Zaakwaarnemer: ‘Familieband en joodse feestdag bepaalden lot Boccara bij Ajax’

1909Boccara

Afgelopen maandag werd het contract van Ilan Boccara bij Ajax ontbonden. De middenvelder van Frans-Nederlandse komaf arriveerde in de zomer van 2012 in Amsterdam, nadat hij eerst twee seizoenen in het reserveteam van Paris Saint-Germain had gespeeld. Verder dan één wedstrijd in de Eredivisie is Boccara nooit gekomen, volgens zijn broer en zaakwaarnemer had dat twee redenen: Boccara was familie van Michael Kinsbergen en Frank de Boer had geen begrip dat de middenvelder niet op een joodse feestdag wilde spelen.

“Ik vind het een schande wat er met Ilan is gebeurd bij Ajax”, aldus Guido Boccara, de broer en zaakwaarnemer van Ilan Boccara tegenover Ajax Showtime. Volgens Guido werd de transfer van zijn broer geregeld door Michael Kinsbergen, die de neef is van de moeder van Boccara. Een paar weken later werd Kinsbergen aangesteld als algemeen directeur van Ajax. “Zijn aanstelling als directeur bij Ajax was niet in het voordeel van Ilan. Het was voor Frank de Boer niet prettig dat een speler familie was van de nieuwe baas.”

Bij de contractonderhandelingen zou afgesproken dat Boccara niet hoefde te spelen tijdens Jom Kippoer, een Joodse feestdag. “De Boer vond dat niets”, aldus de zaakwaarnemer. Toen De Boer op 26 september, voor het bekerduel met FC Utrecht, de dag waarop dat jaar toevallig ook Jom Kippoer viel, een beroep wilde doen op Boccara weigerde die te spelen. Vervolgens werd Boccara nooit meer opgeroepen door De Boer. “Echt zonde. Ik weet zeker dat Ilan de kwaliteiten had voor Ajax”, aldus broer Guido.

Bron: AjaxShowtime

Related posts

20 Comments

 1. Ronald96

  FdB selecteerd geeoon de beste spelers die er op dat moment zijn in zijn ogen. Boccara hoorde daar dus duidelijk niet bij

 2. Bakki

  Kerk of in dit geval synagoge moet je geschieden houden met de staat of je werk…..

 3. Velibor

  Tja ………..principes mensen ik zou zeggen kieper ze over boord want eens zijn ze achterhaald tenminste das mijn ervaring .

 4. Lukoki4

  als je op bepaalde dagen niet wil spelen ben je gewoon niet geschikt voor topsport

 5. Mokums trots

  Zonde dat dit zo heeft moeten eindigen. Die jongen had volgens mij wel potentie

 6. Indojood

  Tuurlijk. Het ligt altijd aan anderen, nooit aan jezelf. Gewoon niet goed genoeg. Bij Evian speelde hij ook nauwelijks.

 7. Trotsop3ester

  Dus een Joodse feestdag gaf problemen voor een Joodse speler bij een Joodse club? Of toch niet goed genoeg?

 8. Elise

  ‘Kinsbergen; de neef van de moeder van de buurvrouw van de tandarts van Boccara’.
  Tja, dat kan je parten gaan spelen natuurlijk!!

 9. Bolle Ron

  Clubs moeten helemaal geen rekening houden met welke religie dan ook. Spelers verdienen bakken met geld en moeten gewoon hun werk doen en anders lekker hun biezen pakken.

  1. Amoebe

   Klopt…zodra jij je handtekening zet onder een dik contract ga jij je religie/geloof/bijgeloof maar uitvoeren in jou vrije tijd en sta je ten alle tijde ter beschikking aan de club.

   Het zal gerust een opgave zijn (ik ga er maar even vanuit dat het zwaarder is als ik mij voorstel) maar het is voor een paar jaar en daarna kan je languit en kunnen de beentjes in de lucht.

 10. afcabass

  Het zal echt niet gelegen hebben aan dat ene akkefietje. Als hij echt potentie en talent had dan had hij zeker meer minuten bij (Jong) Ajax gespeeld.

Comments are closed.