Bogarde staat voor terugkeer bij Ajax

1107winston_bogarde

Winston Bogarde keert terug bij Ajax en gaat aan de slag op de Toekomst. Bogarde, die in 1995 de Champions League won met Ajax, heeft een aantal goede gesprekken achter de rug met hoofd jeugdopleiding Wim Jonk. Bogarde gaat in eerste instantie aan de slag met de bovenbouw van Ajax. Die bestaat uit de A1, de A2 en de B1. Na drie seizoenen in Amsterdam vertrok hij in 1997 naar AC Milan. Vervolgens stond hij drieënhalf jaar onder contract bij FC Barcelona en vier jaar bij Chelsea en beeindigde zijn loopbaan in Ierland waar hij tevens zijn trainersdiploma haalde.

Bron: VI

Related posts

77 Comments

    1. Starke

      Licht even toe dan? Ga je mee in wat de rest van Ned van hem vind of reken je hem af op z’n kwaliteiten? Je hoeft hem niet te mogen, als hij z’n werk maar goed doet.

    2. Cheffie

      Bogarde is een echte Ajacied. Zo is hij ook regelmatig te vinden op de toekomst.

      1. FrankiC

        Dan moet het wel een hele goeie trainer zijn. (Wat een flut reactie, bedoel ik dus te zeggen)

        1. Starke

          Nee karakter. Iets wat veel gasten van tegenwoordig missen in Ned. Het zijn nu allemaal brave schoothondjes met een laag incasseringsvermogen zodra het erop aankomt. Al die voetballers buiten Ned hebben allemaal karakter. Zijn niet allemaal even goed maar ze gedragen zich als mannen. Voetbalwereld is een lastige wereld. Veel politiek en als je anders bent dan men verwacht dan ben je al heel gauw niet goed genoeg of slecht

          1. Mokumertje020

            Mooie speech hoor starke bij de volgende verkiezing ga ik zeker op je stemmen

          2. Starke

            Doe maar grappig. Maar het is makkelijk om dingen te roepen zonder te onderbouwen. De Boertjes zijn ook met ruzie vertrokken bij ajax. Niet dat het mij wat uitmaakt, maar dan wel consequent blijven en niet alleen Bogarde erop afrekenen.

    1. Velibor

      Heeft ie mooi goed! Wat iedereen ook van hem vind ik mag dat soort tegendraadse types wel!

    2. FrankiC

      Ik sprak eens met Marcel Rözer, de schrijver van dat boek. Hij vertelde me dat er tijdens de interviews altijd een ondraaglijke spanning hing. Mijn voorspelling is dat dat gaat in en op de toekomst ook gaat gebeuren. Alles draaide altijd om geld en racisme. Een verbitterde cult-held zonder zelfreflectie. Bij het trainersvak moet je meer in je mars hebben dan dat je een goede verdediger was. Ik heb genoten van hen, maar NIET binnenhalen als trainer. Een Ajacied trekt zijn jasje niet uit. (Van Praag ’96.)

        1. FrankiC

          Je bedoelt dat de voorzitter er niets van mag zijn als werknemer Bogarde supporters van Sparta te lijf gaat.

  1. BobbyHaarms

    Figuurlijk gezien een GOUDEN zet van Ajax, maar of we hier blij mee moeten zijn vraag ik me echt serieus af

  2. koensiemerink

    ik weet niet dat ik hier blij van wordt als Bogarde weer terug komt naar ajax

    1. antonajax

      En ik vind koen iedere keer weer een baas met z’n mooie uitspraken! 😉

  3. Ajax nr 1

    Dat meen je niet. Zeker als goedmakertje om hem af te kopen om geen schade vergoeding te hoeven betalen 1998 beursgang. Werelds grootste goudzoeker op de toekomst wie had dat gedacht.

    1. Ajax nr 1

      Haha hij mag wel weer op de bank zitten. Dat kan hij wel en zijn handje ophouden.

    2. Starke

      Tering! Wat een negatieve sfeer hier zeg. Deze man speelde in de beste elftal van ajax ooit! Deed het voortreffelijk. Nu wil men hem afkraken alsof hij ajax ooit iets aan heeft gedaan. Bah! Hij heeft altijd aangegeven dat hij van waarde kan zijn voor zijn geliefde club. Gafver! Kan hier kotsmisselijk van worden met dat negatieve gedoe.

      1. -buitenkantje rechts-

        Het gaat hier niet om een vriendenclubje.. Gewoon zakelijk bekijken..haal die emotie er ff uit.. We hebben het over Ajax..een professionele organisatie die moet werken met mensen die elkaar aanvullen.. Als Jonk vindt dat Bogarde een een aanwinst is heeft hij daar zijn redenen voor. Klaar.

  4. Remco425

    Gaat hij de jongens leren hoe ze met hun teleurstelling om moeten gaan als ze op de bank belanden?

  5. AFCA my World

    Waarom is iedereen zo negatief over hem ? Hij was een beest van een verdediger ,echt iemand die er stond, heeft niet voor niets bij A-C , Barca en Chelsea gespeeld ! Als hij ze de over mijn lijk mentaliteit kan bijbrengen dan graag !

    1. Remco425

      Ben ik met je eens. Ik maakte ook een grapje, maar Bogarde was absolute top midden jaren 90. Heeft de CL en Wereldbeker gewonnen. Tegen zo’n speler kijken die jonge gastjes op en kunnen ze veel van leren.

    2. AjaxBarcelona

      Kijk even naar het aantal wedstrijden voor AC Milan en Chelsea ajb.

  6. AjaxBarcelona

    Meer op tribune gezeten 🙂 ik zeg: niet doen. Geen goed voorbeeld voor de jeugd vwb centjes.

  7. Litmanen

    Naar mens, lijkt me geen kindervriend en zeker niet als ze blank zijn. Zou niet de eerste blunder dit jaar zijn van vriendje Jonk. Vind Ling dit goed?

  8. rebel62

    lijkt wel of er veel broekies hier hun historisch besef uiten pffff not. Bogarde was een top verdediger in het top team van van Gaal een karakter jongen en dat hij daarna zijn zakken heeft gevuld doet daar niets aan af voor ons Ajax was hij van grote waarde !!

  9. Hika77

    Ik denk dat de meeste bezoekers van dit knusse forum nog geen 15 zijn. Was een topverdediger.
    Alsof de voetballers van nu heilige boontjes zijn.
    Welkom terug Winston!

  10. ElSalvador

    Ze noemden hem destijds toch Lex Goudsmid? In Engeland alleen maar op de bank gezeten, veel geld vangen en rondrijden in dure auto’s. Dus inderdaad, een slecht voorbeeld voor de jeugd.

    1. Starke

      Wat weet je jeugd nou! Er lopen nu meer mislukkelingen rond die jij wel graag ziet komen. Deze man heeft een verdienstelijke cv en het enige waar je naar kijkt is een mislukt avontuur.
      Je zou Heitinga dan ook moeten afkraken. Die is na ajax ook alleen bankzitter geweest. Maar dat is volgens jou zeker anders. Pfff

      1. ElSalvador

        Bogarde was inderdaad een sterke linksback en goed voor Ajax. Hij heeft Ajax met ruzie verlaten en Van Gaal onderuitgehaald. Over zijn hele carriere gezien heeft hij geen beste indruk achter gelaten dus je kan je afvragen als iemand zo herinnerd wordt, dat dan wel een goed voorbeeld voor de jeugd is. Kijk, voetballen is 1, maar fatsoen en karakter hebben is een ander verhaal. De meesten zijn dat na bijna 20 jaar niet vergeten dus dat hij wil gaan werken bij Ajax verbaasd me enorm.

        1. Velibor

          Nou en wat zou dat met dat akkefietje met van Gaal daar noem je der net eentje haha nee die probeerde later heel Ajax onderuit te halen met zen misselijkmakende achter de rug om gesteggel om Cruijff buiten de deur te houden.

          1. Velibor

            Misschien is het wel goed om weer eens een tegendraadse straathufter er tussen te hebben lopen ipv al die brave vd cursus komende meneertjes die zeker niet eerst kijken wat er te verdienen valt,laat me niet lachen! Ratjes horen bij het voetbal van hoog tot laag en geef hem een kans…..

          2. ElSalvador

            Hij mag van mij best komen hoor. Het is aan hem het tegendeel te bewijzen. Hopelijk kan hij wat bikkels produceren in de achterhoede. Men mag toch best sceptisch zijn over iemand die bij de club gaat komen ? Irritanter zijn al die mensen die onze eigen spelers afkraken , zoals met Boilesen en Sigthorsson toch? Daar is het respect ver te zoeken……

    2. KBouter

      De naam Lex Goudsmit komt omdat hij van die grote gouden kettingen droeg, niet omdat het een goudjager is, dus lees je les.

      Dat hij bij Chelsea op de bank mega geld verdiende is zijn goed recht, Chelsea kocht toen al alles wat los en vast zat en strooide met mooie contracten. Bogarde heeft dat goed gedaan, stond volledig in zijn recht.

    1. AjaxBarcelona

      Met dit laatste ben ik het helemaal eens…… Kijk uit Starke 🙂 Dat verdienstelijke cvtje heeft wel namen maar de daden vallen echt tegen uiteindelijk. Maar ik moet zeggen, een hoop mensen hebben selectief geheugen hier 🙂

  11. Wembley71

    Starke, beste elftal ooit???? Hoe oud ben jij? Effe de geschiedenis boeken in gluren. Misschien vallen de namen Swart,Keizer,Cruyff,Neeskens,Vasco en Krol wat op. Die gasten speelden maar een marginale rol in een matig elftal hoor………..

    1. Starke

      Ik vind dat tijdperk van Gaal het beste elftal had. Het elftal wat gevreesd werd in de Champions League. Niemand wilde tegen ajax spelen. Teams als Madrid werden een kop kleiner gemaakt.

      1. BobbyHaarms

        Dat elftal was idd geweldig Starke, maar Ajax werd in eerste instantie niet echt gevreesd hoor..integendeel zelfs! Pas toen ze Milan 2x hadden verslagen en (vooral) Bayern en Madrid (uit) werd het een ander verhaal. Het elftal van Cruijff, Swart en Keijzer daarentegen werd wereldwijd jarenlang gevreesd

  12. KBouter

    Wat een negatieve klootzakken hiero….Bogardedie een schitterende carriere heeft gehad, CL gewonnen bij de beste club uit de jaren 90, daarna na 1 van de mooiste clubs uit Italie..daarna naar Barcelona,en daarna ging het minder bij Chelsea.

    Daar wouden ze hem wippen,omdat hij een riant salaris had, maar dat contract heeft Chelsea zelf ondertekend, dus Bogarde stond gewoon in zijn recht.

    Het enige negatieve wat ik kan bedenken is dat hij ooit als Ajacied zijn jasje uittrok, om te knokken tegen zijn oude supporters van Sparta…en dat hij even lid is geweest van De Kabel!

  13. -buitenkantje rechts-

    Iedereen mag zijn mening hebben hoor.. Maar het gaat erom of Ajax vindt of hij van toegevoegde waarde is. Hij moet vind ik beoordeeld worden op zijn kwaliteiten.. Niet iemand aan de staf toevoegen om zijn naam, maar om zijn aanvullende kwaliteiten.. Eigenlijk net zo als in het team van Ajax1 en in de technische staf van bondscoach blind (zie topic)

    1. Velibor

      Ja dat klopt wel wat je zegt maar om hem door iedereen af te laten zeiken voordat ie begonnen is vind ik ook raar en die gastjes kijken misschien wel anders tegen Winston aan dan tegen een zeg maar wat Roderick Hubbekerk! ( hoop dat ik niemand persoonlijk beledig)

  14. Ozzy

    Jonk wil hem er graag bij hebben daar zal hij wel een rede voor hebben welkom terug op het oude nest

  15. AjaxBarcelona

    In mijn ogen heeft hij echt geen bijzondere kwaliteiten maar was hij bij Ajax op het juiste moment en daar hij hij zijn volgende contracten ook aan te danken gehad. Dat gebeurd heel vaak. Maar dat is mijn mening

  16. Kevke87

    stelletje piszeikers!! alsof sommige van jullie suprheilige boontjes zijn!! hij was een topverdediger met een over-mijn-lijk mentaliteit, dat heb je niet als je een vriendelijke papzak bent (uitzonderigen daargelaten) ik lees slechte voorbeeld voor de jeugd omdat hij in dure auto’s rondrijdt?? oh wat slecht zeg. die jongens van de A1 rijden al in dure auto’s. zou jij in een fiat panda rijden als je miljonair bent??? het zijn toch net mensen allemaal. waarom zitten jullie niet in het bestuur van Ajax dan, als je het zo beter weet. misselijkmakend zeg sommige reacties.

  17. Royb020

    Ik denk wel dat hij wat kan toevoegen aan de jeugd! Maar om trainer te worden van een eerste elftal dat denk ik weer niet!! Maar goed we gaan het zien!!

  18. AjaxBarcelona

    Toch gek, hier worden spelers tot op de grond toe afgebrand bijna zonder commentaar. Nu is er wat commentaar op Bogarde en iedere tegenstander is een piszeiker etc. Ik heb niets lelijks gelezen tot nu toe behalve meningen en mogelijk hier en daar een vooroordeel. Wat mij het meest verbaasd is dat Raf als geldwolf wordt neergezet terwijl hij wel nog steeds het liefst actief is en van Bogarde is het normaal dat hij zakkenvullend op de tribune zat ipv te zeggen: hoe dan ook, ik wil voetballen. Ik vind deze op- en instelling op zijn zachts gezegd apart.

  19. Litmanen

    Zoals gezegd, naar mens. Ik stond jaren geleden bij een laatste training in de Meer. Op de parkeerplaats waren Davids en Bogarde de enige die geen handtekeningen gaven aan al die kinderen die daar stonden. Mensen als De Boertjes en vdSar namen alle tijd. Vanaf die tijd hoeven bovengenoemde miljonairs niet meer van mij. Net zulke types als die Drenthe van 010 destijds.

    1. -buitenkantje rechts-

      In de tijd van “de kabel” zeker.. Mensen veranderen..worden volwassen.. Zie je toch zo vaak mannetjes bol van testosteron die veel te veel geld verdienen en de hemel worden ingeprezen..

  20. AjaxBarcelona

    Voor een ieder, lees eens wikepedia over Winston. De beste man heeft meer niet gespeeld dan wel. Ook door blessures maar vnl door zijn eigen gedrag. Slechts 2,5 jaar van zijn carriere bij Ajax, Ac milan, Barcelona, chelsea gepresteerd. Slecgts 2,5 jaar en toch miljoenen binnen gehaald. Dat is geen voetbal prestatie.

  21. Wembley71

    He Starke jij snapt er echt geen kloot van , je beledigd gvd de beste generatie die bij ons cluppie op het veld heeft gestaan!! Dat jij het niet mee gemaakt hebt is jammer voor jou. Wat hier benoemd werd dat het spel langzamer was, klopt maar zo was het voetbal destijds en voor jou Stark; iedereen in die tijd scheet bagger voor ons cluppie!!! Ga b.v effe kijken wat Gerrie flikte in een uitverkocht Bernabeu. En thuis Bayern effe met 4-1 weg tikken. Vervolgens 3 Europa cup 1, 1 wereld cup(hadden er zo 3 kunnen zijn) en een supercup binnen halen…… Tja stelt geen fuck voor natuurlijk. (Als je op vakantie ging, waar ook ter wereld, had iedereen het over Ajax) Ook het NL-elftal stelde toen geen fuck voor zeker…..uiteraard was dat 2010 klasse stukke beter dan dat armetierige zooitje met Cruyff, v. Hanegem, Neeskens, Krol, Janssen,Suurbier, Haan, broertjes Kerkhof en Rensebrink enz. Dream on darling. Wat voor een het zooitje er nu rond loopt mocht niet eens de veters strikken van die gasten!!! En nu terug in je mand Pappa is nu echt boos!!!!!

  22. Wembley71

    Correctie,moet zijn; het zooitje wat er nu rond loopt en het team van v. Gaal zijn.

Comments are closed.