Jong Ajax ruim langs JVC Cuijk

De_Toekomst

Jong Ajax heeft het oefenduel met Topklasser JVC Cuijk op sportpark De Toekomst makkelijk gewonnen. Na een enigszins moeizame eerste helft walste de ploeg van trainers Andries Ulderink en Jaap Stam over de Brabanders heen. Zakaria El Azzouzi had met drie doelpunten het grootste aandeel in de 5-0 overwinning.

In de basisformatie begonnen slechts vier spelers die in het hele vorige seizoen met recht selectiespeler van Jong Ajax konden worden genoemd. Django Warmerdam en Milan Vissie vormden het ‘ervaren’ hart van de verdediging, terwijl Abdel El Hasnaoui de meest ervaren Ajacied op het middenveld was. Robert Muric speelde samen met de jonge Vaclac Verny op de vleugels. Verder bestond Jong Ajax uit spelers die net als Cerny vorig seizoen hun meeste wedstrijden in de A1 afwerkten.

Over enkele weken begint Jong Ajax de competitie met een uitwedstrijd bij Achilles ’29. Volgens Ulderink is Jong Ajax in deze voorbereiding goed op weg naar de competitiestart: ,,We krijgen er nu weer wat spelers bij die met Oranje onder 19 speelden op het EK of met Ajax 1 hebben getraind. De groep wordt zo compleet. Het wordt interessant om te kijken hoe we het in de volgende oefenwedstrijden doen tegen Newcastle United onder 23 en Al Rayyan, twee ploegen die van ons niveau zijn of misschien nog wel iets beter. Maar al met al denk ik dat we op de goede weg zijn”, aldus de coach op Ajax.nl

Opstelling Jong Ajax:
Groothuizen, Dankerlui (46. Clement), Vissie, Warmerdam, Gudelj (65. Mirani), El Mahdioui (65. Van de Beek), Nouri (80. Hendriks), El Hasnaoui (65. Bakker), Cerny (31. Meleg), El Azzouzi, Muric.

Bron: Ajax.nl

Related posts

12 Comments

  1. lezerG

    Dat is fijn voor Jong Ajax. Hoopgevend. Ajax 1 verliest intussen met 1-0 van St Etienne. Dat is bepaald niet hoopgevend.

  2. Didron

    Waarom halen we Robert Muric, Dejan Meleg en evt. Zakaria El Azzouzi niet naar het eerste??? Zij scoren makkelijker… Talenten genoeg! (ook al is een gerenomeerde spits ook fijn!)

  3. Emilio4Ajax

    Gedeeltelijk heb je wel gelijk Didron, maar te snel is ook weer niet goed. Kijk maar bijvoorbeeld wat er met Bakkali van PSV gebeurd is na zn schitterende debut… Zakte als een pannekoek in elkaar… en het is nog maar de vraag of we ooit nog iets van hm horen… Jonge gasten hebben vaak de intensie om te snel naast hun schoenen te gaan lopen en dat proberen ze op deze manier te voorkomen… 😉

    1. Didron

      Nee, inderdaad… TE snel is niet goed, maar ik mag toch hopen dat zeker Muric dit seizoen in Ajax1 nog veel aan spelen toe gaat komen. Zou (samen met Sinkgraven) wel eens DE revelatie van ons aller Ajax kunnen worden!

  4. Widi

    1. Wat doe jij hier, je bent duidelijk geen Ajacied! 2. Jij leest dit ook, dus heb jij dan een leven? 3. Rot op hier en ga lekker naar de Coolsingel. Ook dit jaar weer alleen om te winkelen natuurlijk.

  5. -buitenkantje rechts-

    Je ziet nu dus dat eigenlijk alleen Gudelj aangetrokken hoefde te worden.. Kijk eens in de verdediging hoe goed het nu (zonder Heitinga) staat. Middenveld loopt over van talent, aangevuld met Gudelj prima in orde. Voorin met aanvulling van Muric en Menig en eventueel Meleg/Zivcovic waren alle posities prima ingevuld.

  6. LeroyT

    Ja rot op Lee Towers met je nep gouden microfoon zielige stakker. Hij zit hier alleen maar om echt nieuws te lezen. Want daar in Rotterdam gebeurt al van 2001 helemaal niets meer.

Comments are closed.