De Boer: ‘Tevreden met centrale duo Viergever-Veltman’

 

0222willem2-ajax_moisander_viergever

Frank de Boer is al sinds het begin van dit seizoen zoekende naar zijn ideale centrale verdedigingsduo. Aanvankelijk koos hij voor het duo Veltman-Moisander. Wegens blessures kregen ook Denswill en Van der Hoorn een kans in het centrum maar door de positieve ontwikkeling van Viergever en de terugkeer van Veltman lijkt De Boer nu zijn nieuwe duo gevonden te hebben. ‘Ik kijk naar wat op dit moment het beste is voor het team, en deze twee hebben mij echt overtuigd’, aldus De Boer tegenover AjaxTV.

‘Ik denk dat Veltman en Viergever tegen PSV met veel passie speelden, daar begint het mee. De communicatie was goed, ze hielpen elkaar, het zag er heel goed uit. Ik ben tevreden over dit duo, ze maken goede keuzes. Natuurlijk kan er nog wel iets beter, zoals bijvoorbeeld rustig blijven in bepaalde situaties. Veltman heeft een mindere periode gehad, ook met zijn blessure. In Qatar was hij heel gretig, toen toonde hij aan dat hij er klaar voor was. Hij heeft een klein streepje voor op Mike van der Hoorn, misschien is dat ook wel zijn ervaring. Maar ik vind dat Mike het fantastisch heeft gedaan tijdens Joëls afwezigheid.’

De Boer legt uit dat de keuze voor Viergever niks te maken heeft met het naderende vertrek van Niklas Moisander. ‘Dat vind ik niet eerlijk tegenover hem. Hij heeft een groot aandeel gehad in ons kampioenschap, maar ik kijk naar wat op dit moment het beste is voor het team. Daarom heb ik voor Viergever gekozen. Als dit duo goed bezig blijft, laat ik het zo staan. Dan is het aan de anderen om mij te overtuigen, zo heeft Nick ook zijn kans gepakt’, aldus de trainer.

Bron: AjaxTV

Related posts

17 Comments

  1. FdB=Ajax

    Heel goed dit! En dan niet gelijk weer Viergever op LB zetten, zodra onze Deen van Glas weer eens geblesseerd is!

      1. gianni_ajax

        Zeg me alsjeblieft dat je grap maakt? We hebben zondag letterlijk met ze 11e lopen verdedigen.
        Zelfs klaassen zei dat wij die wedstrijd niet verdient hebben gewonnen

          1. gianni_ajax

            Nee, dat we zaterdag met ze 11e hebben lopen verdedigen is niet alleen viergevers schuld, ik snap ook helemaal niet waar je dat uit concludeert?
            Ik denk overigens nogsteeds echt dat jij de grappenmaker bent hier, want
            om te zeggen dat een verdediging niet slecht is alleen omdat je een wedstrijd wint is een belachelijke redenatie. Het gaat er namelijk om HOE een wedstrijd wint, en wanneer je in wedstrijd met 11 man moet verdedigen zegt dat volgens mij genoeg over HOE de verhoudingen waren in die wedstrijd.

          2. jacq64

            Beste Gianni, *jij* trekt conclusies uit dingen die ik niet gezegd heb. Waar zeg ik dat we terecht gewonnen hebben en dat de verdediging goed was *omdat* we gewonnen hebben? Waar het mij omgaat is dat de verdediging steeds de schuld krijgt, terwijl de verdediging helemaal zo slecht niet is, en dat de verdediging tegen PSV goed speelde.

          3. gianni_ajax

            Dat stukje van terecht gewonnen had ik een m’n commentaar toegevoegd omdat ik vind dat dat mijn argumenten ondersteunt. Maar goed ik snap de verwarring.
            Ik snap gewoon niet dat jij de verdediging van zondag goed vond? Ik bedoel komop zeg als je met ze 11e achterin moet staan om een doelpunt te voorkomen dan is er toch iets goed fout. Kijk met deze stelling ben ik het met je eens: er is zondag goed VERDEDIGT. Maar niet omdat de verdediging het goed deed, maar omdat heel ’t team mee hielp achterin en de reden dat ze dat moesten doen is omdat de echte verdedigers het niet aankonden.
            Je blijft maar steeds hameren op ’t feit dat de verdediging niets fout deed en dat klopt ook wel maar dat komt omdat heel ajax als verdediging speelde.

          4. gianni_ajax

            En trouwens jou enige like is van mij en dat deed ik per ongeluk ik kan hem niet weghalen, dus in werkelijkheid sta je nog op 0 likes. Just saying.

  2. NielsAjax

    Leer Boilesen is een fatsoenlijke pass geven, steeds als hij opkomt met een rush verpest hij het met een slechte pass, en Viergever blundert elke wedstrijd wel een keer.

  3. Geroldkohlen

    vdh is een van de spelers waar je afscheid van moet nemen aan het einde van het seizoen en zo nog een aantal. ik zie naast veltman liever een echte mandekker die kan uitschakelen en door midden kan zagen als het moet. kan veltman zich op de rugdekking en opbouw focussen.

  4. Revolucion de terciopelo

    Als je kijkt naar de kille cijfers heeft Ajax in de ere divisie de op een na minst gepasseerde verdediging. Maar ja daar zal wel weer commentaar op komen a la mickey mouse etc. Ik heb in de CL league zgn zeer ervaren verdedigingen met zo’n nulletje of 7 onderuit zien gaan. CL is geen Mickey Mouse. Dus we moeten er ook niet te moeilijk over doen. Maar …….. dat is mijn bescheiden mening.

Comments are closed.