De Boer over kritiek: ‘Verdomd lastig tegen ploeg die met elf man in eigen zestien hangt’

0322ajax-ado_deboer

Frank de Boer baalt van de kritiek op het vertoonde spel van Ajax. Na de winterbreak is het voetbal van de landskampioen verre van sprankelend. Het spel is traag, zonder overtuiging, inspiratieloos. Naast dat Ajax door Dnipro werd uitgeschakeld in de Europa League, lukt het Ajax ook niet thuis tegen Excelsior en ADO Den Haag te imponeren.

De Boer had liever meer doelpunten gescoord tegen ADO Den Haag om critici de mond te snoeren, maar weet ook dat dat niet altijd even makkelijk is. “Natuurlijk baal je daarvan. Je wil elke wedstrijd spektakel bieden met minimaal drie of vier goals. Maar zo is het voetballeven nu eenmaal niet. Je hebt met een tegenstander te maken, die ook bepaalt wat voor amusementswaarde een wedstrijd krijgt. Het publiek moet er wel rekening mee houden dat het verdomd lastig is om tegen een ploeg te spelen, die met elf man in de eigen zestien hangt. Ik ben overtuigd dat we ook dit soort wedstrijden aantrekkelijk voetbal kunnen spelen, alleen dan moeten de eerste twee mogelijkheden er wel direct in”, aldus de oefenmeester van Ajax.

Related posts

48 Comments

  1. jojocoolio

    Achterin kun je makkelijker met minder verdedigers spelen en het middenveld aanvallender…. Lijkt mij niet zo moeilijk als je tegenstander maar met een echte spits speelt….

    1. PvL020

      Dan maak je het voetbal op het middenveld wel heel erg moeilijk. Krijgen we nog minder ruimte

      1. jojocoolio

        Daar moet je in de kleine ruimt het tik voetbal spelen ja dat kunnen we toch zo goed…. Een spits en een valse spits en buitenspelers die een bal voor geven… Het zou zo simpel moeten zijn… Maar ja wij tikken het liefste rond in de verdediging… En daar kom je zeker geen stap verder mee….

        1. PvL020

          Bal voorgeven zit er helaas niet in, liever breien en voor eigen succes gaan. Ik walg van het achterin rond spelen echt waar, maar zo proberen ze de tegenstander te lokken. Gebeurt alleen niet dus moeten ze andere middelen zoeken en ik zeg dan, diepe ballen en oorlog maken

    1. PvL020

      Pisvee is niet zo goed als het lijkt, spelen countervoetbal en dat doen wij niet

      1. jojocoolio

        Daarom de druk naar voren en niet rond tikken in je verdediging… De spitsen bij ons worden allemaal vermoord om dat de buitenspelers de bal niet voor geven en de verdediging lieverd op bal bezit speelt dan te verdedigen… We spelen als angsthazen het is gewoon schandalig als je als club roept dat je de beste jeugdopleiding heb en vervolgens er geen knappe verdediger naar voren komt en buitenspelers wie de achterlijn niet halen of een fatsoenlijke voorzet te geven…. Nou wat houden we over… Klaassen en Bazoer die wel iets brengen uit eigen jeugd…. Voor de rest hebben we aardig wat geld op de bank… Maar op de bank naast de boer zit niet veel…

        1. qaw123

          ja maar dat ligt aan marc overmars !!!
          @ls marc alleen spelers haalt die
          transfervrij zijn en verder geen ervare
          spelers haalt dan is het dweilen met de kraan open!

        2. S4ndrr

          Wat een onzin! Met El Ghazi hebben we een rasechte buitenspeler in het veld staan die al heel wat assists heeft uit voorzetten vanaf de achterlijn! Daarbij ook Kishna kan zn man uitspelen en door naar de achterlijn (hij moet nog even zn draai krijgen). Daarbij vind ik Veltman het érg goed doen laatste tijd, idem met viergever.

          Je kan ook overdrijven!

          1. Velibor

            Kishna kan veel maar doet het niet om een of andere vage reden,meneer wil zelf scoren volgens mij en in de picture staan.

  2. AjaxciedUitweert

    Hij heeft wel een punt, maar score verloopt moeilijk dit seizoen. Miss een andere spits erin bijvoorbeeld zivkovic

    1. Remco425

      Gewoon eens een wedstrijd of 10 achter elkaar met Kishna, Milik en El Ghazi, zodat er automatismen komen en niet dat continue gewissel. Milik heeft 11 competitiegoals gemaakt in maar de helft van het aantal gespeelde minuten. Als hij dit seizoen alles had gespeeld zou hij topscorer van Nederland zijn en op zo’n 25 goals uitkomen.

      1. PvL020

        Kishna brengt toch te weinig en willen zich graag laten zien door voor eigen succes te gaan en dan zet je ook Milik buiten spel

        1. Remco425

          omdat ze elkaar niet goed kunnen vinden omdat ze niet op elkaar ingespeeld zijn

    1. Remco425

      pisvee speelt zelf countervoetbal en laat de tegenstander komen en van de kakkies denken ploegen makkelijker te winnen dus spelen ze aanvallender. Tegen Ajax wordt altijd veel vaker verdedigender gespeeld.

  3. PvL020

    Het is buiten het slechte (angstige) spel van AJAX ook zeker iets van de tegenstanders idd. Kijk maar naar zondag Den Haag kon ineens wel ballen toen ze achter staan. Ze komen voor een punt misselijk gewoon

    1. SPHAFCA

      Is altijd zo geweest, maar sinds frank onze trainer is hebben we daar opeens moeite mee. Toen Jol onze trainer was en clubs kwamen zich ingraven, gingen ze met 7-0 naar huis. Heeft allemaal te maken met het tempo en dat woord kent frank niet

      1. PvL020

        Klopt maar hadden we ook wel andere spelers en spitsen. Suarez die gewoon oorlog maakte

        1. SPHAFCA

          Met dit team kan je evengoed zo spelen.. in iedergeval kappen met de tikkies breed en terug.. Toen hadden we trouwens op Suarez na ook een heel matig elftal.

          1. Remco425

            en met Suarez zijn we nooit kampioen geworden. Pas vanaf het moment dat hij wegging

          2. PvL020

            Blijft moeilijk Kampioen worden maar ook met oogstrelend voetbal, helaas zijn we geen Barca of Bayern. De ene keer zeggen we mooi voetbal is prio en de andere keer weer kampioen is prio, maar beide krijgen we nu niet voor elkaar .

      2. Remco425

        In de tijd dat ze de Champions League wonnen konden ze ook niet winnen van een club als Grasshoppers Zurich dat zo verdedigend speelde

  4. Vakje129

    Nou Frank als je eerst de juiste spelers op de juiste positie zet en vervolgens de bal circulatie hoger laat zijn dan dat hij nu was, wil ik je op een briefje aangeven dat de uitslag hoger was geweest dan dat hij nu was en dat je zekers geen gemor op de tribune had gehad ,Spelers die uit vorm /geblesseerd waren eerst laten spelen bij jong Ajax tot ze het niveau weer hebben om met het eerste mee te kunnen doen .Ik ben geen coach maar een ieder kan zien dat dit zo niet gaat.Ik begrijp dat je spelers rust wilt geven maar op deze manier lukt het ook niet en uit eindelijk moeten ze toch weer opdraven om de boel te redden ,had ze dan gelijk laten beginnen dan had je nog een A1 speler in kunnen zetten in de 75 min ook voor deze jongens is dat een beloning op het wekelijks goed presteren.

  5. Iceman

    Ja zeker speel ze stuk met 1 keer raken dan trek je ze uit elkaar dan komt de scoren van zelf en Frank meer de bal na voren graag en niet steeds tikkie breed en tikkie terug want dan roep je de problemen zelf op je af

  6. Geroldkohlen

    hallo frank in jou tijd deed iedere tegenstander dat, en toen wisten jullie wel hoe je zulke tegenstanders kapot moest spelen! ik neem aan dat hier op getraind word want 7 van de 10 wedstrijden zullen tegenstanders zich ingraven, hier moeten ze op voorbereid zijn en moet dus dan ook geen probleem zijn! slap excuus frank!

  7. Ajax nr 1

    Dit noemt zich nu trainer van AJAX. Hij is echt de weg kwijt. Hij ziet door de bomen het bos niet meer. FRANK hallo je bent de TRAINER en het GEZICHT van AJAX hoor. Kan je hier niet tegen en krijg je niemand meer aan het voetballen doe ons dan een plezier en hou jou eer hoog. De rest weet je wel of steek je je kop in het zand. Neem die gierige MARC O mee aub

  8. Nultwintig

    Sorry en zeker een slap excuus. Je kan al meer tempo en ruimte creëren als de spelers wat meer hun inzicht gebruiken om na een pass ook meteen weer vrij te lopen. Het gebeurt gewoon te vaak dat er geen tot niet voldoende afspeelmogelijkheden zijn om een hoger tempo en dus je tegenstander weg te spelen. Ajax hoort te spelen zoals er in de zaal (zaalvoetbal) wordt gespeeld, een hoog tempo en meteen vrij spelen.

  9. The good times will come

    Er staan weer enorm veel stuurlui aan wal. Hoe komt het toch dat blijkbaar telkens de verkeerde mensen trainer worden. We hebben zo te lezen zo’n 10.000 betere 🙂

    1. Ajax nr 1

      Dan wordt het tijd dat er naar geluisterd wordt. Maar niet te veel KRITIEK geven hoor anders kan FDB zich niet meer concentreren en kunnen onze jongens niet meer voetballen. Ongelovelijk!!! Dat je dit als AJAX COACH durf te zeggen.

  10. Litmanen

    Kom op Frank! Ajax speelt al honderd jaar elke twee weken tegen een betonnen muur van verdedigers. Geen excuus!
    Wat dacht je er van als ze van achteruit nou eens hard en zuiver hun middenvelders inspelen?
    Kijk even naar de wedstrijd van Barca van afgelopen midweek. En dan nog tien keer…..
    En dan aan Joel vragen of hem iets opgevallen is.
    En dan niet ouwehoeren want tot en met het tweede liet hij het elke week zelf zien!

    Nou Frank, je oude vriend Jari heeft gesproken………

  11. Emilio4Ajax

    Ik mis de echte wil om te winnen… Ziet er soms uit dat die gasten nog een wedstrijd zouden kunnen spelen inplaats van dat ze stront in de ogen hebben en bijna dood neer vallen op het veld na de wedstrijd… ;))

  12. -buitenkantje rechts-

    Frank heeft gelijk dat het lastig spelen is tegen een ploeg die zich terugtrekt op eigen helft. Hij vergeet dat ploegen dat altijd tegen Ajax hebben gedaan. Terugtrekken, tegenhouden, proberen met een puntje thuis te komen. Het was juist de kwaliteit van Ajax dat we zo’n ploeg helemaal kapot konden spelen met diepgaande mensen, technisch vaardige spelers die hun man konden uitspelen. Wat je nu ziet is het failliet van dit Ajaxsysteem. Balbezit is heilig, bij onzekerheid tikkie terug en weer opnieuw van achteren beginnen te breien. De tegenstander gaat in een leunstoel achterover zitten en wacht de Ajaxspelers rustig op. Kansen worden niet meer uitgespeeld door flitsend spel maar ontstaan door toeval. Een bal die toevallig goed valt bij een blinde voorzet of een pas richting voorhoede. Een bijkomend probleem is dat dit systeem langzamerhand in de genen van Ajax 1 zit. Als je dit wilt veranderen kost dat tijd.

    1. Litmanen

      Wat zo raar is dat hij zelf heel veel jaren bij Ajax en Barca hetzelfde heeft meegemaakt als speler. Hij, juist hij, zou de oplossing over moeten kunnen brengen op de spelers

  13. Robin

    Pffff wat krom is, lult Frank weer recht….. Laat hem toch godver eens gewoon toegeven dat het niveau ieder jaar slechter wordt, de chemie ontbreekt, de aankopen kut zijn en dat de hand op de knip wordt gehouden….. Om moe van te worden!

  14. Slingertje.

    Als je al geen fatsoenlijke pass kan geven hoe moet je dan een verdediging slechten?

  15. rob1955

    Makkelijk gezegd van Frank, baltempo te laag en alleen maar achterin rondspelen zinder dreiging naar voren. Waar blijven die splijtende passes, klaasen met de punt naar achter dan is je de man die vooruit denkt en de beslissende pass heeft. Is allemaal niet zo moeilijk toch.

Comments are closed.