‘Ajax zou qua geld met twee vingers in de neus kampioen moeten worden’

geld2304

Afgelopen week werd uit een onderzoek van S&P Capital IQ bekend dat Ajax zich voor het tweede jaar op rij de gezondste voetbalclub van Europa mag noemen (zie bericht). Een garantie voor sportief succes is dat echter niet, aldus sporteconoom Pieter Nieuwenhuis in een interview met BNR. “Ajax zal zijn prestaties op het veld moeten leveren, want dat genereert de geldstroom.”

Als geld de enige voorwaarde voor succes zou zijn dan zou Ajax nationaal geen problemen mogen ondervinden volgens Nieuwenhuis: “Ajax heeft twee keer zoveel geld als psv. Met zoveel geld zou je normaal gezien met twee vingers in de neus kampioen van Nederland kunnen worden.”

Bron: BNR

Related posts

35 Comments

    1. De Ajacied

      Met alleen geld word je ook geen kampioen hoor, je kunt een elftal niet kopen maar het kopen van dragende spelers maakt het wel een stuk gemakkelijker maar dan moet je wel je hand van de knip afhalen

  1. Amoebe

    Dat slaat dus nergens op.

    Als je wilt opleiden dan heeft alles tijd nodig.
    Er moet gewoon 1 speler per jaar doorstromen maar dan ben je afhankelijk van het aanwezige talent….en mocht het talent aanwezig zijn dan is het nog maar de vraag of deze speler deze weelde kan dragen en de juiste mensen dicht bij zich houdt.

    Ajax moet geen vreemdelingen legioen worden door elk jaar een groot verloop te krijgen. Geef mij maar een team met uitstraling (oke afgelopen jaren niet altijd oke) en branie.

    We zijn 5!!!!x achter elkaar kampioen geweest en nu eenmaal niet. Ik zou bijna zeggen gelukkig want je kunt er anders geeneens meer blij mee zijn.

    Het mooiste zou zijn dat Ajax, feijenoord en PSV de kampioenschappen verdelen elke 4 jaar. 2 voor Ajax indd 🙂

    Supporters én spelers kunnen dan oprecht blij wezen met een schaal en het niveau van de eredivisie zal omhoog gaan.

    1. BobbyHaarms

      Heb ik iets gemist maat? Dacht toch echt “maar” 4 jaar op rij ipv 5 😉

      1. Amoebe

        Haha ik las het zelf ook al…hoopte echter dat jullie nog stommer zouden zijn dan ikzelf.

  2. BobbyHaarms

    Je zou zeggen dat dit klopt, toch? Doch Ajax won in 1995 ook de C.L. terwijl het bij lange na niet de rijkste vlub was. Het is de charme van het voetbal: ook klein duimpje verslaat weleens de grote reus. Neemt niet weg dat het in Europa aan alle kanten is scheefgegroeid en een club als bv Real Madrid al vele jaren diep in het rood staat maar wel elk jaar bovenin meedraait in het circus…mocht dit serieus aangepakt worden ben ik ervan overtuigd dat we altijd bij de beste 8, zo niet beste 4 zouden zitten

    1. Remco425

      Tijden zijn veranderd. 20 jaar geleden kon dat nog vanwege de buitenlanderregel. Daardoor bleven spelers langer en kon je zelf doorselecteren door de slechte spelers te vervangen. Kon je een paar jaar bouwen aan het elftal. Nu is het verloop veel groter en moeten we ieder jaar zo’n beetje opnieuw beginnen, gaan ieder jaar je beste spelers weg en blijf je met de slechtste en minst ervaren spelers zitten.

      En het is niet alleen Real Madrid, maar op Bayern na staan al die clubs die ver komen net zo diep in het rood.

      1. BobbyHaarms

        Klopt helemaal, het zou tijd worden dat ze dat eens aanpakken maar dat doen ze uiteraard niet, alles draait om geld!! En Ajax zou wat spelers verkopen betreft een voorbeeld kunnen nemen aan pisvlek, die vragen rustig 20 miljoen voor Wijnaldum..bij Ajax lijkt het vaak wel uitverkoop, helemaal voor buitenlandse clubs

      1. Velibor

        Ook dat maar die buitenlandse clubs hebben vaak hun schuld op het veld staan,kijk als Real of Barca hun voorhoede verkopen zijn ze al zeker voor de helft uit de shit,het is gewoon een andere kijk op voetbal denk ik.

        1. Remco425

          Klopt ook. Het is eigenlijk hetzelfde als een hypotheek, een schuld met een onderpand

      2. Remco425

        Maar die hadden ze in deze tijd ook niet meer gehad als ze na 1 goed jaar meteen weggekocht zouden worden of zelfs al in de jeugd

  3. BobbyHaarms

    Kijk alleen al naar onze jeugd! Daar zijn ze tot in Barcelona en Parijs stikjaloers op 🙂

    1. Velibor

      Het is allemaal subtop wat er doorbreekt en de top gaat gewoon naar de huidige topclubs,ik ben echt al ruim 40jr Ajacied maar heb wat de jeugd betreft er een zwaar hoofd in hoor

  4. Coenie

    Geld uitgeven is nooit een garantie voor succes. Sinds Marc Overmars bewust omgaat met aankopen van spelers rijzen de kosten iig niet meer uit de pan. Ok, af en toe een speler die niks brengt, maar gelukkig niet voor 16 miljoen. In de tijd van vd. Boog/ Coronel werd er wel flink geïnvesteerd in spelers, we weten allemaal het resultaat: jaren van droogte !

    1. ajaciedpiet

      We moeten nu niet denken dat we geen kampioen toen zijn geworden door het bestuur, we hadden toen superfrank nog niet!

      1. Coenie

        Het aanstellen van De Boer als vervanger voor Jol was de eerste daad van het bestuur om eerst eens in eigen gelederen te kijken voordat er weer met geld werd gesmeten. En vergeet de afkoop van Jol niet

        1. Remco425

          Frank zat er al voor de revolutie. Hij hield de boel rustig in tijden van chaos. Dit bestuur zat er toen nog niet

  5. Mijn Club

    Je kunt wel groots inkopen, maar dan nog red je het NOOIT tegen de grote 8 clubs. Maw het blijft geldverspilling. We moeten wel in de marge mee kunnen doen en kampioen worden.

    1. Remco425

      Structureel niet, maar door gericht en kwalitatief in te kopen, met daarbij soms iets meer uitgeven, maar niet met bakken, kan je het gat wel iets kleiner maken met af en toe een uitschieter. Zie Porto. Die hebben zelfs een iets kleinere begroting dan Ajax.

  6. Mijn Club

    Probleem is alleen dat PSV naar mijn mening gedurfder en beter inkoopt en puur naar het eerste elftal kijkt. Iets meer korte termijn visie, maar toch

    1. Ajax nr 1

      Ze kijken nu alleen maar met veel geld op de bank naar de lange termijn en dat terwijl je prijzen moet pakken op het korte termijn. Ik win liever nu de prijzen als over 4 jaar. Dan kan ik wel dood zijn. 🙁

    2. Amoebe

      Dat zijn toch erg vaak geen aansprekende teams en spelers. De degelijkheid druipt er vanaf soms.

  7. Ajax nr 1

    Qua geld kampioen haha ook winnen van de CL want je bent de gezondste van europa. Eerst nog een paar spelers halen die in het elftal passen anders haal je de groepsfase CL en overwinteren CL niet eens.

    1. -buitenkantje rechts-

      Financieel de gezondste wil niet betekenen dat je ook het meeste geld te besteden hebt.. Er is heel simpel gekeken naar de liquiditeitspositie en de solvabiliteit van de clubs..

  8. ElSalvador

    Ik heb 2 keer zoveel geld als mijn overbuurman, maar toch rijdt hij in een duurdere auto.

Comments are closed.