Galasek: ‘Ik heb bij Ajax mijn mooiste tijd gehad en dat wens ik Cerny ook toe’

0821vaclav_cerny

Tomás Galásek kwam van 2000 tot 2006 uit voor Ajax en groeide er uit tot een leider en de aanvoerder op het middenveld. De 42-jarige oud-prof volgt nu met bovenmatige interesse zijn landgenoot Vaclav Cerny. Cerny is pas 18 en staat nog aan het begin van zijn profloopbaan, maar Galásek hoopt dat de vleugelspeler een belangrijke speler kan worden voor Ajax.

Galásek is blij dat Cerny de keuze voor Ajax gemaakt heeft, zo zegt in een interview met Ajax Showtime. “Ik moet zeggen dat hij een goede keuze heeft gemaakt toen hij andere topclubs afwees. Daar heeft zijn vader, die jeugdcoach is, een goede rol in gespeeld. Hij had ook ergens anders meer geld kunnen verdienen. Cerny bewandelt gewoon de goede weg. Bij Ajax kan hij zich goed verder ontwikkelen. ”, aldus Galásek. Galasek raadt Cerny aan vooral te genieten van alles wat hij leert en meemaakt bij Ajax. “Ik heb daar mijn mooiste tijd gehad en dat wens ik hem ook toe.”

Bron: Ajaxshowtime

Related posts

12 Comments

   1. FdB=Ajax

    El Ghazi is ook nog steeds een groot talent, die volgens mij al een stuk verder is dan Cerny. Ik ben een fan van dat jochie hoor, maar laten we eens ophouden met talenten af te schrijven als ze net pas een jaar (of twee) doorgebroken zijn.

    1. Widi

     Ben ik met je eens. En Cerny speelde tegen HSV juist niet goed. Ik ben blij dat we allebei hebben.

 1. Ajax nr 1

  Cerny echt die komt er wel dat geloof ik zeker. Maar wel onder een ander TH anders gaat ook Cerny vroegtijdig weg.

 2. timkloppers

  cerny komt er zeker aan. galasek de voetballer die altijd de rust bewaarde, ook een geweldenaar destijds.

  1. BobbyHaarms

   Fantastisch dat een oud speler dit zegt. Een beetje positieve reclame voor onze club kan nooit geen kwaad(waar hopelijk ook andere jonge spelers en hun ouders naar luisteren). Wat Cerny betreft vind ik dit een heerlijke speler waarvan ik hoop dat zijn kop nu eens niet vol opdrachten wordt gestopt door het TH maar dat hij lekker vrijuit mag blijven ballen.

 3. -buitenkantje rechts-

  Cerny is een van die aanstormende van die talenten waar ik enorm van kan genieten..
  Cerny, vd Beek, Nouri zijn nog heerlijk frisse spelers die nu al beter zijn dan de zogenaamde basisspelers..

Comments are closed.