Ling keert terug bij Ajax als ‘speciaal adviseur’

0423ling

Tscheu la Ling krijgt toch een functie bij Ajax. De oud-voetballer zal als adviseur van de directie aan de slag gaan in de Amsterdam Arena. Ling leek lange tijd niets te voelen voor een terugkeer naar Ajax maar daar is nu toch verandering in gekomen.

‘Ik heb niet de ambitie om directeur bij Ajax te worden. Waarom zou ik mijn hoofd in een wespennest steken’, reageerde Ling onlangs op de vraag of hij zou voelen voor een terugkeer.  Ling gaat Dolf Collee en Theo van Duivenbode ondersteunen, die als gedelegeerd commissaris zitting nemen in een zogeheten ‘strategische commissie’. Zoals bekend zal Michael Kinsbergen binnenkort aftreden als directeur van Ajax en in de huidige omstandigheden kan niet worden voorzien in de opvolging. Eerst zal overeenstemming moeten worden bereikt over het oplossen van de problemen in en rondom het Technisch Hart en de gewenste vervolgstappen voor concretisering en uitvoering van het Plan Cruijff. Hierin zal Ling rapporteren aan de RvC waarna uiteindelijk een nieuwe directeur zal worden gekozen.

Bron: Ajax.nl

Related posts

28 Comments

  1. Bacardinho

    Toch een Ajax-hart die La Ling. En nu maar hopen dat er weer rust in de club komt.

    1. -THE BULLDOG-

      Off topic:
      Ajax polst Heitinga voor terugkeer naar Ajax.
      De 31 jarige verdediger mag vertrekken bij Hertha.

      1. FdB=Ajax

        Weet niet of het verstandig is, gezien zijn fysiek. Maar lijkt me toch heel mooi, de Heit weer terug

      2. DennisTheMenace

        Oefff, dat mag ik niet hopen. Laatste tijd nog wel eens zien voetballen?

      3. afcajax14

        Da is vergane glorie als je hij nu al bijna niet meer speelt. Zie hem alleen maar in de weg lopen…

          1. afcajax14

            Met in de weg lopen bedoel ik niet op het veld. Was dat maar zo. Ik bedoel dat hij de jeugd ophoud en hij meer op de bank zit dan speelt dus gewoon zinloos. Haal dan een boteghin die is gewoon in topvorm. Hij heeft zijn beste tijd al gehad en het is mooi dat hij weer naar ajax wilt maar geen goede optie!!

          2. Remco425

            En daar gaan we weer. VdV wordt afegrand omdat hij geen Ajax hart zou hebben, maar als er misschien een oud speler terugkomt en dus wel een Ajax hart heeft wordt hij net zo afgebrand. Snap je nu waarom VdV niet terug wilde?

  2. -buitenkantje rechts-

    Cruijff toch zijn zin.. Ling niet als algemeen directeur, maar als speciaal adviseur van de directie. Het is maar een naampje.. Één ding is wel duidelijk.. Het rommelt knap intern. De plooien van het technisch hart zijn nog niet glad gestreken.. Geen opvolging nog van Kinsbergen.. Plan Cruijff .. Zou dit een reden zijn dat de aangekondigde aankopen uitblijven?

  3. Ajax nr 1

    Als speciaal adviseur komt Ling. Ik hou me hart vast want ik denk dat hij in zijn hart wel meer wil. Maar er zijn er meer die denken dat zij Ajax zijn. Dat hij nu adviseur wordt is wel vreemd maar ik hoop wel dat hij de poppetjes op de plaats kan zetten. Wordt er niet naar Ling geluisterd is Ling zo weer weg.

  4. steddie eddie

    daar heeft cruijf veel moeite voor moeten doen zei ling laatst niet dat het een wespennest bij ajax was?

  5. Indojood

    Goede zet. In Slowakije verricht ie prima werk. Was toch genieten van die man vroeger, samen met Tahamata. Weet het spandoek nog wel te herinneren toen hij weg zou gaan. Ling verkopen? F-side gaat slopen!

  6. Mooi

    Ajax is toch een voetbal club .Ik heb nu de indruk dat we twee elftallen kunnen opstellen aan adviseurs en commissaris plus drie directeuren.

  7. lezerG

    Ik vind het opmerkelijk dat Ling nu de juiste dingen moet gaan zeggen. Hij was als speler de luiwammes die niet wilde trainen en ‘niet begreep dat mensen in de winter in een kort broekje buiten willen lopen’ en meer van dat soort opmerkingen. En nu zou hij toch de wijsheid in pacht hebben. We zullen zien. Als hij van Trencin een Slowaaks kampioen kan maken kan hij met zijn adviezen van Ajax misschien wel een Europees kampioen maken.

  8. Valentino

    Off topic: Dat hier nog niet staat dat Ajax Heitinga gepolst heeft voor een terugkeer.

  9. Ajaxforlife

    met zn 31ste kan hij het toch niet verleerd zijn. Als hij fit is lijkt me het een mooie aanvulling achterin.
    Weet iemand meer over zijn gesteldheid?

Comments are closed.