In Memoriam: Para Smit

1207para

Para Smit is 28 jaar als hij op een avond overlijdt. De politie houdt het op zelfmoord, maar familie en vrienden kunnen dit niet geloven. In de zoektocht naar het verhaal achter Para Smit vinden we een jongen die door veel mensen wordt geadoreerd. Als sport-opbouwwerker probeert hij de harde kernjeugd van Osdorp op het rechte pad te houden. Hij helpt waar hulp nodig is.

Maar Para Smit heeft ook een andere kant. Als jong jochie maakt hij al deel uit van een veel besproken graffitybende. En tot aan zijn overlijden is hij toonaangevend binnen de F-side; niet alleen staat Para vooraan bij het maken van spandoeken, ook als er rellen zijn staat hij op kop. Para blijkt te hebben geleefd op het snijvlak tussen goed en kwaad.

Wij wensen familie, vrienden en bekenden veel sterkte op deze droevige dag. Klik HIER om naar het condoleanceregister te gaan.

Related posts

26 Comments

 1. AFCA my World

  Weet ook niet wat ik hier mee moet,heb hem ooit eens gezien,maar lijkt me toch niet iets voor deze site!

 2. Mokum

  Duidelijk gevalletjes van pushbericht krijgen op je smartfoontje en reageren maar terwijl je de historie van deze site niet kent. Reageer dan niet en verwijder de app, komt namelijk nogal kinderlijk over!!

  1. antonajax

   Je kunt ook gewoon normaal reageren en uitleg geven aan de mensen die dit niet begrijpen. ‘Fans’ in de leeftijd onder de 25 jaar kunnen hier toch nooit van op de hoogte zijn?! Dus niet zo gefrustreerd reageren maar uitleg geven aan de mede AJAX-fans

   1. Kneks

    Wat een onzin. Al vanaf mijn 13e/14e ben ik hiervan op de hoogte. Ben nu nog steeds maar 22. Erg droevig dat velen niet eens weten wie dit is. Ook nog nooit van het Para Smit toernooi gehoord?

    1. antonajax

     Ok nou respect hoor dat je dat weet. En dan? Wat heeft DIT met Ajax te maken. Sorry hoor maar echt geen toegevoegde waarde.. En het heeft al helemaal geen zin een discussie te voeren of je het wel of niet weet. Maar dat zal het leeftijdsverschil wel zijn.

 3. renszo

  Para RIP gaat je goed daarboven!!

  En iedereen die zeikt over dit bericht, dit was eerst voorheen de f side site en de mensen die deze site runnen hebben nog steeds een hart voor het verleden en misschien ook de f side vandaag de dag.

 4. heesch@ajax

  Para was een echt boefje maar ook zeker 1 die voor de buurt zorgde. Hangt zijn houten knuppel niet in het clubhuis onder het mom streng maar rechtvaardig? Ik vind het mooi dat ook deze jongens een plek hebben bij Ajax dus para r.i.p en sterkte voor familie en vrienden.

 5. Levenslang4Ajax

  Door de overgang van de Ajax1 app is niet elke historie duidelijk. Een rustige uitleg is dan op zijn plaats. Vooral voor zo’n bericht.

  1. Levenslang4Ajax

   Hiermee bedoel ik dat Para een turbulent kort leven heeft gehad met zeker veel donkere kanten. Bij zo’n bericht rouwen anderen om hun geliefde.

 6. Indojood

  Je kunt inderdaad niet alles weten maar met hetzelfde telefoontje waarmee onzin berichten als “ken ik nie” en “waarom staat dit op Ajax fan zone” zijn geplaatst had men ook even kunnen googlen op Para Smit. Een beetje eigen initiatief kan geen kwaad en het is vandaag de dag erg makkelijk om dit op te zoeken.

  1. Levenslang4Ajax

   Klopt en dan lees je vele verhalen. Ik ben eerlijk hierin ….. Ik ben tegen deze verering gezien de levensloop van Para en dat is niet gebaseerd op een verhaaltje of op een gerucht. Stilte is meer op zijn plaats dan maar.

   1. Indojood

    Het gaat erom dat mensen niet de moeite nemen om kennis vergaren maar wel menen te moeten reageren met nietszeggende teksten. Inderdaad, stilte zou bij hen meer op zijn plaats zijn.

 7. Voetbal is kennis

  Of je Para Smit nu wel of niet kent dat maakt niet uit. Maar daarom kan je wel respect tonen naar de nabestaande. De nabestaande kunnen er niets aan door aan Para zijn verleden dan.

Comments are closed.