE HET VRIJE WOORD!

     Of je nu Cruijff, Willem van Hanegem of Piet uit schubbekutteveen bent!

     1. Widi

      Ik snoer niemand de mond. Zou ik niet willen. En het ontbreekt mij aan autoriteit. Verder handhaaf ik mijn mening. En wil ik niets met PVV te maken hebben!

     2. AjaxBarcelona

      Widi, ik zie nergens de vergelijking met de PVV. Vrijheid van meningsuiting oftewel het gebruik van het vrije woord staat los van het bestaan van de PVV. Het vrije woord stelt mij in staat tegengas te geven tegen geluiden die ik niet prettig vind. Daar horen in mijn geval PVV geluiden bij maar dat doet aan de vrijheid niets af.

     3. AjaxBarcelona

      Wil alleen nog wel even weten van Amoebe waar schubbekutteveen ligt. Lijkt me een leuk plekkie voor een lang en regenachtig weekend 🙂

     4. Amoebe

      Mijn vader heeft mij geleerd dat er 2 zaken in het leven zijn die je met niemand moet delen….je vrouw en de locatie van schubbekutteveen.

     5. Amoebe

      Hmm nu wordt het interessant….waar geef ik een pvv geluid

      Ik geef alleen aan dat ik tegen dictaturen ben en onderdrukking!

      Je mag mijn politieke voorkeur trouwens ook weten hoor….stem al 22 jaar VVD….als ondernemer is dit het beste uit alleen maar slechte keuzes in mijn geval.

      Maar eigenlijk doe je dus nu weer wat ik net dus beweerde….ik geef een mening die niet de jouwe is….jij geeft er nog een sausje van jouw eigen waarheid overheen en nu ben ik dus een paria!!!

      Bedankt voor de bevestiging en ik hoop dat andere mensen deze onderdrukker/kleine dictator voortaan ook niet te serieus nemen.

      Daar krijg je enge dingen van.

      Groeten van Theo van Gogh!

     6. AjaxBarcelona

      Ik zat ook te zoeken naar dat PVV geluid. Niet gevonden. Die, de PVV, zijn overigens volgens mij totaal niet van het vrije woord volgens mij. Als dat vrije woord anders klinkt dan zij willen, willen ze ervan af 🙂 Beetje ala Ruben en consorten :-). Maar dat is weer een heeeeeel andere discussie en heeeeel erg off topic 🙂

     7. Widi

      Je lijkt wat in de war. Dat maakt je nog geen paria. Ik heb nergens geschreven dat jij of JC of wie dan ook geen mening mag hebben. Ik heb alleen geschreven dat ik van mening ben dat JC die mening beter wat minder zou delen via Jaap de Groot.

     8. Indojood

      Uit het hart gegrepen, Amoebe. Ik ben opgegroeid in een fascistische dictatuur (Soeharto’s Indonesië) waarbij je zelfs bij familie op je woorden moest passen omdat de veiligheidsdienst overal zijn mannetjes had. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik in NL binnen het kader van artikel 1 van de Grondwet mijn mening kan geven. Het is te belachelijk voor woorden dat mensen hier vinden dat Cruijff zijn mond moet houden en dat schijnheilig doen onder het mom van dat ie zich moet focussen op zijn herstel. Wat een pedant en betuttelend gedrag. Hij is oud en wijs genoeg om zelf te bepalen hoe hij zijn leven leidt.

     9. Widi

      Jij vergelijkt dingen met elkaar die ik niet met elkaar zou vergelijken. Nog eens: ik leg hem niet het zwijgen op.

   4. HURBIE

    Cruijff is AJAX en AJAX is Cruijff dus deze grootheid mag alles zeggen wat hij denkt.
    Alleen ze moeten zijn raad meer opvolgen

  2. Litmanen

   Eens met Widi. Elke keer roepen dat je er klaar mee bent en vervolgens elke week een sneer uitdelen naar iets wat met Ajax te maken heeft is dan niet op zijn plaats.
   Ik begrijp dat er contractueel vastgelegd is dat er elke week een stukje van Cruijff in de Telegraaf moet komen, maar besteedt die ruimte dan aan bijvoorbeeld aan alle andere clubs van de wereld en bijvoorbeeld zaakwaarnemers van jeugdspelers in het gehele voetbal.

   En voor alle criticasters: dit heeft niets te maken met het weergaloze verleden van Cruijff. Wordt gezond man, dat lijkt me een stuk belangrijker dan elke keer spijkers op laag water zoeken.

  3. quadsboy

   Nee hoor Widi ik weet dat cruijf een goeie voetballer maar geen betere trainer als van gaal

 2. ajaxpers

  Cruijf mag alles zeggen en hoe durft iemand hem de mond te snoeren. Bovendien bedrijfstechnisch heeft hij groot gelijk.

  1. Kuijff

   Bedrijfstechnisch groot gelijk? Waar werk jij?

   Cruijff is de beste voetballer die ooit bij Ajax heeft gespeeld, een icoon op het voetbaltechnische vlak. De tijd dat het conflictmodel dat hij veelvuldig hanteerde productief was, ligt echter ver achter ons.

   Niemand zit toch te wachten op scouts die 4000 spelers voorstellen omdat de kans op een premie dan stukken groter is?

   Waar is het clubgevoel met die insteek? Het eigen eergevoel, de eigen verantwoordelijkheid?

   Juist de insteek die Cruijff in deze voorstaat, leidt direct tot verzakelijking van het werk voor onze club. Als ik her en der lees, zijn er hier maar heel weinig mensen die daar blij van worden.

   Ik word dat in elk geval niet van zulke dienstverbanden. Je stuurt dan op het weglaten / verdwijnen van clubgevoel en daarmee op een verzakelijking die elke echt goede scout geen seconde laat nadenken als hij bij een andere club een beter aanbod krijgt.

  2. Widi

   Niemand snoert hem de mond. Maar ik durf wel te zeggen dat ik hem te groot vind voor die rancuneuze stukjes in de Telegraaf.

  3. Widi

   Denk je echt dat een goede scout die 33 jaar bij Groningen werkt daar vertrekt voor een jaarcontract? JC heeft soms een te eenzijdige starre kijk op zaken.

 3. timkloppers

  over lange contracten heeft hij financieel gezien een punt. maar het zijn ook andere tijden. Hoe lang is het geleden dat hij bij Barcelona zat.

  1. creutz1977

   juist… voetbal ontwikkeld zich en hij blijft steeds in het verleden praten… sorry persoonlijk word ik daar een beetje moe van… Zal ik wel hoopjes Johan fans tegen de scheen schoppen… Maar wat het de beste man nou nog actief de laatste jaren met voetbal gedaan… voetbal van toen is allang niet meer van nu… prima ajax man… Maar altijd maar kritiek… Hij begint een beetje op van Hanegem te lijken… Die brult ook altijd maar wat…

     1. Indojood

      Maar ik ben het met je eens hoor. Het voetbal van toen is allang niet meer van nu. Het is nu niet om aan te zien en we stellen niets meer voor.

 4. AjaxBarcelona

  Hoezo op Ajax gericht. Volgens mij richt hij zich op dit soort lange contracten in het algemeen. Volgens mij is PSV met Cocu nl. geen onderdeel van Ajax. Daarnaast mag ook hij, net als iedereen zeggen wat hij wil zolang het binnen de grenzen van het betamelijke blijft. Met dat laatste zal hij nimmer een probleem hebben in tegenstelling tot andere mensen 🙂 Trouwens, wat is er überhaupt mis met de waarheid? 🙂

  1. Widi

   Nee AB, ik heb daar vanmorgen meteen over nagedacht. Typisch JC. Hij doet dat vaker. Hij noemt er een voorbeeld bij om te voorkomen dat er kan worden gezegd dat het alleen op Ajax gericht is. En het is niet DE waarheid. Het is EEN waarheid. Die van JC.

 5. AjaxBarcelona

  Lees nu net de reactie van creutzfeldt-Jacob. Flikker ik toch gelijk uit mijn stoel van het lachen. Ik dacht dat mijn vader vroeger dement was maar die was geestelijk stukken meer bij dan creutzje. Zo, weer ff mn stoel opzoeken.

     1. creutz1977

      sorry, je bent een vrouw… wist ik niet… Mijn excuses.. Maar ben blij dat je aan het lachen heb kunnen brengen… Nu nog volwassen reageren en dan klopt het weer 😉

  1. Litmanen

   Je blijft maar beledigen als mensen het niet met jou eens zijn he? Het houdt maar niet op. De naam Ajax/Barcelona moet staan voor klasse en stijl. Jij trekt de naam van die clubs elke keer weer door de stront!

 6. AjaxBarcelona

  Oke een “volwassen” reactie van meneer AB. Cruijff is en ademt het voetbal zoals we het willen zien. Vijf jaar geleden gaf bijna de hele wereld aan dat het plan Cruijff de oplossing was voor het probleem. Dus hoezo niet van deze tijd. Het is ongelooflijk dat iemand het verschil niet ziet tussen kritiek uiten en precies en inhoudelijk aangeven wat er in zijn ogen zou moeten gebeuren. Het feit dat jij je afvraagt wat hij de laatste tijd in het voetbal heeft gedaan zorgt er gewoon voor dat een heleboel mensen je niet serieus kunnen nemen. Van Hanegem wordt hier simpelweg uitgelachen omdat het een Feijenoorder is met een mening over Ajax. Dan sta je per definitie al met 5-0 achter. Als je wat neutraler naar zijn stukjes kijkt zijn het zeker geen bral stukjes. Tot zover de gevraagde volwassen reactie. Ik vrees alleen dat jou reacties nog vaak tot een lachstuip zullen leiden. Excuus daarvoor.

  1. creutz1977

   Waarom omdat ik jouw mening niet deel mbt Johan… Ik heb hem niet op een voetstuk staan en neem niet klakkeloos alles aan wat hij zegt… En van Hanegem heeft niet zozeer een mening over Ajax maar over zijn eigen club… En Johan die roept van alles vanuit zijn landhuis maar actief is hij al heel lang niet meer… Ik ben van mening dat hij daar zijn raam ff opengooit en wat schreeuwt dan zijn gordijnen snel dicht trekt…. En een week later krijg je de volgende kreet van hem.. sorry maar ik vind dat zwaar vermoeiend en zeker voor iemand die zegt dat hij zijn handen van Ajax aftrekt… nou prima… Maar blijf dan ook niet van afstand kritiek uiten… ajax doet het niet zoals Johan het had willen zien! nou dat is hun recht toch… Hij mag daar idd wat van vinden maar dan had hij naar mijn mening zich actiever mee moeten bemoeien

   1. Indojood

    Je begrijpt er niets van. Wij mogen hier, thuis, in het stadion, op de werkvloer van alles vinden over Ajax maar de grootste Ajacied moet zijn mond maar houden omdat jij het vermoeiend vindt.

    1. Litmanen

     Jij begrijpt er niets van indioot! Cruijff zou zich verre van Ajax houden, maar hij blijft de nu daar werkzame mensen maar de les lezen. Jij en je vriendjes zouden zich moeten realiseren dat Cruijff zichzelf elke week meer een karikatuur van zich zelf maakt. Vrienden zouden hem eens in bescherming kunnen nemen.

     1. AjaxBarcelona

      Indioot is geen belediging? Ruben, Ruben, Ruben toch. Andere verwijten dat ze iemand beledigen en zelf minimaal even hard zo niet harder meedoen.

     2. Litmanen

      AB jij bent de kampioen beledigen, dus stop daar eerst eens mee. En niemand wenst jou dood. Als je euthanasie wilt plegen is dat een keus die je zelf maakt.

    2. Widi

     Wat wij hier zeggen, neemt niemand van buiten serieus. Wat JC roept wel. Daar hebben de Ajax werknemers en bestuurders soms last van. Toch blijft hij het doen. Uit rancune. Terwijl hij misschien iets belangrijkers aan het hoofd heeft.

 7. Heldenzoon

  In de oude tijd kreeg een scout twee kaartjes voor een Ajax pot en een premie. Hobby scouting. Scouts van nu zijn clubgebonden en doen het als werk. Zou jij voor de nv Ajax scouting doen voor noppes? Echter….. 6 jaar is wel veel. Hoezo niet gewoon 3? Johan heeft een beetje gelijk.

 8. AjaxBarcelona

  Ik heb Johan totaal niet op een voetstuk staan. Waarom denk je dat, omdat ik jouw mening niet del mbt Johan. Jij mag dus wel stellig zeggen dat Johan maar van alles roept door het open raam van zijn landhuis en ik mag niet stellig zeggen dat ik dat onzin vind? Beetje erg eenrichtings verkeer. Jij stelt dingen stellig, ik ook. Punt is dat is er stellig van overtuigd ben dat jij het totaal ongefundeerd doet en dat jou stellingname ook bezijden de waarheid is. Dat is mijn stellige overtuiging die ik zal blijven verdedigen zolang er geen overtuigend bewijs wordt neergelegd wat mij een ander inzicht doet geven. Voorlopig stelt Cruijff zich kwetsbaar op door inhoudelijk zijn mening te geven op zaken en daaronder valt ook het geven van kritiek.

  1. Kuijff

   Zie mijn reactie van 14:08 op Ajaxpers. In mijn ogen een gefundeerde reactie op de uitlating van Cruijff.

   Overigens; een trainer die Ajax met mooi voetbal resultaten laat halen, mag van mij voor onbepaalde tijd worden aangesteld. Als het bij Man United, Arsenal en bijvoorbeeld Auxerre kan, waarom dan niet bij ons?

 9. AjaxBarcelona

  Cruijff staat juist in deze tijd. Deze tijd kent in principe geen langdurige contracten maar flex-contracten. Contracten met beloning gericht op prestatie zijn meer in gebruik dan contracten met vaste gegarandeerde inkomsten ongeacht prestatie. Je kan dus ook zeggen dat Johan vanaf het moment dat hij op recette basis ging spelen zijn tijd ver vooruit was.

  1. Widi

   Klopt ten dele. Maar geldt niet voor mensen die zo goed in hun werk zijn dat ze kunnen kiezen. Kennelijk geldt dat voor Veldmate. Ik hoop dat hij het waarmaakt. Want via JC is er geen fatsoenlijke speler (bijvoorbeeld uit Spanje) naar Ajax gekomen. Voordat ik nu namens van Barcelona spelers krijg die voor ons gespeeld hebben: die maakten niet echt het verschil toch!

  2. Kuijff

   En dat baseer je op? Ja, flexibilisering is trend op de arbeidsmarkt. Dat is niet ingegeven door visieverandering op HRM-gebied, maar door krimpende markten die structurele loonkosten tot een risico maken. Het merendeel van de huidige arbeidscontracten is echter nog gewoon voor onbepaalde tijd.

   In de commerciële sector zijn bonussen inderdaad gangbaar. Over het daadwerkelijke effect verschillen de professionele meningen stevig. Structuren met een zeer laag basissalaris en mogelijkheden om dit te verhogen met premies zie je enkel in schimmige sectoren en bijvoorbeeld de advertentieverkoop. Deze sectoren kennen een gruwelijk hoog verloop.

   En ja, ik ben oud genoeg om te weten waarover ik het heb, al boeit leeftijd geen bal als het aankomt op het verwoorden van een duidelijke mening met heldere, op feiten berustende, argumenten.

   1. Widi

    Het gros van de arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd bestaat vooral nog omdat werkgevers er niet van af kunnen. Er zullen er steeds minder zijn. Natuurlijk kan dat veranderen als er weer eens krapte op de arbeidsmarkt heerst. Maar verwacht jij dat binnen een paar jaar?

 10. AjaxBarcelona

  Overigens wel leuk om te zien dat een minderheid (Ruben en consorten) denkt dat ze praten namens de meerderheid. Best geinig. Lekker laten denken ook.

 11. AjaxBarcelona

  Is toch niet rancuneus? Mensen die het niet eens zijn met hem en vinden dat hij zich er niet meer mee mag bemoeien, die vinden hem rancuneus. Johan geeft zijn, inhoudelijke mening over o.a. Ajax en in dit geval ook over PSV. Wij pleuren hier de meest niet inhoudelijke onzin op een forum, dus laat hem nu gewoon zeggen wat hij wil lijkt me. Staat er af en toe ook wat zinnigs hier waar je het mee eens of oneens kan zijn. 🙂

   1. Widi

    Wie JC al lang volgt, ik sinds de jaren-70, weet dat rancune zijn grootste drijfveer is. Dat is keer op keer gebleken. Waarom denk je dat hij anders een jaar in een Havenstad gespeeld heeft? Ook nu spreidt hij rancune ten toon. Ik constateer dat en ben van mening dat hij dat niet nodig heeft en dat Ajax het ook niet kan gebruiken.

    1. Indojood

     Wie Cruijff al langer volgt weet dat hij mooi voetbal en succes aan elkaar koppelt. Dat is keer op keer gebleken. Daarnaast is hij Ajacied dus mag hij zeggen wat hij wilt en Ajax doet er goed aan om eens een keer te luisteren.

  1. creutz1977

   mee eens AB, maar laat andere mensen ook in hun waarden als ze er een andere mening hebben en dat die niet strookt met die van jou… Dat kan,… Maar je reacties daarop zijn meestal best kinderlijk en getuigd weinig van volwassen gedrag… nogmaals niet iedereen is het eens met Johan… neemt niet weg dat hij het beste met Ajax voor heeft…. Maar nogmaals ik ben van mening… Als hij echt plan Johan had willen zien slagen dan had hij ook de ballen moeten hebben om daar daadwerkelijk een stoel moeten bekleden en dan ook zijn verantwoordelijkheden moeten nemen… Dat vind ik te makkelijk

 12. AjaxBarcelona

  Beste Ruben, jij zou graag zien dat ik van de 2e ring in de Arena naar beneden zou springen en me te pletter zou vallen op het beton. Last van Alzheimer? Dit laatste is verre van een belediging maar een vraag.

  1. Litmanen

   Jouw geheugen is erg eenzijdig. Wat jij en je vriendjes mij hebben gegund durf ik hier niet eens te herhalen. Verder denk ik nog steeds dat jij een inteelt neefje van Wim Jonk bent. Maar dat natuurlijk is voor jou geen belediging……

   1. AjaxBarcelona

    Inteelt neefje is dus geen belediging. Oke, weer wat geleerd van Ruben. Wel leuk trouwens dat je je aangesproken voelt bij het type Ruben de Puben.

 13. AjaxBarcelona

  Ik geef het op bij dit topic. Inmiddels wordt er zelfs aan geschiedenis vervalsing gedaan. Ben toch wel een beetje benieuwd naar de gem. leeftijd van mensen die van mening zijn dat Cruijff verkeerd bezig is. De leeftijden van de Alzheimers hoef ik niet te weten 🙂

  1. Litmanen

   Jij geeft het altijd op als je al drie keer uitgeluld bent en je zelf al vier keer hebt herhaald. En je blijft maar beledigen, maar ja, uiteindelijk is dat je enige wapen nog.
   Of mensen met een andere mening zijn jou te jong en anders hebben ze Alzheimer. Wat ben je toch een zielig hoopje levend iets.

   1. AjaxBarcelona

    Oke speciaal voor jou. Ik kom vanavond nog even naar je zolderkamertje om je toe te dekken. Of is dat ook weer beledigend. Ik vind het wel erg lief van me. Strakjes als je aan tafel gaat wel netjes je handjes wassen hoor Ruben. Zit zoveel smerigheid aan je vandaag.

 14. AjaxBarcelona

  Klopt dat er nu nog sprake is van veel contracten onbepaalde tijd. Maar die zijn merendeels niet meer van de laatste tijd. Een contract van 6 jaar wordt eigenlijk alleen gegeven als er sprake is van een langdurig afgebakend project. Juist in de voetbalbranche zou het goed zijn om de beloning af te stemmen op de prestatie. Ook bij de voetballers zelf. Simpel voorbeeld: voor elk gescoord doelpunt door het team een bonus. Hoe meer doelpunten in een wedstrijd hoe hoger de bonus per doelpunt. Komt de amusementswaarde ten goede, brengt supporters naar het stadion en geeft meer reclame inkomsten. Simpel maar doeltreffend. Het is hoeft dus niet alleen voorbehouden te zijn aan de schimmige sectoren :-). Zelf heb ik een internationaal bedrijf gerund waar bovenstaande uitstekend heeft gewerkt. De bonussen bij geen ziekte verafschuw ik trouwens. Daar krijg je uiteindelijk alleen maar doodzieke werknemers van.

  1. Kuijff

   Eens, maar dan zonder een laag basissalaris. Die constructie is wel voorbehouden aan de schimmigheid.

    1. Litmanen

     Jij hebt geen leiding aan mensen gegeven, fantast. Als dat waar was, dan had je ons hier niet meer lastig kunnen vallen, inteelt wimpy.

     1. AjaxBarcelona

      Sorry, ik ben een fantast een gedrocht een Willempie. Ik zal mij voortaan nederig opstellen mijn meester. Ik vraag om vergiffenis.

     2. Moosie

      Het sukkeltje is lekker op dreef,
      Zielig nog steeds anoniem uit zijn nek lullen/
      En maar klagen over anderen.
      Maar wat wil je als je ongelijk na een paar weken al aangetoond is.
      Niemand bij het huidige bestuur lijkt zich ook maar iets van het oorspronkelijke beleid aan te trekken.
      Langdurige contracten geen hoofd opleidingen meer.
      En aankopen die er niet toe doen.
      Maar ja als het kleine clubje zielepietjes maar hun gelijk kan halen en iedereen die het er niet mee eens is de mond denkt te kunnen snoeren is het goed in die misselijke koppies van ze.

 15. Widi

  AB en Litmanen. Is dat nu nodig. We hoeven toch niet te schelden. Ik ben vandaag aangepakt. Maar ik scheld gewoon niet (terug). Ik sta achter mijn mening en dat mogen anderen ook.

  1. BobbyHaarms

   En zo hoort het ook Widi, een mening hoort van jezelf te zijn en die moet iedereen hier ook kunnen zeggen, en het siert je dat je er niet op in gaat. Toch moet ik stiekem wel glimlachen om sommige reacties hier hoor 🙂

 16. AjaxBarcelona

  Widi, met een lekkere felle discussie is niets mis. Ruben Nietmanen heeft verleden jaar echter een lijn overschreden wat niet goed te maken is. Mensen dood wensen is toch echt de limit. Zelf zegt hij altijd dat een ander schuldig is. Ik zal hem altijd aanvallen zolang hij hier op het forum is. Iedereen kan inmiddels weten wie ik ben en waar ik vandaan kom. Geen geheimen. Net als Moosie. Ruben Nietmanen blijft lekker stiekem anoniem zijn vuilspuiterij doen. Is prima maar dan moet hij via het forum maar ontvangen. Voor jou een tip: Blijf onderscheiden welk commentaar voor jou is en welk commentaar niet 🙂

   1. AjaxBarcelona

    Ach, misschien ben je het is sommige opzichten eens met verkeerde personen en geef je misschien steun aan wat onfrisse ideeën. Dan ga je mee, klopt.

Comments are closed.