Drietal A1 door Ajax voorlopig geschorst en inmiddels op vrije voeten; namen bekend

De_Toekomst

Ajax is op de hoogte gesteld dat drie jeugdspelers van de club gisteren zijn aangehouden door de politie. De club neemt dit zeer serieus en stelt alles in het werk om er zo snel mogelijk achter te komen wat er is gebeurd, zo meldt de club via de officiële kanalen. Daarna zal Ajax bepalen of en welke passende maatregelen zullen volgen. Tot die tijd zullen de betrokken spelers geen voetbalactiviteiten voor de club verrichten. ,,We gaan uitzoeken wie er betrokken is geweest en wie welke rol heeft gespeeld”, liet een Ajax-woordvoerder weten.

Volgens De Telegraaf gaat het om Ajax A1-aanvaller Zakaria El Azzouzi, aanvoerder Ashraf El Mahdioui. en de 19-jarige spits Samet Bulut. Eén van het drietal (achttien jaar) geldt als verdachte van mishandeling, aldus het OM in Amsterdam. Hij moet zich later voor de rechter verantwoorden. De andere twee (achttien en negentien jaar) zijn geen verdachten meer. Daarmee zou Samet Bulut meteen afvallen; hij is namelijk 19.

Geen botbreuken
Volgens het OM was er sprake van een ‘gewone mishandeling’, niet van openlijke geweldpleging. De vrouw is niet uit de auto gesleurd en heeft er geen botbreuken aan overgehouden, aldus de woordvoerder. Ook maakte de vrouw niet kenbaar dat ze een politievrouw was. Drie jongens mishandeldenhaar in burger op de Ouderkerkerdijk in het zuiden van Amsterdam. De vrouw toeterde toen de zwarte Mercedes de weg blokkeerde. De drie voetballers zouden de vrouw vervolgens uit haar auto op de grond hebben gegooid. Ze liep schouderletsel op maar is inmiddels uit het ziekenhuis. Ze zal vandaag aangifte doen, meldde een woordvoerster van de politie. De jongens gingen ervandoor, maar na een oproep via Burgernet kon de politie de daders later in de buurt oppakken.

Reacties
,,Het is heel ernstig wat er is gebeurd,, laat een Ajax-woordvoerder weten. ,,We nemen de zaak hoog op”, zegt de zegsman. Tot het onderzoek af is zullen de betrokken spelers geen voetbalactiviteiten voor de club verrichten, meldt Ajax. Diverse politici zijn er als de kippen bij om hun oordeel te vellen over het drietal. Minister Edith Schippers van Sport noemt het een ,,afschuwelijk bericht”. Ze laat verder weten dat het nu een zaak van politie, justitie en Ajax is ,,om eerst alle feiten op een rij te zetten. Ik ga ervan uit dat deze partijen vervolgens passende maatregelen zullen nemen”. Waarnemend minister van Veiligheid en Justitie Stef Blok vindt ,,geweld tegen gezagsdragers altijd verschrikkelijk. We kunnen dit niet accepteren”, aldus de bewindsman. Geert Wilders doet ook meteen een duit in het zakje en meldt op Twitter dat hij wil dat de Nederlandse nationaliteit van de spelers wordt afgepakt en dat ze worden uitgezet naar Marokko.

Bron: O.a. Telegraaf

Related posts

57 Comments

    1. rickert

      hoewel sommige dan misschien niet verder vervolgt worden, waren ze erbij.. of die aanvoerder nou zn handjes heeft laten wapperen of niet, als aanvoerder heb je niet alleen op sportief gebied een voorbeeld functie. deze mensen mogen dan misschien ajaxwaardig zijn in hoe ze een balletje kunnen behandelen, maar dit gedrag hoort er dus niet bij. Wil je nog een toekomst met dit soort jongens, dan kan je maar 1 ding doen en dat is hard straffen. anders komt er geen klote van ze terecht.

      1. Hoezo

        Die vrouw mankeert niet zo veel hè.
        Misschien maakt de agente wel voortdurend racistische opmerkingen naar deze jongens.
        Dan kan ik enigszins de agressie wel begrijpen.
        Maar ook dat weten we niet.

        1. SPHAFCA

          Misschien maakte die mensen die onthoofd werden wel racistische opmerkingen, dan mag het..

          1. SPHAFCA

            Doet er ook niet zo heel veel toe, hoe het is gegaan. Het altijd maar op “misschien zei ze iets racistisch” gooien is wel een beetje makkelijk. Lijkt een beetje of je het goed wilt praten.

          2. Hoezo

            Ik wil als het echt zo gegaan is als in de nieuwsberichten staat het gedrag van deze boys zeker niet goedpraten laat dat duidelijk zijn

        2. Roughrolf

          Je begint al met verzachtende omstandigheden te noemen en/of excuses te verzinnen, het is gewoon de agressie die uit den boze is. Of dat nou tegen een agente of een burgeres is maakt niet uit. Stel je voor dat je zus of je moeder zo behandeld word, wat ga je dan voor verzachtende excuses bedenken?????!!!!!!
          Hard, maar dan ook hard aanpakken dit soort gevallen!!!!

  1. SPHAFCA

    Lekker oprotten met die kut ventjes met die verrassende afkomsten.. nooit meer in een Ajax shirt laten spelen

      1. Velibor

        Wat is dit nu voor een reactie ,dus als je zoiets zegt ben je pvv ‘er ? Vind je jezelf nu niet een verschrikkelijke elitaire Prinsengracht socialistische praatjesmaker met weinig tot niks ervaring op werkvloerervaring oid, gewoon zo’n vwo socialist die denkt dat ie de wijsheid in pacht heeft….

    1. Jojik98

      Iedereen is meteen van het straffen, misschien moeten we eerst afwachten wie er wat heeft gedaan? Ik wil het zeker NIET goedpraten maar misschien waren ze er nieteens bij? Ajax wacht gewoon keurig het politie rapport af

    1. Casbraad

      Juist, Wilders heeft alweer gelijk. Moet men van de grote hoeveelheden Nederlanders die dit soort strafbare feiten pleegt ook hun paspoort afpakken en uitzetten. Het gaat hier om drie leden van Ajax en niet om het verkondigen van jouw PVV zicht op zaken. Graag on topic blijven.

      Natuurlijk is het ronduit schandalig wat er gebeurt is. Ik hoop dat er voor de schuldigen een passende straf volgt. Het is ontzettend jammer voor deze jongen talenten die op deze manier ongetwijfeld gedwongen zullen worden hun biezen te pakken en hun heil elders te zoeken!

      1. SPHAFCA

        Dit zou je nooit horen met de namen : Joel Veltman, Davy Klaassen en Jasper Cillessen

    2. Remco425

      als je alleen maar dingen roept waar een groot deel van de mensen het al mee eens is, links of rechts, maakt niet uit, heb je altijd gelijk. Is niet zo moeilijk hoor, dat kunnen jij en ik ook. Dat heet populisme. Het moeilijke in de politiek is met oplossingen komen en daar heb ik Wilders nog nooit op kunnen betrappen.

    3. Remco425

      in de jaren 30 was er een Oostenrijker in Duitsland die ook begonnen was met het roepen van populaire dingen, dingen die de mensen graag wilden horen. Alleen dom volk trapt daarin. Helaas hebben we er daar in Nederland ook erg veel van.

  2. ajaciedgoes

    Reactie van wilders slaat zoals gewoonlijk nergenst op.

    De speler of spelers die geslagen heeft directe contract ontbinding ookal zit er 2 toptalenten tussen die het gedaan hebben. en de onschuldige schorsen tot eind van het seizoen geen wedstrijden meer. en mee trainen met de a2.

    1. ajaciedgoes

      nouja onschuldig ben je niet eerder medeplichtige laten mee trainen met a2 en voor de rest van het seizoen geen wedstrijden en moet zich maatschappelijk inzetten.

  3. Bolle Ron

    Eentje slaat en de andere 2 lafaards kijken toe. Laten ze deze 3 laffe varkentjes maar hard straffen.

    1. Velibor

      Ja vind ik ook en dat heeft niks met Wilders te maken maar er mag toch gestraft worden ook al zijn het Nederlanders waar slaat dat nou op ,heb alleen gezegd royeren dat tuig! Dit soort types eindigen ergens met een te dikke pens ergens op zondagmorgen in de zaal met een goeie 3 e helft!

  4. Vakje129

    Tot dat het tegen deel is bewezen en uitgesproken kunnen we hier geen conclusie uit trekken wie wat waar wanneer heeft gedaan ,laten we allen ons meer druk maken om Ajax1 wat dat baard veel meer zorgen .

  5. afcabass

    Ergste in dit hele gedoe zijn de reacties. Zeker de helft van alle reacties zijn pure racisme en dat is triest ..

  6. RobbyZ

    Het hele land wordt toch geterroriseerd door die kut Marokkanen tussen de 15 en 25 jaar,hun wil is wet en o wee als je ze tegen spreekt want dan krijg je een grote tyfus bek van ze en willen ze je het liefst vermoorden,vrouwen mishandelen,ouwe bejaarden beroven van rond de 100 jaar maar nooit een oudje van hun eigen komaf. Ik heb Marokkaanse vrienden van in de 40 die hier ook zijn geboren met zoons van dezelfde leeftijd als deze spelers maar als hun zoon zoiets flikt dan gaan ze naar opa in Marokko om het af te leren. De goede moeten lijden onder de kwade en daar hebben m’n vrienden een schurft hekel aan en ze stemmen PVV!

    1. Remco425

      de 1e helft van je bericht ben je aan het generaliseren en in de 2e helft spreek je dat weer tegen…

      1. RobbyZ

        Het is zoals het is stumpert! Begrijpend lezen en niet zeiken over generaliseren want als jou oma in elkaar is geslagen door die tyfus gasten dan lul je wel anders. Ik zeg niet dat ze allemaal hetzelfde zijn kneus! De goede moeten lijden onder de kwade! Lezen! Het is zoals het hier gaat in het land!

  7. RobbyZ

    Als je reageert dan moet je wat te melden hebben stumpert!! Je snapt het niet wat er staat! Oprotten met je reacties!

  8. NielsAjax

    Volkomen terecht met verassend altijd die buitenlanders wordt je toch niet goed van, en thuis maar wachten op die uitkering en vervolgens hebben ze een keer een carriere om geld mee te verdienen dan dit, ga zulke dingen lekker in Marokko doen

    1. nick-afca95

      Vind je dit zelf nou niet een beetje dom? Je denkt dat er geen nederlanders zitten te wachten op een uitkering? Je denk dat alleen allochtonen dit soort dingen doen? Word wakker man. Zijn meer blanke klootzakken als allochtonen maar daar kijkt niemand naar. En ja ben zelf gewoon een pure hollander. Maar ben dit soort racistische reacties spuug zat.

  9. Roca

    Leuk al die verontwaardigde reactie over Ajax-onwaardig en meer van die onzin, maar als ik zie hoe sommige supporters hier reageren op andere clubs en hun supporters lijkt het mij heel verstandig dan wij onze mond houden over het (wan)gedrag van deze kinderen…

  10. nicks

    nooit je mond dicht houden over barbaren! van welke club of komaf ook! veroordelen deze jongens! contract ontbinden en lekker naar school een vak leren! onwaardig voor onze mooie club en bewijs ons maar dat je waardig bent in deze mooie maatschappij!

    1. Roca

      Tuurlijk heb je gelijk in je standpunt, maar er reageren hier mensen die een supporter van een andere club graag naar een andere wereld willen helpen, en die doen er verstandig aan om te zwijgen.

  11. nick-afca95

    Dus omdat deze jongens bij een voetbalclub zitten worden ze daar ook gestraft. Als ik iemand in mn vrijetijd een klap op zn kanes geef word ik toch ook niet tijdelijk ontslagen. En omdat het jongens met een andere afkomst zijn komen er weer van die racistische opmerkingen. Ik kan je vertellen dat er meer “blanken” zijn die dit soort dingen flikken als alochtonen. Belachelijk dat ajax zich er mee moet bemoeien en belachelijk dat er extra word gereageerd op het feit dat ze allochtoon zijn. Neemt niet weg dat een harde straf op zijn plaats is.

    1. Remco425

      het verschil is dat als je bij een profclub speelt ben je een publiek persoon en heb je een voorbeeldfunctie. Heb je je aan gedragsregels te houden omdat je een club publiekelijk representeerd.

  12. Robin

    D’66, PVV,CDA…. De tering zeg! Wat een zaadniveau! Ik hoop nog steeds op oude tijden hier en minder infantiel kut-gedrag.

Comments are closed.