AZ-speler Hoedt snapt wisselbeleid De Boer niet: “Ik denk dat daar hun fout zat”

0206ajax-az_boilesen

Wesley Hoedt vormde samen met Jeffrey Gouweleeuw het centrale verdedigingsduo van Az in de gewonnen wedstrijd van gisteravond tegen Ajax (0-1). Het duo kwam nauwelijks in de problemen. Hoedt had naar eigen zeggen geen problemen met de vreemde manier waarop Ajax de spitspositie had ingevuld. Ajax hanteerde een Barcelona-achtige manier van spelen met Lasse Schöne in de punt. “Het is wel anders. Normaal kun je je instellen op een spits die diep blijft. Met Schöne spelen ze op de Barcelona-manier. Maar dat is vooraf gezegd, daar is over gesproken. We moesten om de beurt doordekken. Ik denk dat het heel goed ging”, aldus Hoedt.

Hoedt zag ook dat het spel van tegenstander Ajax niet best was. Volgens hem lag de oorzaak daarvan ook in het wisselbeleid van Frank de Boer. “Ik denk dat daar hun fout zat, dat ze in één keer twee keer wisselden. En daarna ook nog de derde wissel plaatste. Toen kwamen wij op voorsprong en dan kun je als trainer zijnde weinig meer doen”, aldus Hoedt.

Frank de Boer wisselde na de rode kaart van Moisander zowel Bazoer als Kishna voor Zimling en Viergever. Even later werd Riedewald vervangen, al dan niet noodgedwongen vanwege een blessure, door Kenny Tete. Al met al stonden er na die wissels nog maar drie aanvallend ingestelde spelers bij Ajax op de mat: Schone, Sinkgraven en El Ghazi. Toen Ajax vervolgens op achterstand kwam ging Van Rhijn noodgedwongen als een soort rechtsbuiten spelen en in de slotminuut werd Van der Hoorn als stormram naar voren gedirigeerd. Tot echt gevaar leidde het nauwelijks nog.

Related posts

26 Comments

  1. EvdB

    Kappen met deze berichten !!!!
    Wat kan het mij schelen wat anderen van onze club vinden
    Alleen de meningen van Ajacieden doen ertoe

  2. hammer5681

    Wel een goede opservatie van uit de tegenstander gezien. Goede voor de Boer zijn eigen reflextie. Vond de wissels niet briliant de laatste wedstrijden. Vooral Zimling voegt niets toe

  3. stylo1984

    Nee hun hadden et goed voor elkaar… Sterren van de hemel gespeeld en echt zoveel kansen

  4. creutz1977

    Nee als je onterecht met 10 komt te staan moet je zeker aanvallend gaan wisselen… wat een stumper..

  5. Hazez

    Schöne had nooit op die plek mogen spelen wat zakte hij door het ijs zeg !! In mijn ogen was gisteren niet de wedstrijd om nieuwe dingen te proberen en dat mag je Frank wel aan rekenen maar de wissels niet ! Rood en blessure .

  6. knudde32

    idd ik denk zelfs. dat hansie hansie een groot punt heeft met schone als cvm zijn inzicht en zijn pass heeft verder niemand bij ajax

    1. creutz1977

      jahoor praat de buitenwereld maar weer na!!! stelletje schapen… beter steun je je club..

    2. AFCA my World

      Niet helemaal goed opgelet,wat onze nieuwe Daley heeft prachtige pases verstuurt het werd alleen niet afgemaakt!

  7. KBouter

    Ik had toch graag gewild dat deze “muts “in de verdediging bij Ajax stond, hij is 5 klassen beter dan welke verdediger van ons ook!

  8. Sazzz

    Viergever en Tete waren noodgedwongen. Voor Bazoer was het geloof ik zijn tweede wedstrijd op het hoogste niveau, dus ik denk dat De Boer hem daarom eruit haalde. Misschien moet Hoedt eerst vragen waarom, voordat hij dergelijke uitspraken doet

  9. jacq64

    Het was overigens gvd wel Viergever die niet goed dekte bij de 0-1. Maar goed, wissel was niet onlogisch. En Bazoer speelde sterke eerste helft. Heeft zelfde felheid als Klaasen.

  10. Fvanr

    Sinkgrave viel mij 100% mee. Wat een inzicht heeft. Mooie steekpasses. Echt mooi om te zien. EN ECHT , altijd diep, vooruit Top Jammer dat de rest het niet begreep en altijd te laat reageerde. Maar voor de rest DRAMA. MET BOILISSEN VOOROP EN DAN OOK NOG AANVOERDERSBAND OMKRIJGEN. SCHAMEN MOET IE ZICH. IK BEN ER KLAAR MEE.

Comments are closed.