John Heitinga: ‘Het gaat erom dat je eind dit seizoen met de schaal in je handen staat’

0609heitinga

John Heitinga snapt waarom het draait in de profvoetbal want hij brengt heel wat ervaring met zich mee. Tegen Ajax-TV zegt hij: ‘Het gaat niet om sentimenten, het gaat erom dat je eind dit seizoen met de schaal in je handen staat. We moeten ons eerst richten op de voorronde van de Champions League en zodra de competitie gaat beginnen, dan moeten we er staan. Er is maar één doel: kampioen worden.’

Over de groep is hij best tevreden: ‘De eerste indrukken zijn goed, het is een gretige groep. De onbevangenheid, de gretigheid en de manier van duels spelen, daar geniet je van. Het zijn jonge spelers met veel talent, die bereid zijn om hard te werken. Dat is een goed teken voor dit seizoen’

Related posts

56 Comments

  1. Ramon1

    Kom op Johnny help die jonkies een beetje en hopen dat cillessen blijft omdat ik in cillessen veel vertrouwen heb maar Johnny succes heb er alle vertrouwen in

    1. FdB=Ajax

      Heb ook vertrouwen in onze Johnny, hij moet rust uitstralen zodat de rest beter kan worden!

    2. De Ajacied

      Nou John haal bij mij en bij de andere die twijfelen deze gevoelens weg,
      En hopelijk staan we dan idd weer met de schaal door mooi en attractief voetbal

  2. Sonsee

    Laten we dat hopen. Ik heb er meer vertrouwen in dan vorig seizoen. Paar versterkingen erbij en je hebt voor elke positie een dubbele bezetting wat ook nodig is over een heel seizoen.

    1. -buitenkantje rechts-

      Denk ik ook.. We staan er nu beter voor dan vorig seizoen.. Nog een paar talenten inpassen in de loop van het seizoen en de schaal is van ons..

  3. Indojood

    Maar wel met mooi aanvallend voetbal graag, waar we ooit bekend om waren. Een titel met slaapverwekkend voetbal hoeft voor mij niet.

  4. Mokum76

    Waar het om gaat is dat je aan het einde van het seizoen weer een supportersschare hebt, dat trots is op Ajax vanwege het getoonde spel en weer met plezier naar de wedstrijden gekeken heeft

    1. -buitenkantje rechts-

      Yes..morgen eerste oefenpot..staat het met rood genoteerd in mijn agenda 🙂

  5. Ramon1

    Ja hopen opdoekten voorronde champions league word nog een hele klus eerste ronde zal wel gaan maar dan kunnen we Fenerbahçe geloof ik loten en die ontwijk ik liever maar er Zijn veel teams waarvan we kunnnen winnen in voorronde hooen dat heitinga en BV gudelj echt mentaliteit erin brengen

  6. Royb020

    Dit klinkt als een echte leider en aanvoerder!!! Goeie en positieve winners mentaliteit daar hou ik van!! En die schaal terug halen waar die thuis hoort in Amsterdam!!

  7. PvL020

    Hopen dat de talenten zich niet te goed voelen om ook de ervaring te laten spreken.

    1. Remco425

      Klopt, lijkt heel simpel. Maar dat het voor een aantal spelers niet vorig seizoen

  8. Litmanen

    Zullen we maar meteen voor de triple? Gewoon de lat wat hoger leggen. Als je ploegen als Barca, Juve, Madrid en Bayern wat laat tegenkomt na overleven van de groepsfase, dan kan dat zomaar. Zeker als topploegen elkaar uitschakelen in de knock out fase.

    1. Mijn Club

      Misschien, heeeeel misschien is er wat mogelijk als je de besten uit deze groep spelers tot hun 25, 26e bij elkaar kunt houden. Elk jaar de mindere spelers verkopen en betere ervoor terugkrijgen. Dit proces zou dan over een jaar of drie kunnen ingaan.
      (Dream … Dream … Dream)

  9. Nummer 12

    Weet je, lees net de reactie van FdB over het evt. aantrekken van een spits. “We kopen niet om te kopen….!”
    Man, man ziek hiervan ! Je weet nu al 1,5 jaar dat er een (ervaren) spits bij moet komen. Schopt vervolgens 2 spitsen aan de kant (die eerst weg moeten zijn uiteraard).
    En dan deze uitspraak. Pffff aub zeg !!! Wat een kutzooi

    1. BobbyHaarms

      Ik denk dat Frank het meer bedoelt in de zin van dat ze geen spits gaan halen van pak m beet 10 miljoen euro als bv. een modale Eredivisiecluub zo’n bedrag vraagt. Je weet hoe het werkt he? Ajax toont interesse en de vraagprijs schiet ineens omhoog. Ikzelf had Zivkovic never nooit verhuurt dan had je nu 2 knappe spitsen gehad, alles wat je nu haalt is mogelijk na 1 seizoen alweer overbodig als Zivkovic onverhoopt terugkeert..

      1. Velibor

        Inderdaad,lach me dood als Zivkovic er dit seizoen tussen de 15 en 20 inpeert haha,lees dat stukje maar es over die Streppel op VI wat die over em vindt.

      2. -buitenkantje rechts-

        Helemaal mee eens.. Denk zelfs dat Zivkovic de beste spits is die Ajax heeft.. Maar eerst even 15-20 competitiewedstrijden afwachten..Gelukkig blijft hij van Ajax..

    2. -buitenkantje rechts-

      Mee eens, ben niet zo van het kopen..alleen als het echt een toegevoegde waarde geeft.. Maar 1 spits is te weinig. Ga je bij een blessure of schorsing weer klooien met spelers die daar eigenlijk niet thuis horen..

  10. Ajax nr 1

    Even kijken wat er nog allemaal gebeurt voor dat we het nieuwe seizoen ingaan. Ik denk dat er nog wel iets spannends gaat gebeuren qua aankopen en verkopen. Wel te hopen dat we snel klaar zijn voor het nieuwe seizoen begint. Want nieuwe rondens nieuwe kansen. En landskampioensschap en in de overwinteren in de CL dat zou nu de doelstelling zijn hoop ik. De staf heeft volgens mij tot nu toe redelijk zijn best gedaan al vind ik het wel jammer dat er nog niet een sterke verdediger en nog een beest van een aanvallende middenvelder gehaald is. Maar wat niet is kan nog komen. Succes mannen

    1. paullus

      Lees net als ze geen geschikte spits vinden
      Dat ze met deze groep het gaan doen
      De boer gaat gewoon op de zelfde voet verder

  11. Nummer 12

    Ja dat zeg ik ! Schijt ervan.
    Tis gewoon een grote “ik hou mijn supporters voor de gek” show

  12. Bastoflex

    Dat zou inderdaad nergens op slaan. Ik had juist gehoopt dat de leiding van Ajax leering zou trekken uit het afgelopen seizoen en koste wat kost zijn spelersgroep zou gaan versterken. Milik kan geen heel seizoen spelen, wie zet je dan in de spits? Meleg, El Ghazi, Fischer? Daar wordt ik nu ook niet direct heel enthousiast van..

  13. AjaxBarcelona

    Toch wel leuk. Aan het einde van het seizoen was het merendeel zwaar teleur gesteld in alles wat Ajax was. Men weigerde een nieuwe seizoenkaart te kopen en het was Ajax: bekijk het maar. Nog geen twee maanden later: we kunnen niet wachten op het nieuwe seizoen. 🙂 hoezo korte termijn denken en geheugen 🙂

    1. Ajax nr 1

      Ja goed he!! Dat heb niets met geheugen te maken hoor maar met invloed. Maarja daar weet jij weer alles van.

  14. AjaxBarcelona

    Ff topic: gehoord dat Siggi een contract kan tekenen bij Nantes. Hopen dat het door gaat.

    1. Ajax nr 1

      Meen je niet:-) ik neem het je niet kwalijk het zal de ouderDOM wel zijn in jou geval 🙂

  15. dickst14

    cruyff schaal zul je moeten stelen want met voetbal gaat dat dit jaar niet lukken met de wedstrijd PSV-Groningen

      1. -buitenkantje rechts-

        Is vaker gebeurt.. Kampioenschaal PEC Zwolle in 2013 die ze hadden gewonnen in 2012 met kampioenschap van de Jupilerleague.. 🙂

Comments are closed.