Becker: ‘Ik ben een man geworden, ik ben er klaar voor’

1224sheraldo_becker

Opgewekt komt Sheraldo Becker de kantine van sportcomplex de Toekomst binnenlopen. Hij heeft zojuist de zeswekelijkse ‘performance test’ afgenomen. De uitkomst daarvan stemt hem tot tevredenheid. Becker wordt eigenlijk alleen maar sterker, zo wijzen de resultaten uit. Becker is naar eigen zeggen geen jongetje meer, hij is een man geworden. Het spelen in de Jupiler League vergt ontzettend veel fysieke kracht en daar plukt de vleugelspits nu de vruchten van. Op de officiële clubsite laat de aanvoerder van Jong Ajax zich dan ook positief uit over zijn eigen ontwikkeling en die van zijn teamgenoten.

,,De Jupiler League is van een hoog niveau, misschien nog wel zwaarder dan de Eredivisie. Je krijgt hier namelijk geen ruimte om te voetballen. Het is negentig minuten lang bikkelen en je hebt strijders nodig.” Volgens Becker zou het voor iedere jeugdspeler van Ajax goed zijn om eerst een jaar op het tweede niveau van Nederland te spelen. ,,In de A1 kon je tegenstanders nog zomaar opzij zetten. In de Jupiler League wordt mannenvoetbal gespeeld.”

Becker praat als een routinier, maar is zelf ook pas negentien jaar. Omdat hij nu twee jaar bij de beloften speelt, wordt hij als een ervaren speler beschouwd. Om die reden draagt Becker dit seizoen ook de aanvoerdersband. De negentienjarige buitenspeler speelt al sinds 2004 bij Ajax en zag velen komen en gaan. ‘Er is veel veranderd in de loop der jaren. Technisch, tactisch, maar ook op het gebied van kracht- en looptraining. Alles is professioneler geworden. Mijn doel is om Ajax 1 te halen. Bij mijn contractverlenging hebben we afgesproken dat ik niet te lang meer in Jong Ajax moet spelen, hooguit een jaar. Ik ben zeker van mijn zaak en weet wat ik kan. Ik spreek vaak met Jaap Stam en hij zegt dat ik goed bezig ben. Ik zit dicht tegen het eerste aan. De kans kan ieder moment komen en dan kan het snel gaan. Ik ben er klaar voor.’

Zijn individuele ontwikkeling verliep met ups en downs, vertelt Becker. Hij had een uitstekend seizoen als tweedejaars B en deed toen al regelmatig met de A1 mee. Het seizoen erop, eenmaal als A-junior, werd hij door blessureleed teruggeworpen. Maanden moest Becker toekijken met knie- en liesklachten.

Becker rook inmiddels al aan het grote werk. Hij mocht in de voorbereiding op het nieuwe seizoen van Frank de Boer met het eerste mee op trainingskamp naar Indonesië. ,,Dat beviel goed. De trainer was tevreden. Dat Ajax vertrouwen heeft in Becker bleek uit de contractverlenging die hij in de zomer kreeg. De aanvaller ligt nu tot medio 2017 vast.

De Indonesië-trip smaakt naar meer. Becker staat te trappelen van ongeduld om de volgende stap, die naar het eerste, te maken. ,,Mijn doel is om Ajax 1 te halen. Bij mijn contractverlenging hebben we afgesproken dat ik niet te lang meer in Jong Ajax moet spelen, hooguit een jaar. Ik ben zeker van mijn zaak en weet wat ik kan. Ik spreek vaak met Jaap Stam (samen met Andries Ulderink, trainer bij Jong Ajax, red.) en hij zegt dat ik goed bezig ben. Ik zit dicht tegen het eerste aan. De kans kan ieder moment komen en dan kan het snel gaan. Ik ben er klaar voor.”

Bron: Ajax.nl

Related posts

12 Comments

 1. Misterajax

  Ben benieuw, hoop dat we eindelijk weer eens een klassieke buitenspeler krijgen in Ajax 1

 2. ajaciedpiet

  Zivkovic is in mijn ogen verder dan deze jongen en Zivkovic is er nog niet klaar voor zegt frank (en volgens mij hijzelf ook)

 3. tomik17

  op dit moment hebben we Kishna Viktor
  El Gazhi en Schone en Andersen kan er ook spelen. Hij moet nog meer even geduld hebben..

Comments are closed.