Van de Beek: ‘Ik ben met Ajax opgegroeid. Dit is echt mijn club’

donnyvandebeek

Donny van de Beek mag als 17-jarig ventje in januari met het eerste elftal mee op trainingskamp naar Qatar. Het gaat snel met Van de Beek. Vorig seizoen was hij nog actief in de B1 van Ajax. De laatste weken stond hij plots bij het eerste elftal op het trainingsveld. ‘Frank de Boer nam ons (Vaclav Cerny en Abdelhak Nouri red.) apart en vertelde wat hij verwachtte. Het ging best goed. Ik was wat gespannen, maar gezonde spanning. Dat blokkeert me eigenlijk nooit’, aldus Van de Beek tegenover ELF Voetbal Magazine.

Van de Beek is een middenvelder die vaak wordt vergeleken met Davy Klaassen. Het is Van de Beek zelf echter om het even waar hij doorbreekt, áls hij maar doorbreekt. ‘Waar ik bij Ajax meestal op 10 speel, sta ik bij Oranje op 6. Het maakt me niet uit waar ik sta; op beide posities kan ik me uitstekend ontwikkelen. Ik vind het heerlijk om een mooie steekpass te geven en spelers voor me te hebben. Aan de andere kant is het ook leuk om vaak voor het doel te verschijnen.’

De jongeling is gedreven en voelt zich 100% Ajacied. ‘Ik wil er alles aan doen om bij Ajax te slagen. Mijn droom van kinds af aan is om in de Amsterdam ArenA in het Ajax-shirt te voetballen. Op mijn vijfde kocht mijn vader al een seizoenkaart voor me. Ik ben met Ajax opgegroeid, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart waren mijn idolen. Dit is echt mijn club.’

Bron: ELFVoetbal

Related posts

9 Comments

 1. Misterajax

  Zeggen ze allemaal! Maar als dan de eerste beste zak met geld komt dan zijn ze opeens weg. Laten we hopen dat ik ongelijk heb!

   1. Misterajax

    Als ik echt dacht dat ik een goede voetballer kon worden, dan zou ik niet meteen weggaan. Als je meteen weggaat verpest je je hele carrière. Als je niet meteen weg gaat, kan groeien en garantie voor hebt voor een basisplaats dan verdien je later misschien nog wel meer!

  1. AFCA my World

   Je hebt voorlopig ongelijk,die gaat niet zo snel weg,hij weet precies wat hij wil en kan,dus die gaat de eerste 4-5 jaar nog niet weg!

 2. Ajaciednmr1

  Ik heb wel vertrouwen in deze jongen! Er zijn er veel die dit soort dingen zeggen maar op een of andere manier heb ik bij hem echt het gevoel dat ie t meent. We kunnen denk nog echt super veel plezier aan hem beleven. Komt op mij over als een echte ajacied die ook gewoon verstandig en nuchter is en een goede mentaliteit heeft, en niet onbelangrijk, voetballend is die ook een super talent

 3. ajacied078

  hopen dat ze hem op de 6 positie laten concentreren dan. want een goede spelverdeler kunnen we wel gebruiken ipv zimling ed.

Comments are closed.