Cruijff: ‘Ondanks de 5-0 toch een paar vraagtekens’

1125cruijff

De ruime zege op Willem II van zaterdag was qua uitslag een goede generale repetitie voor het Champions League duel van woensdag tegen APOEL Nicosia, maar Johan Cruijff was over de uitvoering niet geheel tevreden. Ajax stond bij rust al op een conforrtabele 4-00 voorsprong. “Bij zo’n stand moet je met plezier verder voetballen en het publiek vermaken, maar tegelijk heel scherp in je hoofd blijven. Om te voorkomen dat je uiteindelijk toch onnodig energie verspeelt en tegen blessures aanloopt”, aldus Cruijff in zijn column in De Telegraaf.

“Ondanks de 5-0 werd het daardoor toch een wedstrijd waar een paar vraagtekens bij gezet kunnen worden.” Woensdag zou dat ‘vervelende consequenties’ kunnen hebben, waarschuwt Cruijff. “Ajax heeft weliswaar aan één punt genoeg, maar daarop gokken houdt risico’s in. Dus zeg ik: kies de aanval en doe dat met verstand.”

Bron: De Telegraaf

Related posts

20 Comments

 1. Indojood

  Eens. De Ajax manier is meer doelpunten maken dan de tegenstander dus APOEL moet meteen overrompeld worden.

 2. TiGer

  APOEL is maar een matige club, dit moet makkelijk gewonnen worden. Niet gek laten maken en kansen afmaken.

 3. Veltman

  Ja zeker niet op gelijkspel gaan spelen, want APOEL kan heel vies counteren… Gewoon aanvallen en voor een overtuigende overwinning gaan, is ook voor het gevoel belangrijk na toch weer een redelijk kansloze CL-ronde.

 4. TiGer

  We wisten sowieso al dat het redelijk kansloos zou worden. PSG en Barca + een UEFA die Ajax niks gunt of zelfs benadeelt.

 5. TiGer

  Ik baseer op veldspel, want dat zullen ze nu moeten gaan gebruiken. Maar je zag ook al dat ze redelijk wat kansen weggaven tegen Ajax.

 6. DennisAFCA

  Hij praat lekker die Cruijff. Weet je wat hij moet doen trainer worden. Praatjes vullen geen gaatjes

Comments are closed.