UEFA wil Ajax straffen voor blokkeren trappen en gooien van voorwerp tegen Legia

ajax-legia_warschau

De UEFA heeft Ajax laten weten dat er een dubbel onderzoek loopt naar onjuistheden tijdens de Europa League thuiswedstrijd tegenm Legia Warschau. Ten eerste zou de voetbalbond geconstateerd hebben dat op de eerste ring van de Zuidtribune trapopgangen geblokkeerd waren.  Andere Nederlandse clubs zijn recentelijk eveneens beboet voor het feit dat de vluchtwegen niet vrij waren.

“Trappen en vakopgangen zijn van groot belang voor ontruiming van het stadion in geval van nood”, zo maakt Ajax via de officiële kanalen duidelijk. Ajax heeft eind vorig jaar voor geblokkeerde trappen in het bezoekersvak tijdens Ajax- APOEL Nicosia ook al een sanctie opgelegd gekregen.

Naast het onderzoek naar de geblokkeerde trappen wordt door de UEFA ook gekeken naar een incident waarbij een voorwerp op het veld werd gegooid vanuit vak 124. Dit gebeurde kort na het doelpunt dat Milik scoorde voor Ajax. Ook hiervoor verwacht de club een geldboete. “Momenteel wordt onderzoek gedaan om de dader te traceren, op wie de eventuele boete zal worden verhaald”, aldus Ajax.

Bron: Ajax.nl

Related posts

8 Comments

  1. Ruubruub

    Pffff zo onnodig dit soort dingen… Begrijpen mensen niet dat je hiermee alleen je eigen club benadeelt

  2. bobin

    als ze dan toch aan het zoeken zijn geef dan ook gelijk een boete voor de volle tribunes (voorwerpen gooien ben ik het overigens niet mee eens dat is gewoon dom en nergens voor nodig)

  3. Biornha

    Heb een beetje het idee dat de Uefa echt aan het zoeken is bij Nederlandse clubs, eerst dat spandoek dat schitterend op waarheid gebaseerd is tegen Mancity (met die sheik en zo) toen dat pietleuterige doekje tegen Celtic en nu dit weer. Weer met die trappen heb het al eens eerder gelezen, staat natuurlijk buiten kijk dat die idioot die iets op het veld gooit ook niet slim is en hopelijk gepakt wordt om die boeten te betalen heb je namelijk niks aan, benadeeld alleen je club.

Comments are closed.