De Boer tevreden over ploeg na gelijkspel tegen Wolfsburg

0717ajax-wolfsburg_elghazi

Frank de Boer liet na afloop weten tevreden te zijn over zijn ploeg in het duel tegen VfL Wolfsburg. Met name over de eerste helft was hij te spreken. De Boer gaf aan veel dingen teruggezien te hebben waar op gehamerd werd. Er werd bij vlagen meer druk gezet en sneller naar voren gespeeld. Dat leverde dan ook direct mogelijkheden op.

‘Met name in de eerste helft hadden we de controle. Na 75-80 minuten ebde het weg. Maar dat is normaal in deze fase waarin ze voor het eerst 90 minuten spelen. In de tweede helft bracht Wolfsburg veel nieuwe spelers in waaronder een paar spelers met extra kwaliteit zoals De Bruyne. Dat zie je dan wel’, aldus De Boer voor de camera van Fox Sports. De Ajax coach had genoten van de manier waarop de Ajax fans John Heitinga onthaalden. ‘Dat was prachtig. hij is toch een soort ‘verloren zoon’ die terugkeert bij de club. Ik ben blij voor hem.

App-gebruikers: Bekijk de video via deze link op onze website.

Related posts

75 Comments

      1. VAK410THEBEST

        ik hoop het heel erg! maar dit is de 1e x in mijn leven dat ik het zeg miss, maar heeft psv niet toch een iets betere selectie…

        1. antonajax

          Op welke positie vind je dat PSV een betere speler heeft staan dan Ajax?? Ik kan er geen 1 noemen

  1. Roberto

    Leuk schouwspel om te zien, vooral de eerste helft was het aanzien meer dan waard. Ajax speelde fris en was gretig.en er werd goed druk gezet op de tegenstander . Uitblinkers waren voor mij…Bazoer, Riedewald, Sinkgraven, Tete en Klaassen.

    1. quadsboy

      Voor mijn riedewald dat is pas verdedigen snel plus goed mee voetballen gewoon durven en doen de rest volgt

  2. Litmanen

    Hebben jullie een andere wedstrijd gezien? Zelfde drama als vorig jaar. Geen enkele dieptepass gezien, alles terugdraaien en breed spelen.
    Gudelj en Van Rhijn niet eens bij de selectie…
    Veertigduizend mensen weer in slaap gevoetbald en dan zeggen ” ik heb een goede wedstrijd gezien”.
    Alle supporters om mij heen waren heel negatief, dus die zagen wel dezelfde wedstrijd als ik….
    De Boer gaat de Kerst niet halen zo, 100% zeker.

    1. BobbyHaarms

      De Boer haalt de kerst wel hoor, maar verder ben ik het met je eens..leuke dingen gezien, maar voor de rest was het wederom erg matig allemaal. Snap de hosanna niet echt want hiermee word je niet fluitend kampioen en heb je in Europa nog bar weinig te zoeken. Het talent is er zeer zeker maar ik zie het op een enkeling na het er nog niet uitkomen..helaas

    2. S4ndrr

      Wat een onzin. Jij verwacht 20 opgelegde, gecreeerde kansen waarvan minstens 10 in gaan van Ajax tegen de nummer TWEE van Duitsland. En dat in de eerste echte krachtmeting van het seizoen. Voor het eerst met het, op het oog, basis elftal. Jongens die na een aantal weken rust weer 90 min maken. Jij moet haast wel een grote Barca, Bayern of Real fan zijn. Kom op zeg, nu zonder sarcasme. Ik heb een betere wedstrijd gezien dan afgelopen half jaar! En dan is dit pas de 3e officiele oefenwedstrijd. Blijf maar negatief, dan kom je er wel!!

      1. Litmanen

        ff langs Hans Anders dan maar. Ajax ging pas een beetje voetballen toen Schone kwam. En dat duurde tien minuten en waren er al heel wat wissels geweest. Dus geen sprake van de ideale opstelling van De Boer.

        1. Zlatan

          De Boer gaat eerst kijken wie het beste past in het geheel dat snap je wel he Litmanen ?

          1. dickst14

            nee ik denk niet dat litmanen het snapt. dat blijkt wel uit het feit dat ie de koning vd terugspeelbal van Rhijn miste.

          2. Litmanen

            Ik denk dat Litmanen het wel snapt. Gudelj gehaald voor meer power op het middenveld. Miljoenen aankoop op verzoek van De Boer. Mag aannemen niet voor Jong Ajax. Tenzij hij voor de verhuur is gekocht, net als Zivco.
            Heitinga voor de bank gehaald. Dijks is een versterking, maar dat had iedereen beter kunnen invullen dan Boilesen. Waar is het elftal dan verder versterkt op dit moment ten opzichte van vorig seizoen? Nergens dus.
            Nieuwe buitenlandse jongens zullen oom wel de eerste weken bin Jong Ajax gestald worden.
            CONCLUSIE: Ajax is nog geen stap verder van eind van vorig seizoen.
            Tete speelde net zoveel breed als Van Rhijn en is verdedigend niet sterker.
            De Boer staat gewoon buiten als hij niet verder komt in Europa en in de eredivisie. En na gisteren kun je wel roepen: het was een oefenpotje. Dus ik hoef me geen zorgen te maken als ik zie dat Milik 2 keer fatsoenlijk is aangespeeld in90 minuten?
            pff, negeer mensen als Ajax Barcelona want die kijken naar Ajax met een heel bijzondere bril.
            Met de groeten aan tikkieterugfrankdeboer.

          3. antonajax

            Zonde dat zon vervelend persoon als Litmanen deze mooie naam gebruikt! Zou verboden moeten worden!

      2. AjaxBarcelona

        S4ndrr. Bij een (heel klein) aantal, niet bobby, is dit verspilde energie. Gewoon eigen commentaar geven en hier en daar reactie op serieuze commentaren. Verder …… laten wheelen.

      3. BobbyHaarms

        Zeker een betere wedstrijd gezien dan wat ik het laatste half jaar zag, maar kom op zeg je speelt over anderhalve week voorronde CL man! Je gaat me toch niet zeggen dat je daar in deze vorm overheen dendert?! Ik zie echt geweldige spelers bij ons maar het is nog niet ingespeeld, althans nog niet goed genoeg naar mijn idee..en je zag hoe dat uitpakte tegen dat clubje wat toevallig ook uit Oostenrijk kwam..

        1. Litmanen

          eens. in deze vorm direct door naar de Europa league. Bidden dat De Boer het licht gaat zien.

    3. Ruubruub

      Hmm, ik heb de wedstrijd helaas niet live kunnen zien maar in de samenvatting zag ik wel goede dingen (al geeft een samenvatting soms een beetje een vertekend beeld). Van wat ik eruit kon opmaken zette Ajax eindelijk weer eens hoog druk ipv afwachten tot de middellijn en waren er goeie combinaties. Alleen wel een paar slordige passes nog steeds. Maar goed, tegen de nummer 2 van Duitsland lijkt me dit een degelijke wedstrijd.

    4. Ruben

      Het zijn geen koekenbakkers hoor die spelers van Wolfsburg. En je kan niet verwachten dat je het hele spel veranderd in 1 voorbereiding. Ik zag de intentie om er een leuke wedstrijd van te maken, ookal was het af en toe niet om aan te gluren. Ik ben zeer tevreden

      1. Litmanen

        Nee, maar ik word gek als ik lees dat het wel meeviel gister. De Boer begon met zijn ideale elf, dus zonder Gudelj. Zonder Schone. Ok, zijn keus. Maar toen in de tweede helft Wolfsburg met 7 wissels begon bakte het middenveld er nog niets van. Als je ze achterin zag rondspelen snap je nog steeds niet waarom Moiander weg moest.
        Toen Schone kwam, kwam er eindelijk diepte in het spel. En dan heb ik het nog niet eens over een briljante vrije trap. Zag je hoe de vrije trappen in de eerste helft genomen werden? Tweede ring werk.
        Ik hoop echt dat het beter gast want we bulken van het talent. Heb echter sinds gister geen vertrouwen meer in De Boer. Hij zou aanvallend gaan voetballen…..

  3. AjaxBarcelona

    Ervan uitgaand dat het een oefenwedstrijd was en dat we tegen de nr. 2 van Duitsland hebben gespeeld, heb ik het volste vertrouwen in de het komende seizoen. Als ze zo spelen mag Rapid Wien geen probleem zijn maar …… onderschatting is natuurlijk dodelijk.
    Er werd met Klaassen veel meer vooruit gedacht. Vaak kon men van achteruit de bal niet kwijt omdat voorin, met name Milik, onvoldoende werd bewogen.
    Beste spelers waren, Bazoer, Klaassen, Tete en Riedewald met daar vlak achter Sinkgraven. Er werd een stuk meer vooruit gedacht dan afgelopen jaar. Een paar keer ook echt de korte combinaties gezien waarvoor je naar het stadion gaat. Oke, het waren er maar een stuk of 5 maar verleden jaar deden ze daar 7 wedstrijden over 🙂

    Veruit slechtste speler ….. Jasper. Helaas maar waar. Hij vertraagde het spel enorm en nam een paar keer zeer onverantwoorde risico’s met het spelen van de bal naar een verdediger. Pas in de tweede helft zocht hij met uittrappen een paar keer de diepte maar vniet nadat hij een minuut had gewacht met uitschieten. De hele verdediging van de Duitsers stond dus al lang weer klaar. Qua slechtste speler had hij wel concurrentie van Milik, die jongen moet echt beter gaan bewegen en er wel staan als er een keer wordt doorgebroken aan de zijkant. Gisteren had hij het tempo en de uitstraling van Kishna.

    Kortom, ik heb een hele leuke avond in het stadion gehad en ik heb er alle vertrouwen in. Natuurlijk kan en moet het nog beter maar het seizoen is nog niet begonnen. Het feit dat de supporters er voor het overgrote deel ook vertrouwen in hebben blijkt uit de reacties bij het rust en eindsignaal. Verleden jaar fluitconcert, nu flink applaus (en volop gezang nog in het trappenhuis van de Arena op weg naar huis). Mensen die de wedstrijd niks vonden en zelfs waardeloos ………. ach ja ….. het is ook een mening, ik en tienduizenden gister met mij, waren heel blij dat ze erbij waren.
    Oh ja, ik hoorde hier en daar wat commentaar op het ontbreken van Gudelj. Dat was heel bewust, hij zou in de avond niet in de basis staan en heeft in de middag wel zijn minuten kunnen maken. Dat was voor de Boer belangrijker.

    1. afca74

      volop gezang??? vond het matig en de steer was ook niet super erg stil dat ze blij waren was omdat het weer begint en niet omdat het zo goed was.

      1. AjaxBarcelona

        Ff lezen… In het trappenhuis schrijf ik 🙂 en uiteraard bij Heitinga.

      2. Ajax nr 1

        Haha AjaxBarcelona leeft echt in zijn eigen wereldje. Gezang,Jasper,Gudelj enz echt die is bezopen geweest.

      3. -buitenkantje rechts-

        Ik heb beetje lopen zappen tussen Ajax en af en toe stukje PSV – AS Monaco.. Als je onze wedstrijd al triest vond.. Daar misschien 100 man rond het veld met voetbal dat zelfs bij de amateurs zou worden uitgefloten.. Echt VRE-SE-LIJK.. Dan is Ajax toch al 10 stappen verder hoor.

    2. Ajax nr 1

      Volgens mij ben jij er niet geweest AjaxBarcelona. Gezongen haha we hebben gezongen ja bij elkaar 5 min van de hele wedstrijd. En draak van een wedstrijd ja. Ik vond Klaassen de man van de wedstrijd. De Boer is tevreden maar waarop zeker over zichzelf met zijn opstelling,speelwijze,wissels. Nee als er nu niet iets gaat gebeuren gaat het weer mis. De Boer had zoveel praatjes van dit gaat verkeerd dat is niet goed en dat moet anders. Nou je gaat gewoon weer verder waar je mee gestopt ben Meneer FDB.

    3. Litmanen

      Je kan wel een stuk schrijven van dertig velletjes, maar het staat vol met onzin. Het was een saaie kutwedstrijd die deed denken aan die 34 van vorig seizoen. Wij gingen heel positief het stadion in, maar toen we er uitliepen heb ik niemand om mij heen iets positiefs horen zeggen.
      Dus Ajax Barcelona, ga maar lekker door met je complete romans hier, maar wees bewust van het fictie gehalte daarvan. Jezus, wat een onzin!

      1. -buitenkantje rechts-

        Ik denk dat bij jou het verwachtingspatroon te hoog was. Het is nog dezelfde trainer met veelal dezelfde spelers.. Het voetbal zal niet opeens anders zijn. Ik heb al eens eerder gezegd, de Boer is een verdediger die denkt van achteruit. Dus zekerheid eerst. Balbezit.. Tikkie terug in de drukte..dat is er jaren ingeslepen. Maar ik zie wel dat hij een ontwikkeling door maakt. Hij is harder geworden, kan beter delegeren. Zorgt voor een ander geluid naast hem op de bank.. Wat ik ook mis is het 1x raken.. Ipv snelheid van de speler, de snelheid van de bal.

        Misschien net als Roy maar even een spoedcursus van Cruijff.. 🙂

    4. -buitenkantje rechts-

      Jasper ben ik gedeeltelijk met je eens.. De tweede goal was gewoon houdbaar.. En dat geforceerd willen opbouwen van achteruit terwijl je daar je verdedigers mee in verlegenheid brengt. Maar wil er niet te lang bij stil staan.. Een keeper is in mijn ogen een ballenvanger.. Wie moesten er vroeger keepen? Juist, degene die niet konden voetballen. Het zijn vaak slechte voetballers die door omstandigheden tussen de palen zijn beland. Snap ook niet dat je een keeper als beste Ajacied van het jaar kiest. Brevet van onvermogen van de rest.

    5. XXX

      Milik liep aardig goed hoor, maar werd gewoon niet gezien en gezocht… Jasper is niet de enige die het spel vertraagd, daar kan Schøne ook wat van. Wat een drama was dat weer zeg en ook steeds de verkeerde keuze maken…

    6. toon61

      Dan ben jij de enigste Barca die een mooie wetstrijd heeft gezien , het leek helemaal nergens op , en dan de boer nog , ik ben tevreden , dan weet je al hoe laat het is voor dit jaar .
      Van mijn mogen ze hem buiten flikkeren ,hij m,aakt niemand beter , hoe erg het ook klinkt .

  4. ajax26

    Waar blijft gudelj, had hem net zo goed bij az gelaten.
    Om in jong Ajax te laten spelen is toch gek voor woorden. Sjonge jonge

    1. AjaxBarcelona

      De Boer wilde dat hij en van Rhijn oa ook veel minuten zouden maken. Dat ging niet in de avondwedstrijd.

      1. Litmanen

        o ja, jij vereert God Ajax Barcelona en hebt de wedstrijd ook niet gezien…

          1. BobbyHaarms

            Hahaha ja en dat met dit mooie weer..kom op man, er is meer in het leven dan mekaar afzeiken! Iedereen heeft een mening en mag die hier ventileren, en iedereen heeft een andere wedstrijd gezien ook jij en ik. Pak een biertje en proost op hopelijk een mooi seizoen Ajax met een climax op het Leidseplein ergens in mei 😉

  5. matti2002

    Het was beter dan vorig seizoen ( dat is ook niet lastig ). Ik ben door deze wedstrijd een grote fan geworden van Kenny en Daley. Toppers!

  6. Arnold711

    Ik vond Lasse Schöne weer tegen vallen. Verkeerde loop momenten en verkeerde passes zodat de tegenstander snel schakelen. Ik heb dat hij het niveau niet meer aan kan. Zeker als het op lopen aankomt.

  7. -buitenkantje rechts-

    Mwah.. Was niet geheel ontevreden hoor.. Viel wel op dat de jonkies het beste voetbal lieten zien.. Riedewald.. Tete ..Bazoer waren de uitblinkers.. Het tikkie breed zit er nog wel in, maar je ziet dat er meer vooruit wordt gespeeld. Sinkgraven af en toe met een geslaagde poging. Klaassen ondanks zijn schitterende goal niet helemaal tot zijn recht als 10.. Menig was een verademing tov Fischer.. Opstellen die man! En Younes liet zich ook direct zien. Wat me ook opviel was dat Milik volledig onzichtbaar was. Niet gezien!! En dan het laatste kwartier Schöne weer in de spits.. Onvoorstelbaar! Maar het is natuurlijk een oefenwedstrijd. Al met al slechte, maar ook goede dingen gezien.

    1. BobbyHaarms

      Goed verwoord zo. Samengevat: goede en minder goede dingen gezien, de jeugd heeft de toekomst en over anderhalve week komt pas het echte examen van ons aller Ajax 😉

  8. Wil61

    Goeie dingen gezien. Zit meer voetbal in. Singraven En Tete goed. Dijks oogde wat wild. Gaat er nog wel uit. Bazoer en Riedewald ook laten staan. Klaassen zet lekker vroeg druk. Sleept boel mee en niet te beroerd om af en toe uit te delen. Al met al niet onverdienstelijk tegen nummer twee van Duitsland. Goeie ploeg

    1. -buitenkantje rechts-

      Ja, Dijks verdedigend erg sterk, maar opbouwend zwak. Komt een beetje onbeholpen over. Moet gewoon bal afpakken en inleveren.

      1. jojo123

        Had ook veel balverlies. Wellicht spanning .. En bij willem2 gast alles natuurlijk wel op een niveautje lager

  9. Royb020

    Ik heb goed potje voetbal gezien gisteren!!! Dit belooft heel veel goeds voor dit seizoen!! Eerst even de CL halen en dan knallen dit seizoen!!! De 34st titel naar huis halen!!! En de beker pikken we ook wel even mee!!!

    1. AjaxBarcelona

      Eerlijk is eerlijk het sfeervak werd gemist maar dat je bij een wedstrijd daarvan afhankelijk bent is al jaren zo. Vanaf het moment dat Heitinga van de bank opstond werd het wel stuk beter. Gelukkig mocht hij zich al snel gaan warmlopen 🙂 was trouwens aardig kippenvel ook voor de supporters toen hij binnen de lijnen kwam. Mooi ook om te zien hoeveel aandacht hij gaf aan de supporters direct na de wedstrijd.

  10. rik2

    Ben het met litmanen eens: het was weer geel veel tikkie terug en balletje breed. Vervelend om te zien en geen aanvallend voetbal

    1. BobbyHaarms

      Gelukkig niet alleen maar hosanna Rik2, ook ik zie graag een goed Ajax en sta altijd achter de ploeg maar een leek ziet dat het echt nog beter moet…ik ga er vooralsnog wel van uit dat dit ook gewoon lukt de komende weken!

  11. BobbyHaarms

    Zeker mooi om te zien, wat dat betreft een goede zaak dat ie terug is. Nu afwachten of hij echt die leidende rol binnen het elftal aankan want dat is hard nodig als je afgelopen seizoen zag. Op dit moment heb ik op dat vlak hogere verwachtingen van Klaassen, die zie ik eigenlijk eerder uitgroeien tot de leider van dit (jonge) Ajax..terecht de aanvoerder en ik denk ook wel dat hij er klaar voor is.

  12. ToonHJ

    Ajax zette in de 1e helft Wolfsburg af en toe redelijk onder druk.
    Bij terug winnen vd bal was het vervolg (handelingsnelheid) vaak niet goed.
    Toch zit dat terugspelen op de keeper nog te veel in het bloed.
    Jammer dat Gudelj niet speelde!

    1. AjaxBarcelona

      Terugsspeelballen op Jasper vielen nog erg mee hoor. Men probeerde duidelijk veel meer een andere oplossing te vinden. Het veld wordt op die momenten echter nog niet breed en lang genoeg gehouden. Dat deden de Duitsers beter.

  13. @IVerhaar

    klaassen dijks en bazoer daar moeten we het volgend jaar van hebben! blijkt wel. ik denk dat we iets vrolijker moeten zijn na 1-1 tegen plek 2 uit duitsland zoiezo is deze tegenstander veel meer kwaliteit dan wat we in de voorronde van de champions league geloot gaan krijgen dus denk dat het wel goed komt! maar dan graag wel gudelj in de basis en geen tete maar van rhijn hij heeft vorig seizoen gwn wel prima gespeeld hoor! dus suc6 met de voorronde ga nu op vakantie en hoop op winst over 1,5 week

  14. -buitenkantje rechts-

    Begrijp dat je een vervelende avond hebt gehad? 😉

    Gedeeltelijk wel eens dat ik ook niet snap waarom Heitinga en Gudelj niet gewoon bij de basiself zaten.. Ook Schöne eerst op rechtsbuiten en later spits onbegrijpelijk..

    Maar er waren toch zeker ook positieve zaken. De jonkies deden het goed! Denk aan Riedewald, Tete, Bazoer..later Menig.. Younes viel goed in..liet zich direct zien. Sinkgraven toch goed.. Vooral in begin..probeerde ook meer naar voren te spelen.

    Wie mij erg tegen vielen waren Milik.. Vreselijk speelde die zeg.. Dacht eerst dat het Sigthorsson was met kleurspoelinkje.. Ook Fischer.. Komt geen man voorbij. Dan was Menig veel beter gisteravond.

    Al met al geen wervelend aanvallend Ajax.. Jammer, maar ik had niet anders verwacht.

  15. -buitenkantje rechts-

    Ooh..komt ie hier helemaal terecht? Was reactie op een van de reacties van Litmanen.. 🙂

    1. AjaxBarcelona

      Klaasen had heel goed commentaar. Het hoog storen had nu succes maar het daarna direct door de diepte in spelen ontbrak. Als dat in het team zelf tijdens het spel wordt opgemerkt is die verbetering niet ver weg meer.

      1. Litmanen

        als je vorig jaar had opgelet dan had je dit soort uitspraken ongeveer na elke wedstrijd kunnen horen. Nou we zagen gister het resultaat van die zelfreflectie.

  16. MakeOne

    Tete, Bazoer, Menig… Het was genieten… En dan hebben we nog jongens als Muric, Cerny en Nouri…. Ik vind dat Ajax goed bezig is!
    En het wordt alleen maar beter… Dit is wel de mooiste club he… Beetje positief zijn mag wel!

    1. Litmanen

      ja de shirts waren weer van een uitstekende kwaliteit. nu het voetbal nog….

Comments are closed.