‘Opvolger Kinsbergen kan zorgen voor einde revolutie’

0523cruijffcopa

Algemeen Directeur Michael Kinsbergen vertrekt binnenkort bij Ajax en binnen de club is men druk zoekende naar een opvolger. De RvC wilde volgens afspraak Edwin van der Sar laten doorschuiven maar de huidige commercieel directeur voelt zich daar nog niet klaar voor. Kinsbergen zou volgens De Telegraaf niet akkoord zijn gegaan met een eenjarige contractverlenging.

Met de keuze van een opvolger kiest het bestuur voor of tegen Cruijff daar het de laatste tijd nogal rommelt in het technisch hart. Wim Jonk en Ruben Jongkind volgen de filosofie van Cruijff en zijn daardoor al meerdere keren in botsing gekomen met de leiding van het eerste elftal vooral wat aankopen betreft. Cruijff heeft inmiddels laten doorschemeren dat hij het liefst Hennie Henrichs ziet plaatsnemen in de bestuursraad en het is ook geen geheim dat Hans Weijers volgens Cruijff de ideale nieuwe directeur is voor het huidige Ajax. Mocht dit niet gebeuren dan lijkt de kans aanwezig dat de rol van Cruijff binnen Ajax lijkt uitgespeeld waarbij hij niet opnieuw de strijd zal aangaan zoals een aantal jaren geleden toen Uri Coronel en Steven Ten Have volgens Cruijff het veld moesten ruimen. Dat Wim Jonk en Ruben Jongkind de club dan ook verlaten lijkt zeer aannemelijk.

Bron: Het Parool

Related posts

24 Comments

  1. Coenie

    Is het AD nu ook al een roddelblad? #stemmingmakerij #vakantietijd #nikszinnigstemelden

      1. FrankiC

        Bron wordt vermeld: Het Parool, die het nieuws (lees: geroddel) uit De Telegraaf heeft. Volgens mij is Van der Sar over 10 jaar nog steeds ongeschikt en nog niet ‘klaar’ voor zijn beoogde functie. Zolang er maar geen ex voetballer komt op die functie omwille van het feit dat hij voetbalde. Dus nu gewoon: Hans Weijers. Prima bestuurder en uithangbord. En dan Jonk. Die had alles vrijdag toch uitgepraat en uitstekend naar de zin bij Ajax. Onlogisch bericht uit derde hand…

  2. Mooi

    Het wordt nu wel hard gespeeld ik hoop enkel dat er geen verliezers zijn .

    1. AFCA my World

      De enige verliezer zou Ajax zijn, we waren op de goede weg,maar er is een verkeerde afslag genomen, waardoor je weer terugkomt bij het begin !

      1. Madmike

        erg genoeg wel. Men is het origineel vergeten en dat is het voetbal van ajax

  3. AjaxBarcelona

    AD? Telegraaf? Er staat bron; Het parool.
    Verder is het een stukje van mits, indien, als oftewel een stukje vulling.

  4. PvL020

    Geef Cruijff nou eens de vrije hand alleen dan kan je zien of het veranderd en zo niet dan weet je waar het aan ligt!!!!! Ik heb vertrouwen in Cruijff, kijk alleen maar naar Barca!!!

  5. Litmanen

    Schei nou eens uit met die vergelijking mat Barca.
    Ajax kan geen tientallen miljoenen uitgeven voor spelers. Kijk alleen maar eens naar Suarez.
    Je kunt het systeem wel willen kopiëren, maar niet de euro’s.
    Hopelijk komt het goed daar en gaan de mensen verantwoordelijk met onze club om.

    1. PvL020

      Gaat mij ook niet om de uitgave aan spelers maar om het beleid achter de schermen. Dat weet iedereen dat we dat geldt niet uit kunnen geven, maar beleid bepalen hangt niet aan geld

    2. Remco425

      Toen er daar nog naar Cruijf geluisterd werd gaven ze ook niet zo veel geld uit. Sinds ze die dure spelers kopen komt Johan daar ook niet meer.

  6. Velibor

    Als ik eerlijk ben dan geloof ik niet meer in de heer E vd Sar,of hij is een slappe lul of hij gedraagt zich zo en in beide gevallen heb je er dus niks aan en krijg je onnodig gezeik over die opvolging van van Bindsbergen en dat creëert onrust dus wegwezen ondanks je verdiensten van alweer 20 jaar geleden,helaas.

    1. FrankiC

      Van Bindsbergen was een typetje uit Lullo’s van Jiskefet. (Die was wel slagvaardiger.)

  7. Bram ajax

    Hup Kinsbergen weg wezen en Hans en Cruijff laat even zien hoe het moet dan.. En Marc mag ook wel weg van mij of andere functie want hij heeft al teveel fouten gemaakt

  8. Ramon1

    Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt als ze iemand kiezen die cruijf ook geschikt vindt

  9. Ajax nr 1

    De mensen met een Ajaxhart komen hier wel uit 100%. Maar ik weet zeker dat er ook zijn die er voor zichzelf zitten en daar moeten we eerst vanaf voordat we verder kunnen. Ik zeg succes.

Comments are closed.