De Boer genoot van Ajax: ‘De ene aanval nog mooier dan de andere’

1206ajax-willem2_veltman1

Frank de Boer had genoten van het spel van Ajax tegen Willem II, zo liet hij na afloop weten voor de camera van Fox Sports. “Het verschil met de vorige wedstrijden is dat we de eerste kans direct afmaakten. Dan zie je dat we daar vertrouwen van krijgen. Het zorgt voor een soort bevrijding. We kregen het gevoel dat elke aanval gevaarlijk kon zijn. De ene was vervolgens nog mooier dan de andere. Voetbal is dan mooi.”

“Natuurlijk kun je frivool zijn, maar soms moet je het simpel houden en tempo spelen. Nu gebeurde het een paar keer dat we een schop kregen. Dat wil je niet gekeken naar de aankomende periode. Maar we hebben we het vrij aardig gedaan. Het is jammer dat we niet nog twee doelpunten extra maakten.” Het enige smetje op de wedstrijd was het uitvallen van spits Kolbeinn Sigthórsson. ‘Met Sigthórsson gaat het niet al te best. Het is een blessure die ik ook een keer heb gehad. Het is niet de ergste blessure, maar je ligt er vaak twee tot drie weken uit. Het is jammer, hij scoorde een goede goal en was heel gemotiveerd. Ik ben blij dat Milik zo goed inviel, ze zijn allebei in vorm momenteel. En de ene keer kies ik voor Milik en de andere keer voor Sigthórsson’, aldus De Boer.

De Boer nam van de gelegenheid gebruik om bij de ruime 5-0 voorsprong Queensy Menig en Riechedly Bazoer hun eredivisiedebuut te laten maken. “Zij weten nu ook hoe het voelt om in een volle ArenA te spelen. Vooral Queensy was erg onder de indruk. Maar dat mag, dat is logisch. Bazoer heeft het in zich om een heel goede middenvelder te worden. Ik ben benieuwd hoe hij zich verder gaat ontwikkelen.”

Bron: FoxSports

Related posts

23 Comments

 1. afcajax14

  kan je een wedstrijd met dubbele cijfers winnen wat fijn is voor je doelsaldo gaan ze de wedstrijd dood voetballen -_-

  1. creutz1977

   wel een beetje logisch blijven denken.. belangrijker is fit en fris voor de CL te zijn..ze hebben mooi spel laten zien dan kan je wel blijven zaniken als supporter..

   1. afcajax14

    mooi spel in de eerste helft ja 2de helft was het weer ouderwets balletje terug en balletje breed.

     1. afcajax14

      wat sparen je kan toch wel 2x in een week voetballen op dit niveau… ze verdienen genoeg dus waarom sparen gewoon voetballen

     2. TiGer

      Omdat Ajax blessuregevoelige spelers heeft die ook nog eens jong zijn, dan kan een beetje rust niet kwaad, nietwaar?

 2. AFCA my World

  Ben blij dat Bazoer en Menig invielen,ervaring op doen is ook belangrijk en ze deden het redelijk goed!

 3. pwborst

  1ste helft heb ik Likkebaardend zitten kijken!
  2de helft gas terug, de 0 houden en vooral heel blijven. Begrijpelijk, leuk voor Bazoer en Menig, maar wel jammer dat je niet aan het doelsaldo kan werken.

  1. Dinandd1994

   Zonder doordeweekse wedstrijd hadden ze doorgeduwd. Op moment is het belangrijker om te zorgen dat ze europa ingaan dat om willem2 met 10-0 te vernederen

 4. ajaxpers

  Er bestaan zelfs zeikers/pessimisten/doemdenkers die zelfs na een 5-0 overwinning nog iets negatiefs te zeggen hebben. Conclusie: het is hun voeding.

 5. supporter uit limburg

  ajax speelde een goede wedstrijd mooi spel mooie doelpunten . maar je kunt geen 90 minuten hoog tempo spelen dat kan geen enkele ploeg ter wereld heb in irder geval een hele mooie wedstrijd gezien met mooie doelpunten. ik heb in ieder geval genoten

 6. Nummer 12

  Ajax blies Willem II compleet van de mat in de eerste helft; ik heb echt genoten. En kom op hee, tweede helft dan toch te snappen. En ondertussen weer 2 debutanten, top toch !!
  Wel kl voor Sigi, beterschap man !!

Comments are closed.