De Boer genoot van Ajax: ‘De ene aanval nog mooier dan de andere’

1206ajax-willem2_veltman1

Frank de Boer had genoten van het spel van Ajax tegen Willem II, zo liet hij na afloop weten voor de camera van Fox Sports. “Het verschil met de vorige wedstrijden is dat we de eerste kans direct afmaakten. Dan zie je dat we daar vertrouwen van krijgen. Het zorgt voor een soort bevrijding. We kregen het gevoel dat elke aanval gevaarlijk kon zijn. De ene was vervolgens nog mooier dan de andere. Voetbal is dan mooi.”

“Natuurlijk kun je frivool zijn, maar soms moet je het simpel houden en tempo spelen. Nu gebeurde het een paar keer dat we een schop kregen. Dat wil je niet gekeken naar de aankomende periode. Maar we hebben we het vrij aardig gedaan. Het is jammer dat we niet nog twee doelpunten extra maakten.” Het enige smetje op de wedstrijd was het uitvallen van spits Kolbeinn Sigthórsson. ‘Met Sigthórsson gaat het niet al te best. Het is een blessure die ik ook een keer heb gehad. Het is niet de ergste blessure, maar je ligt er vaak twee tot drie weken uit. Het is jammer, hij scoorde een goede goal en was heel gemotiveerd. Ik ben blij dat Milik zo goed inviel, ze zijn allebei in vorm momenteel. En de ene keer kies ik voor Milik en de andere keer voor Sigthórsson’, aldus De Boer.

De Boer nam van de gelegenheid gebruik om bij de ruime 5-0 voorsprong Queensy Menig en Riechedly Bazoer hun eredivisiedebuut te laten maken. “Zij weten nu ook hoe het voelt om in een volle ArenA te spelen. Vooral Queensy was erg onder de indruk. Maar dat mag, dat is logisch. Bazoer heeft het in zich om een heel goede middenvelder te worden. Ik ben benieuwd hoe hij zich verder gaat ontwikkelen.”

Bron: FoxSports