Ajax-jeugd gaat trainen op nieuw veld naast Arena

0529kunstgras_trainingsveld.jpg

Ajax gaat de trainingsfaciliteiten uitbreiden met een trainingsveld naast de Amsterdam Arena. Het is de bedoeling dat talenten uit de jeugdopleiding volgend seizoen direct naast het stadion gaan trainen, zo meldt AjaxLife. De gemeente Amsterdam heeft daar onlangs goedkeuring voor gegeven op het braakliggende terrein aan de Noordzijde van de ArenA, inclusief de aanleg van tijdelijke kleedkamers.

Tussen 1996 en 2009 trainde het eerste elftal trainde op dezelfde plek naast het stadion. De velden naast de Arena werden daarna omgedoopt tot parkeerplaatsen (P-Noord). Nu wordt het veld dus in ere hersteld. “We hadden meer ruimte nodig dan De Toekomst te bieden heeft,” aldus een woordvoerder van Ajax tegenover Ajax Life. “Het gebeurde geregeld dat teams een veld moesten delen of dat er geschoven moest worden. Er is alleen nog geen klap op gegeven welke teams naast de Arena gaan trainen.”

De jeugdopleiding van Ajax groeit flink uit zijn jasje. Ajax maakt ook al enige tijd gebruik van de velden van de amateurclubs aan de andere kant van het parkeerterrein op De Toekomst, inclusief kleedkamers. De Ajax Vrouwen maken hier vooral gebruik van.

Op langere termijn is het de bedoeling dat De Toekomst plaats gaat maken voor woningbouw. Er ligt een nog niet definitef plan dat Ajax tegen die tijd gaat verhuizen naar ‘Ajax City’; een dan aan te leggen trainingscomplex direct ten noorden van de Arena.

Bron: AjaxLife

Related posts

15 Comments

    1. Mokumertje020

      Alleen echt een lelijke naam ajax city kan het niet gewoon de toekomst blijven het doet me namelijk aan machester city denken en dat is gewn mooie club

  1. Casso12

    En dan alle wedstrijden op de toekomst spen goed bedacht dan blijven de velden mooi

  2. BobbyHaarms

    Toppie hoor. Krijgen we dan ook gelijk een nieuw stadion ipv een galmbak?

  3. -buitenkantje rechts-

    Mooi te horen dat er mogelijk wordt uitgebreid naar een ‘Ajax city’ ook dat de jeugdopleiding uit zn jasje groeit.. De kweekvijver groeit en dat is goed voor de toekomst.

  4. koensiemerink

    ik vind het prima en top dat ze dat gaan doen voor de jeugd en de wedstrijden

Comments are closed.