De Boer: ‘Alleen spits halen als die echt toegevoegde waarde is’

0405utrecht-ajax_deboer

Na het vertrek van Kolbeinn Sigthorsson heeft Ajax eigenlijk alleen Milik voor de spitspositie. Op de officiële website laat Frank de Boer weten dat Ajax niet zonder meer een vervanger zal halen. “We gaan niet kopen om het kopen. Maar we zijn wel op zoek naar een spits. Het is alleen niet makkelijk. Stel dat Milik wegvalt, dan mis je een échte spits. Anwar kan er spelen, Davy kan dat, maar het is niet ideaal. Als er een speler is die echt een toegevoegde waarde heeft, dan gaan we hem halen. Anders gaan we het met deze groep doen.”

Bron: Ajax.nl

Related posts

73 Comments

  1. De Ajacied

    Ka dat klopt maar is het huiswerk van Overmars en de scouts dan wel goed geweest?
    Anders weet je toch wel wat je wilt halen

  2. Geroldkohlen

    ja frank dus er zal toch echt een goede spits bij moeten komen! en urby terug halen voor met dijks te concurreren ,want wat als dijks wegvalt wil je dan weer die nietsnut van een boilessen er neer gaan zetten!!

      1. Geroldkohlen

        laten we dat hopen, maar dijks kan ook geschorst worden wie ga je er dan neerzetten? je kan beter 2 hele goede hebben voor die positie dan een goede en een matige lijkt mij! dan haal je toch gewoon urby terug! die is transfervrij en die wilt graag!

  3. FrankiC

    Op de Nederlandse velden vond ik alleen Bertrand Traoré van Vitesse (gehuurd van Chelsea) aanzienlijk beter als Milik. Waarschijnlijk geen Chelsea basisspeler én pas 19. (Marktwaarde ca 3 mlj.) Ik zeg: informeren)

    1. -buitenkantje rechts-

      Traoré krijgt een kans in Chelsea 1.. Heeft nu een werkvergunning en gaat daar vol voor.. Maak je weinig kans. Misschien als hij na een half seizoen nog niet gespeeld heeft.

      1. FrankiC

        Thx, die inside info had mij nog niet bereikt. Ik kan me zelf voorstellen dat hij daar doorgroeit.

  4. willemb

    Precies meneer de Boer.
    Er moet wel een toegevoegde waarde zijn,
    maar……… zoals U zelf weet kunt U met deze selectie het aantal doelpunten niet opvoeren.
    Dus …….zijn we op de spitsen positie erg kwetsbaar.
    Moet er niet aan denken dat Milik een blessure
    oploopt en er nog geen wedstrijd is gespeeld.
    Dan zijn we aangeschoten wild voor elke tegenstander van nivo.

      1. Litmanen

        Als je een doelpunt meer maakt dan je tegenstander dan win je, logisch toch? Het vervelende is de de tegenstander ook zo denkt en elke tegenstander heeft komend seizoen minimaal twee spitsen……

  5. ryanc

    Elke speler die je koopt moet tog van toegevoegde waarde zijn… Anders is het wel wat belachelijk als je een speler koopt

  6. Toppertje

    Wat een open deuren Frank! Waar het omgaat is hoe het mogelijk is dat Ajax geen spits kan vinden en waarom dan wel al Zivkovic wordt weggedaan.

  7. Remco425

    Ben het met de stelling van FdB eens, maar idd, had de staf geen lijstje met haalbare spitsen dan??

  8. Mooi

    Dat probleem zag je al lang aankomen we zitten in de voorbereiding en we zijn nog niet klaar en ,een goede spits is niet te vinden of de knip moet open .

  9. Zlatan

    We hebben een spits nodig NU , als er iets met Milik gebeurd ,wat dan ? Nu een spits erbij !!!

    1. -buitenkantje rechts-

      Dan gaan we weer wat uitproberen.. Anwar..of Klaassen..of Schöne ..of misschien wel vd Hoorn.. 🙂

      1. FrankiC

        Is het je opgevallen dat Van der Hoorn aanvallend veel beter kan koppen dan verdedigend.?

        1. -buitenkantje rechts-

          Jazeker.. Met van de goal afdraaiende corners is hij levensgevaarlijk.. Maar dat maakt hem nog geen spits.. Wel een extra wapen idd

  10. 040-Ajacied

    Moet de speler die je haalt (ongeacht de positie) niet altijd van toegevoegde waarde zijn??

  11. toon61

    Zoals ik al meer verteld heb ,het word weer helemaal niks dit jaar met ajax ,ze verkopen alles en kopen bijna niks terug ,en als ze iets kopen ,, kopen ze oude ajax spelers terug .
    Wat een klote beleid wat er gevoerd word zeg ,je zal zien dat jasper ook weg gaat ,en er komt niks terug ,het is het aan kijken niet meer waard ajax , het gaat op de oude voet verder ,de boer zelf faalt ook op alle fronten . ik kan maar een ding zeggen psv proficiat met het volgende kampioenschap

    1. FdB=Ajax

      Spelers verkocht: Sigthorsson
      Spelers gekocht: Gudelj, Dijks, Heitinga
      Prima dat je zo kritisch bent, maar dan moeten je argumenten wel kloppen

      1. toon61

        ze kopen toch oude ajax spelers terug ,is heitinga ,niet transfervrij trouwens ,dus dat klopt van jouw dan ook niet .
        Hoeveel hebben ze de laatste jaren al niet verkocht , en niks voor terug gehaald , daar gaat het me om , Ze hebben veelste weinig goede spelers ,en dan nog die van groningen verhuren aan willem 2 ,te gek voor woorden , ze kletsen maar wat daar .
        En jasper vertrekt ook nog ,daar leveren we ook weer bij in ,een kut beleid , niet meer en niet minder .

        1. FdB=Ajax

          Een speler die transfervrij is, is nog steeds een aankoop. Je moet commissies betalen aan speler en zaakwaarnemer, plus het salaris van Heitinga dat ook niet mals zal zijn.
          Ben het overigens wel met je eens dat ze nog minimaal een topaankoop moeten doen.

  12. Etterstengel

    Komt weer zo’n kut seizoen aan, tikkie terug en weer tikkie terug spelen.

    1. toon61

      helemaal gelijk ,het word een kut club zo langzaam aan ,vele beginnen er een grote hekel aan te krijgen ,en dan denken ze nog dat ze Cl gaan spelen ook ,nou het zal me benieuwen , maar ik denk van niet .
      Dit jaar word het ook weer tikkie terug

      1. FrankiC

        Klasse toon61 met het vinden van een andere notoire mopperkont. Misschien een idee om met elkaar te appen.

        1. Etterstengel

          FrankiC ik heb het alleen over eeuwige gebrei achterin, het gebrek aan creativiteit op het middenveld en het gebrek aan een echte Ajax spits. Maar ik zal mijn club nooit een kutclub vinden. Dit is niet alleen mijn mening maar van vele anderen.

      1. Litmanen

        Probeer een beeld te krijgen, lange slungel vol met jeugdpuistjes? Etterstengel hahaha, geweldig!

  13. Ramon1

    Ik snap niet wat heb je aan een nieuwe sigi weet als je als ze nounis 12 miljoen uittrekken en een of andere Braziliaan halen ofzo lijkt me wel een keer wat anders

  14. Rene1964

    Een Braziliaan ja 🙂 Dat zou mooi zijn. Maar die gaan meestal linea recta naar Portugal vanwege de taal en zo. Hun geluk, onze pech. Zo negatief als TOON wil ik niet zijn, maar ik ben het wel met hem eens, dat PSV hun zaakjes in de regel veel sneller op orde hebben. Bovendien ook wat meer risico durven te nemen: Mertens, Strootman destijds bijv. Eerlijk gezegd begrijp ook ik niet zo goed, waarom we zoveel moeite hebben om een Ajax waardige spits binnen te hengelen. Ik mag toch aannemen, dat je daar het hele jaar door al mee bezig bent?!

    1. toon61

      helemaal gelijk jij Rene ,zo denk ik er ook over ,en ik ben heel kwaad op dat aregante gedoe daar ,van wij gaan het met de jeugd doen ,die is niet goed zat .
      Als ze dat niet zien als trainer zijn ze ook niet geschikt ,ons ajax loopt overal achteraan ,en kunnen nooit goede spelers kopen schijnbaar ,waarom andere clubs wel dan .

      1. -buitenkantje rechts-

        Welke grote aankopen hebben andere clubs gedaan dan Toon? Je praat vanuit je onderbuikgevoel..

  15. BobbyHaarms

    Ajax had zijn zaakjes op dit gebied al lang en breed op orde moeten hebben. Je weet dat Siggi mag (en eerst moet) vertrekken, dan hoor je al een lijstje met mogelijke opvolgers achter de hand te hebben en eventueel te polsen. Nu lijkt het er zeer sterk op dat er nu pas gezocht gaat worden naar een eventuele opvolger met als gevolg: de betaalbare creme de la creme is al foetsie en wat overblijft is niveau RKC Waalwijk waar je zeker in de voorronde C.L. geen potten mee gaat breken…

  16. Ajaxforlife

    ik las hier laatst dat er toch al een principe akkoord was met een spits????????

  17. -buitenkantje rechts-

    Milik/Oulare/Cardozo/El Idrissi en in de winterstop bij goed presteren bij WillemII Zivkovic terug halen.. Hoezo spitsenprobleem?? 🙂

  18. AjaxBarcelona

    Goh, het ligt dus aan Ajax als een speler met ervaring niet wil komen of gewoon te hoge eisen heeft. Goh, wat een klojo’s. Goh, wel gek dat ze niet gewoon koste wat kost een spits aantrekken desnoods uit trinidad tobago of zo. Goh, knap dat wanneer er geen spits bijkomt dit sowieso aan Ajax ligt. Goh, gek dat ik steeds braakneigingen krijg bij het zien van de naam Toon61 alleen al. Goh, ik ga maar eens naar bed.

    1. Litmanen

      Al wakker? Gedroomd van een blessure van Milik? En wie er toen in de spits kwam? En dat het stadion in extase raakte toen dat vdHoorn bleek te zijn? En toen gillend wakker geworden? Komop man. Een spits verkocht en een verhuurd en niks teruggehaald. En dan nu al speculeren dat El Ghazi misschien ook wel in de spits kan. Sorry, maar met strak 130 miljoen op de bank is dat echt te gek voor woorden!

      1. toon61

        Litmanen ,hij heeft er totaal geen kijk op , en het ergste is hij snapt het ook niet ,ze hebben heel het jaar gehad om iets te scouten ,maar ze doen niks bij ons ajax ,alleen praten ,let op er komt niks meer ,ook niet voor jasper .

        1. -buitenkantje rechts-

          Laten we wel even perspectief houden.. Achterin is het nu in orde.. Dijks en Heitinga aangekocht.. Middenveld ook meer dan orde.. Gudelj aangekocht..samen met bv Bazoer, Sinkgraven, Klaassen enz..prima op orde.. Ook voorin prima links en rechts op de vleugels.. Mist alleen nog een spits. Het enige wat Frank de Boer hierover gezegd heeft is dat de aankoop wel van toegevoegde waarde moet zijn, omdat hij anders binnen de selectie ook nog wel mogelijkheden ziet.. That’s all folks…

  19. Roberto

    Kun je niet maken naar je supporters die een seizoenkaart willen gaan aanschaffen. Seizoenkaarten zijn al fors duurder geworden. Dan mag er wel verwacht worden dat er een attractieve spits gehaald gaat worden? Kom…geef eens wat uit voor een spits ipv dat zuinige gedoe.

    1. toon61

      ER zijn er meer die er niet goed van worden hehe ,dit zuinig gedoe gaat veel meer kosten als het opleverd .

    2. -buitenkantje rechts-

      Denk dat dat ook nog wel gaat gebeuren hoor..maar de transferwindow is nog maar net open.. Ik denk even geduld.

  20. BobbyHaarms

    Ach, we doen omze naam als “Jodenclub” nu wel eindelijk eer aan

    1. toon61

      Helemaal gelijk BobbyHarms ,ze zitten op het geld net of ze het uit willen broeden ,het kapitaal moet op het veld staan voor een groot gedeelte ,nu kost het geld ,in de vorm van geen CL ,spelers die niet beter worden de laatste jaren ,dat heeft alles te maken met het beleid wat er gevoerd word .
      In lampeland lachen ze hun lul uit broek om dit beleid ,als ze hiermee kampioen worden dan hebben ze heel veel geluk ,maar dat kan toch niet ,zeker niet als de keper ook vertrekt.

      1. -buitenkantje rechts-

        Jij hebt het over lampeland.. Die zijn Rekik, Depay, Wijnaldum kwijt geraakt.. Het hart van het team vertrokken..Wat is daarvoor terug gekomen dan??

  21. R van veen

    Tegen de tijd dat de krenten besluiten om een spits te kopen is er nix meer over,krijgen we weer zo’n tweede rangs klungel die na 3 seizoenen weer verkocht wordt. dire aankoop van van baste ( suleimanie) was een sof maar hij durfe tenminste.

    1. -buitenkantje rechts-

      Ik begrijp dat je je nogal ongerust maakt.. Maar jij en ik weten niet wat er achter de schermen gebeurt.. Bovendien loopt de transferperiode nog tot eind augustus.. En uit ervaring (Blind)weten we dat dan nog vaak belangrijke aankopen gedaan worden..

  22. AjaxBarcelona

    En dan kopen we een spits en dan staat het forum hier vol met mensen die zeggen dat dat de doorstroom van de jeugd in de weg staat. Kopen we niets dan zijn het onkundige zuinige neten. Wat ik mis, is een naam van een speler die wil en kan komen en die ervaring heeft en binnen de salarisafspraken valt van Ajax. Dat gelul van geld maakt niet uit is een reactie van het meest simpele soort. Ik zit vanaf thuiswedstrijd een in ieder geval klaar om mijn club aan te moedigen, welke elf er ook in het veld staan. Dat is voor mij het aller belangrijkste. Maar ik moet zeggen, de negatieve stemmingmakers hier winnen terrein. Beetje relschoppers als in de Schilderswijk. Je loopt te zieken maar je hebt er niets te zoeken.

  23. AjaxBarcelona

    Menig bijvoorbeeld.
    Ajax heeft nog nooit zo slag aardig gehandeld zo vroeg in de transferperiode. Wordt gemakshalve vergeten.

Comments are closed.