Ex-Ajacied Krkic ziet het licht bij Stoke City

Bojan Krkic

Bojan Krkic ging afgelopen zomer voor bijna 4 miljoen euro over van FC Barcelona, de club waar Ajax hem vorig jaar van leende, naar het Engelse Stoke City. Bojan werd door zijn vele doelpunten in de jeugd van FC Barcelona ooit gezien als misschien wel het grootste talent ter wereld, maar die belofte kon de nu 24-jarige Spanjaard tot op heden niet waar maken.

Waar het bij Ajax niet wilde vlotten, daar loopt men bij Stoke City weg met de 24-jarige aanvaller. Bojan is dit seizoen prima op dreef. Zo kwam hij tot scoren in de gewonnen competitiewedstrijden tegen Tottenham Hotspur (1-2) en Arsenal (3-2). Op Tweede Kerstdag nam Krkić tegen Everton vanaf de strafschopstip het enige doelpunt voor zijn rekening (0-1).

,,Bij Stoke speelt hij als een beest”, zegt zijn vader in een interview met Daily Mail. ,,Hij bewaart het beste voor de grote wedstrijden. Bojan is gek op manager Mark Hughes en zijn creatieve manier van trainen. Hij speelt nu achter de spits en krijgt de vrijheid om zichzelf te uiten, maar hij knokt ook keihard voor het team, bijvoorbeeld door ballen af te jagen. Tegen Arsenal bleef hij maar rennen.”

Krkic drukt dus zijn stempel op het spel van Stoke City. Dat lukte hem beduidend minder goed in het eerste van Barça en bij AS Roma, AC Milan en Ajax. ,,Mijn zoon heeft veel geleden in de voetbalwereld. Te veel”, vindt Bojan senior. ,,Het is heel lang geleden dat ik hem zo gelukkig heb gezien. Hij is echt tevreden bij Stoke City en dat is voor een vader fijn om te zien.”.

Manager Mark Hughes van Stoke is ook lyrisch over de kleine Spanjaard. “Hij is een echte prof. Hij doet er iedere dag ook echt alles aan om sterker en beter te worden”, jubelt de 51-jarige manager in de Engelse media. Na een bliksemstart bij FC Barcelona beleefde Krkić een teleurstellende periode. Vervolgens speelde de aanvaller achtereenvolgens in de Serie A voor AS Roma en AC Milan en voor Ajax.

Related posts

11 Comments

  1. Remco-Ajax-Nijmegen

   Hij gaf bij Ajax inderdaad geen 100% inzet, maar je zag echt wel dat hij voetballend beter was dan de meeste van die selectie.

 1. Veltman

  Ajax had ‘m ook gewoon moeten kopen, spelers huren (zonder optie tot koop) schiet niet op

 2. Lars Ajax

  Zo slecht was die niet hoor vooral op het laatste bijv tegen fc Twente maar is ook zo als bojan was gebleven hadden we miss geen el ghazi gehad maar had bojan wel in de spits willen zien dan met milik zivkovic

Comments are closed.