Cruijff kritisch: ‘Je moet de wedstrijd willen killen’

1125cruijff1

Johan Cruijff uit in zijn column in De Telegraaf vanochtend nogmaals zijn zorgen over de manier waarop in Nederland voetballers worden opgeleid. Veel voetballers scoren volgens Cruijff een onvoldoende op het gebied van bijvoorbeeld techniek, het bespelen van ruimtes en linies, tactiek en omschakeling van aanval naar verdediging en andersom. Onderdelen die allemaal trainbaar zijn, volgens Cruijff.

“Neem Ajax tegen Paris Saint-Germain. Als je zo veel beter bent, dan moet je het afmaken en geen kansen weg gaan geven. Dan moet er zich binnen het team iets ontwikkelen dat je de wedstrijd wil ’killen’”, benadrukt Cruijff. De oud-Ajacied zag die instelling niet in de laatste Champions League-wedstrijd van Ajax maar ook zondag niet tegen ADO Den Haag. “Met als gevolg allerlei fouten”, concludeert Cruijff.

Bron: De Telegraaf

Related posts

22 Comments

 1. ricardoafca410apd

  als Johan het zo goed weet stap dan weer lekker het veld op en win de kampioenenbal weer eens voor ons de boerjes Dennis bergkamp Jaap stam dan heb je best leuke elftal al dat gezeik over van den hoorn pfff

   1. quadsboy

    Hahahahahga leuk man 078 beter kon het effe niet. Je Zus moest het zijn….. Hahahahahaha

 2. huub

  Als Johan het zo goed weet waarom praat niet eventjes met de technische staf. Zij bepalen hoe er gespeeld wordt en zij bepalen ook het spel van de spelers. Dat is beter dan al dat geblèr in de TR dat verhaal kent iedereen. Het lijkt erop dat de technische staf geen klote van kan.

 3. LevenslangAjaxfan

  Herhaling is juist de kracht. Net als trainen, trainen, trainen. Vaak moeten mensen iets 100 keer horen voordat het kwartje valt. Nog wat columns te gaan dus :-). Daarnaast vergeten een aantal gemakshalve dat als er eentje recht van spreken heeft het Johan is. Zonder hem was er geen Frank, Wim, Dennis etc en niet te vergeten de huidige A1.

 4. Bastoflex

  Opvallend hoeveel mensen hier een mening over de persoonlijkheid van Johan Cruijff hebben, terwijl het juist zou moeten gaan om de inhoud van zijn boodschap. Ben het volledig eens met zijn boodschap en neem aan dat deze onderdelen extra aandacht gaan krijgen in de jeugd.

  1. frank is baas

   basto het gaat inderdaad om de inhoud allern meneer cruijf heeft (heel vaak ) wat te zeiken en bemoeit zich met dinge waar hij niet mee moet bemoeien

 5. gianni_ajax

  Hij heeft (meestal) wel gelijk, maar hij zegt vaak dingen die echt voor de hand liggen.
  Over logisch gesproken..

Comments are closed.