Financiële Telegraaf : Ajax nog in de top 25

geld2304

De Financiële Telegraaf weet te melden dat op financieel vlak Ajax nog net in de top 25 staat. Onderzoek naar de merkwaarde door Brand Finance laat zien dat de Amsterdammers een waarde van 145 miljoen dollar hebben. Vorig jaar stond Ajax nog op een 16e plaats en nummer één is met een waarde van 1,2 miljard dollar Manchester United. psv volgt op redelijke afstand met slechts 46 miljoen dollar op plaats 46.

 

Related posts

17 Comments

  1. afcajax14

    zelfs met een minder seizoen steken we erboven uit in de eredivisie!!!!

  2. dennis

    ja als je geen geld uitgeeft aan spelers dan is t ja logisch dat je in die top staat

  3. AFCA my World

    Als er geschoonde lijst zou zijn,waarbij alle schulden van de grote clubs er afgetrokken zou worden stonden ze in de Top 10, wees blij dat Ajax financieel gezond is, al mag er best wat van uit gegeven worden voor een Echte verdediger en een Echte spits !

    1. FrankiC

      Bij de grote clubs moet je er dan ook het kapitaal dat op het veld staat bij optellen. Dan lopen ze juist verder uit. De voorhoedes van Barca/Real poetsen die schulden in één klap weg en haalt Ajax de top 100 niet. Zo werkt de boekhouding van het bedrijfsleven ook.

      1. Velibor

        Inderdaad het is maar net hoe je de tent runt,met geld op de bank of met goeie spelers op de bank( indirect geld dus op de bank ).

        1. FrankiC

          Snap ik, maar ik bedoel te zeggen dat in de rangschikking van de Fin. status, het geld op de bank WEL, en spelers op de bank NIET meegenomen worden in de financiële huishouding cq op de balans terwijl het beide kapitaal is. Dit is erg krom en bericht zegt dus helemaal niets.

  4. FrankiC

    Daarbij komt dat de waarde op het veld is erg relatief is. Daley Blind verhoogde zijn waarde in één jaar met ca. 25 mln en Sulemani bewandelde de omgekeerde weg. Hoe rijk is een club???

  5. -buitenkantje rechts-

    Het gaat over merkwaarde! Heeft dus niks te maken met waarde van spelers of hoeveel er op de bank staat. Gaat over merktevredenheid/ loyaliteit, merkbekendheid, marktaandeel, merkassociatie.. Het is dus een marketingterm dat iets zegt over hoe het merk Ajax door de buitenwereld ervaren wordt. Zo kan bijvoorbeeld overwinteren in de CL ervoor zorgen dat opeens de merkwaarde omhoog schiet. De reden dat de merkwaarde van Ajax gedaald is komt gewoon door de tegenvallende resultaten. De merkwaarde van PSV bv is dit jaar gestegen met 46%.. Puur omdat ze dit jaar kampioen zijn geworden.. en bv een aansprekende voetballer als Memphis afleveren.

  6. Floris Stempel

    Dit lijkt me een goede reden voor een bonus voor de directie, aan het eind van het seizoen.

Comments are closed.